Şimdi Ara

Yurtdışından Ps5 Getirmek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
19
Favori
232.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • melole123 M kullanıcısına yanıt

    geçen hafta ülkeye giriş yaptım. Polis soru sordu nerden geliyorsun diye sordu. Benden öncekileri bagaj araması için kırmızı alana aldılar.

  • Teşekkğr ederim hocam sağolun. Konsoldan vergi istedikleri falan söyleniyor. Başka var mı yakın zamanda konsolla giriş yapan
  • 2 gün önce giriş yaptım çantamda kutusu açılmamış ps5 ve Airfryer ile gümrük kontrolüne seçilmedim. Seçilsem de sıkıntı olacağını düşünmüyorum teşekkürler
  • A.kaanalper kullanıcısına yanıt
    Defalarca söyledik bir şey olmuyor diye aklı başında kimse dinlemiyor ki :) herkes şehir efsanesi gibi yok öyle oluyor böyle oluyor diye anlatıyor.
  • Geçen hafta Irak a telefon almaya gittik.Gitmişken ps5 aldık.gümrük memuru cihazı geçirmedi.vergisini ödedik öyle aldık.yalnız şöyle bir şey var araçlar ayrı yolcular ayrı geçiyor . Ps5 araçta olduğu için ayrıntılı bakmışlardı ama yolcular olarak bizi pek kontrol etmediler.
  • nupel2323 N kullanıcısına yanıt

    geçirmeme gerekçesi neydir hocam ? Birçok kişi sıkıntı olmuyor diyor. bir de vergi olarak nekadar ödediniz

  • nupel2323 N kullanıcısına yanıt

    Gümrükte ne kadar vergi ödediniz hocam. cihaz bedeli 430 euroyu ne kadar geçiyordu ?

  • Arkadaşım benim için Amerika'dan PS5 aldı 560$ hatta oranın vergisiyle 592$'a geldi gümrükte bir sıkıntı çıkmaz umarım 430 euroyu geçti diye. Kutusundan çıkarmak gerekiyor mu gerekmiyor mu onu da anlamadım herkes farklı bir şey söylüyor

  • Arkadaşlar kabin bavuluyla getirilirse sorun olur mu? Bazı yerlerde kabin bavuluna elektronik eşya konamaz yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mericuls -- 21 Aralık 2022; 14:59:43 >
  • Mericuls kullanıcısına yanıt

    Kim diyor hocam bunları allah aşkına? O zaman telefon, bilgisayar, tablet ile de uçağa binmememiz lazım.


    Değişik dönemlerde (Samsung telefonların patlaması) farklı yasaklar uygulanabilir ancak kabine elektronik eşya sokulmaz diye bir kural yok. Lityum pilli cihazlara dikkat etmek gerekir ibaresi vardır en fazla, onda da PS5 bu kapsama girmez, pil yok sonuçta içinde. Kabin bagajında PS5 ile Amerika'dan Almanya'ya gittim, hiç bir sorun olmadı. Kontrollerde aynı laptop gibi bagajdan çıkartıp ayrı kaba bile koydum, bütün görevliler de gördü.


    Gümrükten geçme durumunda ise iş biraz şans. Burada tecrübelerini yazanların büyük kısmı havalimanını nadir kullanıyordur, o andaki tecrübelerini paylaşırlar. Ben geçerken kalabalık olmamasına rağmen oldukça rahat bir ortam vardı. Görevli 6-7 grupta bir çağırdı diye hatırlıyorum. Başkası geçerken çok katı, herkesi arıyor olabilirler. Ancak öyle havaalanı yoğunluğuna bakmaya çalışmak gibi amelelikler yapmayın:) Bilgisayar başından ne uygun zamanı bulabilirsiniz ne de bu kadar uğraşmaya değecek bişey. Çevrilseniz bile yanınızda 1 adet getirebilme hakkınız var. Aşırı kıl bir memura denk gelmediğiniz müddetçe problem olmayacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsipura -- 21 Aralık 2022; 15:45:6 >




  • 5 günlüğüne Almanya seyahati yapacak bir arkadaşım. Ps5 getirteceğim ancak mediamarkt ve saturn mağazalarının websitesinde yok. Nasıl bir yol izlenebilir? Satın almak için nereleri önerirsiniz? Teşekkürler.

  • Son derece salak bir sistem. Atıyorum PS5 oyuncusuyum, sistemimle çalışmak için Kanada'ya gittim, dönerken gümrükte yakalanıyorum ve diyor ki faturan nerde. Ben almışım aleti 2 yıl önce, faturası da yok, olmak zorunda da değil. Ne yapacak, vergi mi isteyecek? Ya da gittim amerikadan kendime bir tane hayvani oyun bilgisayarı aldım, geldim buraya ne diyecek yine? sen bunu yurt dışından almışsın giremezsin mi diyecek? Bu mantıkla kimsenin bir macbook ya da asus bilgisayarla yurt dışına çıkmaması gerekiyor, çünkü dönüşü problem. Hadi telefon imei ile kayıtlı, peki ben şirket laptopunu çıkarıyorsam? E ben Fransa'ya gittim, aldım 550 Euroluk şarabı geldim, ne olacak? Bu ülke insanını çok gerizekalı yerine koyuyorlar adamların işi gücü milletin eğlencesini keyfini bozmak. Zaten böyle bir vergi sistemi bizim dışımızda neredeyse yok.

  • Dün almanyadan 2. cihazı sipariş verdim ilkinde problem olmadığı gibi 2. içinde olacağını düşünmüyorum

  • Hocam ne kadara sipariş verdiniz? Şuan bildiğim kadarıyla bundle olarak var. Nerden ne paketi aldınız yazabilir misiniz? Ben de Almanya'dan getirtmeye çalışıyorum. Sanırım bundlesız denk getiremeyeceğim.

  • Yabanci pasaport ile yanimizda getirsek gumrukte sikinti cikar mi? Yakin bir arkadasim rica etti tatile gelirken ps5 getirebilir misin diye. Kanada pasaportu ve Turkiye kimligiyle giris yapiyorum ulkeye. Vergi cikartirlar mi? Cikarsa ne kadar aliyorlar?
  • Thisisspex kullanıcısına yanıt

    amazon'dan düşürenlere gerçekten hayranım. ne zaman girsem "Türkiye'ye gönderim yok" uyarısı ile karşılaşıyorum ama insanlar ne yapıp ne edip bir şekilde düşürüyorlar.

  • Ya ben yurtdışından ps5 (ALMAK) istiyorum Getirmek degil.

    Yani GÜMRÜK VERGİSİNİ ödemek istiyorum.

    15bin tl ps5 aldım diyelim bir 15bin tlde vergi çıkarmı toplamda 1 adet ps5'e 30bin tl ödermiyim?

    yoksa bu vergi öyle bişi degilmi.. çok daha azmı ödüyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 20 Ocak 2023; 18:51:27 >
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Yakın zamanda beraberinde ülkeye cihaz getirip gümrüğe takılan oldu mu? Eğer takıldıysa nekadarlık bir ödeme yaptı?

    Şubat sonu gibi Almanya’dan gelecek bir arkadaşıma PS5 siparişi vereceğimde, en kötü senaryoda başımıza ne gelir onu öğrenmek istiyorum..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.