Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi dizisi için hazırlıklar başladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
4.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Üçlemeyi senede 2 kere izlerim. Her izlediğimde de farklı bir keyif alırım.

    Dizisinin çekilmesi de bence çok iyi...

    Beğenmezsem izlemem olur biter. Niye bu kadar tepki gösterip kafaya takıyorsunuz?

    dizinin belirli bi izleyici kitlesi ve fanı var zaten,bu yapılan hareket LoTR evreninin popüler kültür imajına sokucak ve genel anlamda bu evrenin fanı olan insanlar bu durumdan rahatsız.Star Wars ve GoT evreni(özellikle GoT) gereğinden fazla popüler bir durumda ve bu eserin kalitesine gölge düşürüyor.
  • WB'nin içine etmediği bir tek filmler kalmıştı 3 kuruş için onu da poh edin rahatlayın.



    İşin en aptalca tarafı ea gamesin yaptigi muhtesem oyunlar tutmadi wbnin yaptigi sacma sapan oyunlar tuttu bu yeni dizide filmden cok tutarsa şaşırmam öyle bir yeni nesil var ki kapitaller ne sunsa yalayıp yutup baş tacı ediyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslına sadık kalınarak biraz daha farklı bir senaryo lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Bazı şeyler "değer" sıfatının bizzat kendisidir. Yüzüklerin Efendisi Orta Dünya serisinin bir parçasıdır. Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Silmarillion, Bitmemiş Öyküler ve Hurin'in Çocukları ( Silmarillion'da bir bölüm aslında ) kitaplarını en az üçer kez okudum. Kırmızı kitabı en son okuduğum için filmin hayranıydım. Emin olun 3 yıldır 1 kere bile izlemedim filmi. Çünkü kitapta anlatılan dünya ile PJ'in bize gösterdiği çok farklı.

    Orta Dünya bir değerdir. Bunu yazan adam şişman Martin gibi para için, popülarite için yazmadı. 9 farklı alfabe, onlarca farklı dil ve lehçe. Bakın bir dil yaratılmış, alfabesi, grameri, lehçeleri, betimlemeleri, imlası olan bir dil. 14 yaşında planlamaya, 17 yaşında yaratmaya başlamış bu dili. Ölene kadar da devam etmiş geliştirmeye. Hikayesinde Orc dili, Goblin dili, Cüce dili, Valar dili, Kara lisan gibi başka diller de mevcut. Ama eksik, kısıtlı geliştirilmiş. Elfçe ise Sindarin, Quanya, Nandorin vs 14 lehçeye de geliştirilmiş. 63 yıl boyunca geliştirilmiş bir dil. Ve bunu geliştiren adam da Oxford'da bir dil bilimci. Bakın hepsini geçin Elfçe tek başına bir dünya.

    Bakın ortak lisan yani bizim anlamamız için kullanılan İngilizce ne İngiltere, ne Galler, ne İskoç, ne Amerikan İngilizcesi. Hiçbir yöre ve bölgeye ait olmayan bir İngilizce, gramerden ve lehçelerden sıyrılmış bir Ortak Lisan belirlemiş. Bunun amacı da gerçekten o dilin hikayede geçen Ortak Dil olduğunu göstermektir. Bu bir emektir, zekadır, mesaidir.
    Şöyle örnekleyelim. Hodor nasıl kapıda beklerken Meeren ona bağıyor hold the door diye. O hold the door söylene söylene İngiliz aksanıyla sonunda Hodor oluyor. Bu aksan bir bölgeye ait. İngiliz aksanı. Yani Westeros Evreni'nde ki ortak lisan bildiğin İngliz aksanı.

    Farkındayım sizin için izleyip eğlenilecek " çok da kasma abi ya izle işte beğenmezsen izleme " diyeceğiniz bir şey. Ama bu hikayeyi benimsemiş, bu hikayeyi sevmiş insanlar için öyle değil. Bazı değerler 11 oskar bile alsa eğer temelinden kopukluklar gösteriyorsa o değeri yozlaştırır.

    Ve son bir not: Yüzüklerin Efendisi filmi çekilmeden önce dünyanın en çok satan kitabıydı. Bu yüzden filmi çekildi. GOT yani Buz ve Ateşin Şarkısı ise dizisi çok fazla izlendiği için satışları artmış, popüler olmuş bir hikayedir. Birisi edebi bir eser diğeri dizidir. Biri ilktir, yaratıcıdır, özgündür, diğeri popülisttir, esinlenmedir. Tolkien ile diğerlerini bir tutmayın. Yaratılmış bir evren var.

    Şiir gibi yazmışsın. Helal olsun.




  • GOT : Buraların kralı benim.

    LOTR :Uzun zamandır yoktum biri demiş öldü.Şimdi de yazsınlar kral geri döndü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ed Wood

    Oyuncu - karakter uyumu çok sıkıntılı iş. Özellikle herkesin aşina olduğu, simgeleşmiş öğelerin berbat edilmesi katlanılacak şey değildir. Yaparlarsa umarım doğru noktalar üzerine yoğunlaşırlar. Aksi taktirde tutması imkansız.

    Orta dünyanın ölüsü bile tutar.500 milyon kitaptan fazla satmış bir evren orta dünya.Buz ve ateşin şarkısı serisi bile 100 milyonu göremedi bu kadar popüler olmasına rağmen.GOT bu kadar tutuyorsa LOTR çok daha fazla tutar.Sadece fanları izlese yeter zaten.
  • Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    Orta dünya için geçerli bir söz bu. Tolkien matematiğinde doğru ancak diğer taraftan aynı fikirde değilim. Fanları dizisi için ölebilir. Reyting alması bu dizinin niteliğinde etkili değil. Yayınlandığı andan itibaren çok fazla izlenir ancak kalite belli düzeyde tutulmadığı an bir şey ifade etmez.

    Öyle herkesin, her oyuncunun ya da yapım şirketinin kafasına estiği gibi işleteceği bir evren değil. Saygın çehreye sahip, yaraşır kalitede çekilmeli. Aksi taktirde sadece ismiyle yürümeye çalışır fakat tökezler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ed Wood

    Orta dünya için geçerli bir söz bu. Tolkien matematiğinde doğru ancak diğer taraftan aynı fikirde değilim. Fanları dizisi için ölebilir. Reyting alması bu dizinin niteliğinde etkili değil. Yayınlandığı andan itibaren çok fazla izlenir ancak kalite belli düzeyde tutulmadığı an bir şey ifade etmez.

    Öyle herkesin, her oyuncunun ya da yapım şirketinin kafasına estiği gibi işleteceği bir evren değil. Saygın çehreye sahip, yaraşır kalitede çekilmeli. Aksi taktirde sadece ismiyle yürümeye çalışır fakat tökezler.

    Fanlar falan izlemez. Çünkü o fanlar bu habere köpürüyor şu an.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exterminio

    HBO'nun yapmasını istemem. Game of Thrones'u ne kadar sevsem de GoT'a benzeyen bir LOTR kesinlikle istemezdim. Zaten bu serilerin fanlarının da istemeyeceğine eminim. Zaten GRR Martin ve Tolkien birbirinden son derece farklı düşünen, zıt dünyaların yazarları.

    Tolkien dünyasındaki iyiliğe inanırken, Martin iyiliği gerçekçi bulmayıp mide bulandırıcı fantezilerini eserlerine aktarmakta son derece istekli.


    --- Hafif spoiler içerir ---

    Martin, GoT yapımına başlanırken Jon Snow ve Arya'nın arasında da ensest bir ilişki ve aşk olmasını önerecek kadar ileri gitmiştir. Ancak bu fikir kabul edilmediğinden böyle bir şey olmamıştır.

    ------


    İyi de bu Martin ve Tolkieni kıyaslamak için bir kıstas değil.Game of Thrones dünyanın kirli tarihine atıfta bulunan bir dizi.Vahşet ve ahlaksızlıkları sansürsüz veriyor.Bunda eleştirilecek bir şey yok.Çünkü tarih böyle zaten.Tolkien de daha sevimli bir dünya yaratmış.Burda ise zevkler ve renkler hususu baş gösteriyor.Ben vahşet ve çıplaklığın gösterilmesinin dizileri daha vurucu yaptığını düşünüyorum.Sevimlileştirseydi bu kadar izlenmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 4 Kasım 2017; 23:26:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üzülsemmi sevinsemmi karar veremedim. Canım sıkıldıkça filmlerini tekrar izlerim. Şimdi dizide aynı hikayeyi farklı cast ve ortam ile tekrar çekilecekse büyük hüsran olabilir. Ama anlatılmamış hikaye üzerinden gidilecekse o zaman çok başarılı olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi franchising kazanir? Assasins Creed vs LOTR.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game of Thrones’un işleyişiyle bir derdim yok hocam, aslına bakarsanız diziyi çok da seviyorum. Ama Martin kalkıp da, Tolkien’in hayal dünyasında yaşadığını ve kendisinin gerçekleri yansıtan bir yazar olduğunu söyleyince tepem atıyor, kendisini birçok açıdan Tolkien ile kıyaslayıp üstün görüyor, üstelik de bunu kendi ağzıyla söylüyor videolarda.

    Game of Thrones benim de fanı olduğum ve severek izlediğim bir dizi. GoT’un vahşetinden, çıplaklığından ve gerçeğe yakınlığından gayet memnunum. Ama siz de kabul edin bazı noktalarda yazarın bazı kararları çok sinir bozucu olabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son zamanlarda aldığım en kötü haber. yazık olacak.

  • Kitaba sadık kalacaklar ise güzel iş çıkar ama kafalarına göre abuk sabuk değişikler eklemeler yaparlar ise batırır rezil ederler efsaneyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekenin elleri kırılsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hbo alıp ne yapsın lotr'de sevişecek eleman yok ki pek, gandalfı,elfleri,cüceleri,hobbitleri mi seviştirecekler
  • film olarak çok güzeldi, bırakın böyle kalsın

  • Tolkienin oglu nasil izin verdi buna hayret en son Peter Jacksona bir daha sayfa vermem vs diyordu



    Lotrun dizi olarak cekilmesi ise tamamen sacmalik.Umarim boyle bir ise girismezler,Christopher engeller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzüklerin Efendisi gibi şaheseri bozmak bence iyi fikir değil.Çok büyük risk bence dizisinin çekilme fikri.Keşke Silmarillion çekilse diyeceğim ama ona hem bütçe hemde casting yetmez.Bence Güç Yüzüklerinin yapımı, Noldor-Sauron savaşları ve Sauron'un Eregion'u işgali çekilebilir gayet güzel olur hem.
  • Umarım gerçekleşmez böyle birşey, Sırf got popülerliği yüzünden olabilir bu düşünce
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.