Şimdi Ara

Yüzde Cilt Kurtları Neden Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
16.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yüzde Cilt Kurtları Neden Olur?

    Yüzde veya cildin her hangi bir bölgesinde oluşan cilt kurtları, özellikle yağlı cildi olan insanlarda daha fazla görülür. Ergenlik döneminde; hormon bozukluğu sebebi ile cildin aşırı yağlanması, bu kurtların çabucak çoğalmasına sebep olur. Tedavi edilmediğinde ise cildin bozulmasına, siyah noktaların artmasına ve cildin pütürlü görünmesine sebep olur. Cilt kurtları, cilt yüzeyinde çeşitli çukurluk ve gözeneklerde çok rahat yaşamaktadır. Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük olan kurtların, deri arasında, burun içinde hatta kirpiklerin üzerinde yaşaması mümkündür. Genellikle bozuk cilt yüzeyi ve çukur bölgeler, cilt kurdu oluştuğunu belli eder.

    Cilt Kurtlarının Belirtileri

    Yüzünde fazla çukur bölge olanlarda, geçmeyen sivilce veya siyah nokta bulunanlarda ve deri yüzeyi sürekli kaşınanlarda, cilt kurdu bulunması mümkündür. Özellikle uzun süre geçmeyen sivilceler, siyah noktalar ve derin sivilce izleri, çoğu zaman cilt kurdunu işaret eder. Burun içinde meydana gelen kaşıntılar da yine burun içine yerleşen ve gözle görülemeyen kurtçukları işaret eder. Doktor kontrolünde verilen ilaçlar veya bazı bitkisel yöntemler ile tedavi edilmesi mümkündür.

    cilt kurtları neden olur

    Cilt Kurtları Neden Olur?

    Ciltte kurtçuk, genellikle ergenlik dönemindeki aşırı yağ salgılanması sonucunda oluşmaktadır. Cilt yüzeyinde biriken yağlar, bu bölgelerin bakteri üretmesine ve çıplak gözle fark edilemeyen çok küçük kurtların oluşmasına sebep olur. Yine sık banyo yapmamak, gözenekleri açık derinin içini, iyi temizlememek, kısaca yüz temizliğini aksatmak cilt kurtlarının kısa süre içinde çoğalmasını sağlar.

    Cilt Kurtları Nasıl Geçer?

    Her evde bulunan soğan ve sarımsak, cilt kurtlarını dökmekte oldukça etkilidir. Yine edinilen kristal tuz, kurtçukların tekrardan çıkmasını engelleyecektir. İlk olarak, rendelenmiş soğan ve sarımsağı, bir miktar kristal tuz ile karıştırmak ve bir beze yerleştirerek cilt yüzeyine hafifçe sürmek gerekir. Yaklaşık yarım saat beklendikten sonra cilt yüzeyine yerleşen kurtlar kendiliğinden dökülecektir. Ardından boşalan gözeneklerin içine tekrar kristal tuz sürülmeli ve bu bölgelerde kalan yumurtaların yok olması sağlanmalıdır.

    cilt kurtları

    Doğal Yağlar İle Cilt Kurtlarını Dökmek

    Taze soğan ve sarımsaktan hariç, bu besinlerin yağları da cilt kurtlarının dökülmesinde oldukça etkilidir. Bir tatlı kaşığı soğan yağı ve bir tatlı kaşığı sarımsak yağı, bir kâsede karıştırılmalı ve içine yine bir miktar kristal tuz eklenmelidir. Ardından, bir bez hazırlanan karışıma batırılmalı ve cilde hafifçe bastırarak masaj yapar gibi karışım cilde sürülmelidir. Cilt yüzeyinde 1 saat bekletilen ve kristal tuz ile masaj yapılarak çıkartılan karışımdan hemen sonra, yüz ılık su ile yıkanmalı ve doğal bir nemlendirici ile nemlendirilmelidir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.