Şimdi Ara

Yurtiçi Kargo Hadımköy Şubesi Rezaleti | Kaybolan Telefonum - Lütfen yukarı çıkaralım (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
6
Favori
54.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
818 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nakres622 N kullanıcısına yanıt
    Bana sizden herhangi bir pm gelmedi.
  • Hocam çok geçmiş olsun. Fakat kargo şubesine gidip ürünü teslim etmek ve karşılığında takip no almak bence her zaman en garanti yol. Yani sizde de biraz ihmallik var. Kargo görevlisi gelsin alsın diye kapıya değerli bir kargo bırakmak ve sadece üzerinde ki şeffaf poşete alıcı ve gönderici bilgisi yazmak. Bence her zaman için riskli bir durum.
  • Herkese duyarlılığı için teşekkür ederim dostlar.
    Bugün biraz yoğunum kusura bakmayın. Kuzenimin nişanı için Ankara'dayım.
    Fazla bakamıyorum ama şimdi okuyabildim değerli yorumlarınızı.

    Alıcı ve satıcı olarak sakin ve makul olmaya çalışıyoruz.
    Şöyle ki ben alıcı olarak paramın tamamını ver bu adamlarla sen nasıl uğraşıyorsan uğraş deyip ortada bırakırsam bu pek mertliğe sığacak durum değil. Adamın tek suçu telefonu bana satmak olmamalı veya benle karşılaşmış olmak.

    Keza arkadaşım da ben sana sattım, ben parama bakarım, kargoya teslim ettim gerisi beni ilgilendirmez dese bu da mertlik olmaz ki demiyor sağ olsun zaten. Benim de suçum aynı şekilde arkadaştan ürün almak olmamalı.

    Bu iş doğru veya yanlış yarı yarıyadır. Eğer ki firma zararı tahsil ederse sıkıntı yok.
    Velhev ki etmez ve iş hukuka kalır 2-3 seneye sarkacak olursa bunu arkadaşın kendisine de söyledim, miktarın yarısını rica ederim o zaman. Çünkü süreç uzar, para pul olur; beklemenin en azından maddi olarak bir manası ve getirisi kalmaz.




  • Allah sabir versin.
    Tavsiyem Kargocunuz iyi bir calisansa samimiyet kurun. Hal hatir sorun. İçecek ikram edin vs vs.
    Benim kargocularim cok iyi neredeyse herseyimle ozel ilgilenir oldular. Hatta ara sira subelerine gidip mudurlerine calisanlarindan memnun oldugum icin teşekkür ediyorum.
    Umarım bu elemanlari kaybetmessiniz diyorum.

    Yani memnunsaniz o insanlara deger verin onlarda sizlere deger versin.
    Yoksa yoldan gecen kargocu oluyor.
  • Varmı gelişme,
  • Geçmiş olsun
  • İnternetten pahalı bir teknooojik ürün alırken elli kere düşünüyorum, Hepsiburada ekspress e biraz güveniyorum, yani sitelerin kendi hızlı kargoları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cboy60

    Hocam çok geçmiş olsun. Fakat kargo şubesine gidip ürünü teslim etmek ve karşılığında takip no almak bence her zaman en garanti yol. Yani sizde de biraz ihmallik var. Kargo görevlisi gelsin alsın diye kapıya değerli bir kargo bırakmak ve sadece üzerinde ki şeffaf poşete alıcı ve gönderici bilgisi yazmak. Bence her zaman için riskli bir durum.
    Şirketlerde bu iş hep böyle yürüyor. Kargonun elemanı günlük olarak uğrarken şubeye gidip de teslim etmek gereksiz oluyor. İnsan bozuk olduktan sonra şubeye gidip teslim edilen kargolarda da bir sürü usulsüzlük oluyor, poşeti açar içindekini alır yerine başka bir şey koyar tekrar aynı etiketi yeni poşete basar gönderir, ruhunuz duymaz.
  • ekşide açılmadıysa açabilirim
    geçmiş olsun
  • konuyu yukarı taşımak istiyorum. bu tarz konuların artık olmamasını ümit ediyorum. geçmiş olsun.
  • Konuyu yukarı taşımak için atılan mesaj...
  • kamera kayıtları ile savcılığa bir dilekçe vermek daha mantıklı sanırım, düpedüz nitelikli dolandırıcılık,
    o gün şirkete gelen kargoyu teslim alan kişiyi, kargoyu teslim eden şirket görevliniz teşhis edebilir sanırım,
    meblağ küçümsenecek bir tutar değil ama konu da o değil zaten 10 liralık bile birşey olsa suçtur.
    giriş çıkış saatlerini dakika dakika biliyorsunuz. Çok geçmiş olsun.
  • UP, ayıptır ya. İnsanlar zor şekilde para kazanıyor, sıfıra gücü yetmiyor gidiyor ikinci el ürün alıyor veya o anki bir ihtiyacını sahibinden,gg,n11,yada buradan şahıstan almayı tercih ediyor. Ya zaten durum ortada, bide böyle terbiyesizlikler olunca iyice çileden çıkıyoruz. ALLAH sabır versin ve bir an önce sonuçlansın inşallah.
  • Arkadaslar destekleriniz için çok teşekkürler. Şu ana kadar yapılan herhangi farklı bir girişim yok.

    Bir arkadasin tavsiyesi ile süreci hızlandırmak adına trakya genel müdürlüğü aradım, onlar da benden ürünün faturasını istediler tazmin raporu doldurabilmek için. Ürünü satın aldıgım yerden fatura temin etmeye calisiyorum. Görüntüler olsa da, sahit olsa da fatura olmadan islem yapamadiklarini söylediler.

    Yani bu ürünün faturası kaybolmus olsa, ya da herhangi bir sebeple fatura olmasa, ben ürünü göndermemis mi oluyorum diye sordum. Kamera kayitlari ve sahitler oldugu halde gönderdiğim nedir? Biz o konuda yardımcı olamıyoruz dediler.

    Ben de sosyal medyadan daha da çok tepki çekeceklerini bunun kendileri için hiç iyi bir izlenim yaratmayacağını söyledim.

    Siz bilirsiniz gibi bir cevap verdiler :)

    İşte türkiyenin son durumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 14 Şubat 2020; 15:5:51 >




  • oncelıkle geçmiş olsun.

    buna benzer olaylar hemen hemen butun kargo fırmalarında var buda kargo sırketlerının calıstırdıgı elmenlardan kaynaklı ve muduru de işin içine dahıl hepsı bır bırınden soytarı bana gore.

    hem vatandasın malını calar kaybederler hemde o calınan telefonu alan kısının bası agrır hıc bılmedıgı halde bunları.
    nedenmı

    bundan 2.5 2 yıl evvel bır arkadasıma telefon alamaya gıttık telefoncudan

    neyse telefonu aldık telefon kutulu ve faturalı oldugundan aklımıza bır sey de gelmedı.

    1 ay kadar sonra telefonda ghost screen sorunundan dolayı servıse yolladık servıse gıttı geldı hala yapılmamıs ekran degısmemıs yanı sonra tekrar yolladık

    ekranı degıstırıp yolladılar buraya kadar normal..


    sonrasın da telefon geldıkı yetkılı servısten sızın bıze gonderdıgınız telefon nerede ne oldu dedıler bızde kullanıyoruz dedık o telefon calıntı dedıler nasıl olur surda surdan satın adlık kutulu faturalı cıhaz nasıl olur,

    mng kargo aracılıgı ıle servıse bır vatandas telını yollamıs telde hıc bır sekılde servıse gelmemıs mng kargo calısan ı telefonu calıp satmıs telefoncuya kutulu faturalı urun bırde kımse suphede etmez

    bız boylelıkle telefonun calıntı oldugunu anladık ve yasal ıslem baslatacaklarını soyledıler bızde yasal ıslemı mng kargoya baslatın dedık




  • Hocam oncelikle gecmis olsun. İnsallah tez zamanda musbet bir sonuc alirsiniz. Yalniz burada ustune gitmeniz gereken kisi, sube muduru degil, kargoyu gelip alan kurye olmalidir.
    Kuryeye sordunuz mu nerde benim paketim diye?
    En olmadi gece tenhada koseye cekip nerde lan benim kargom diyeceksin bak bakalim.bul bul gibi nasil sakiyor sen anladin ne demek istedigimi.
    Mevcuttaki durum icin savciliga gidim ve kurye hakkinda suc duyurunda bulunun, size sahit olacak bir kac kisi daha bulun. Adama da hbr yollayin sikayetci olduk bu kadar adamda sahit diye.
  • ahmet8989 A kullanıcısına yanıt
    Kurye bıraktığını söylüyor şubeye,

    Kuryeyi tehdit etmeye sahite gerek yok,girişten cikisa kadar kamera kayitlari mevcut. Tehdit etmek bize yakışan hareketler değil.
  • Hocam siz tehdit bize yakismaz diyorsunuzda, dinsizin hakkindan imansiz gelir bunu da unutmayin. Kuryeye de pek guvenmedim ben. Baska kim iç edecekki o telefonu. Belgesiz kayitsiz bir kargo. Sube de o cihazi çalmak iç etmek daha zor cunku kamera kayitlari var. En güçlü aday burada kuryedir. Esasen, subeden kamera kayitlarini alabilseniz olay cikar ama vermes simdi o namussuzlar. Vakit kaybetmeden savciliga gidin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet8989 -- 14 Şubat 2020; 15:17:48 >
  • en son yurt ici kargoyla birşey gönderince bir daha bu firmayla birşey göndermemeye tövbe etmiştim. tecrübe ettiğim kadarıyla yöneticileri çalışanları iyi takip etmiyor sistemleri düzgün işlemiyor arasla beraber uzak durulması gereken bir firma
  • Bildiğiniz hırsızlıktan farkı nedir ki bunun
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.