Şimdi Ara

Yurtdışından Drone Getirme Rehberi (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
464
Cevap
26
Favori
76.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    Bu UPS yetki belgesi ve ilk olarak yolladım zaten. Ürün şahsi kapsamda değerlendirilmediği için bununla işlem yapamıyorlar. Dün UPS'le konuşup ürünün gramaj bilgileri ve SHGM duyurusu çıktısı ile yeniden gümrüğe sunmalarını talep ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuzParmak

    Banggood'dan aldım hocam. Sigorta da yapmıştım, takılsa vergiyi geri alacağım için çok sorun etmemiştim ama şu gümrükten alabilmek için gerekli evrakları hazırlamak, göndermek falan yorucu olurdu diye düşünceliydim.

    Adamlar kutunun üstüne 19 dolar mı ne yazmışlar. Kutuyu açmadan 22 lira vergi 8 lira gümrüğe sunma 1 lira damga parası yazıp paketlemişler. Kayıt işinde de sıkıntı değilmiş. Seri numarası menşei ve resimler önemliymiş. Hemen kayıt onaylandı tek sıkıntı şu an uçuş izni. Onu da minimum 5 iş günü öncesinde alın diyorlar. Kalibrasyon yapmak için açtım çok eğlenceli birşey namussuz ya
    hocam merhaba aynı sekilde 30 lira gumruk ödeyerek bende bugün teslim aldım. fimi x8 se
    fatura evrak olmadan sadece seri no su ile mi kayıt yaptın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba

    Buradaki tüm sayfaları okudum herkes benim gibi dron hastası yada zevk için alıyor veya almaya çalışıyor. Bende Banggood üzerinden Fimi A3 almak istiyorum şu son olaylardan sonra aramızda yeni alan daha detaylı bilgi verebilirse bana ve diğer alacak arkadaşlara çok yardımları dokunur.

    Şimdiden teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukyldzfa -- 1 Şubat 2020; 3:19:21 >
  • amazondan amarikadan evo drone alacağım.gümrük vergisi haricinde ötv ödeniyormu? ötv konusunda belirsizlik var sanırım net bir bilgi bulamadım. tşk
  • Sadece vergi ödemekle olmuyor. Drone yurt dışından almayın gümrükte izne tabi diye takılabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar DHL yada diğer özel kargolardan biriyle gelecek olan 500 gram üstü bir drone için nasıl bir yol izlemem gerekecek. Gümrüğe kesin olarak takılacak. İthal uygunluk belgesini almam en az bir hafta sürecek. Bu arada ardiye masrafı vb çıkacak. Tecrubesi olan var mı bu konuda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay önce arabayla türkiyeye drone getirdim ama şimdi okuduğum habere göre ülkeye getirdikden en geç 3 gün içinde kaydettirmem gerekiyormuş. Birde ben bu drone u ikinci elden satın almıştım belgeside yok. 1500 euro para verdim 2017 de buna. şimdi çöpe mi atmam gerekiyor bu drone u? lütfen bu işten anlayan biri yardım etsin. Phantom 4 Pro
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leon116

    6 ay önce arabayla türkiyeye drone getirdim ama şimdi okuduğum habere göre ülkeye getirdikden en geç 3 gün içinde kaydettirmem gerekiyormuş. Birde ben bu drone u ikinci elden satın almıştım belgeside yok. 1500 euro para verdim 2017 de buna. şimdi çöpe mi atmam gerekiyor bu drone u? lütfen bu işten anlayan biri yardım etsin. Phantom 4 Pro
    Kayıt bölümünden diğer diye bir seçenek var diye hatırlıyorum
    onunla kaydettir.
    sorun olmamıştı kayıt ettirmekte
    için rahat olsun

    kayıtsız uçurmak daha büyük bir sorun olabilir.
  • Arkadaşlar merhaba, konuyu hortlatacağım :)


    Abim Avrupa ülkelerinde gemide çalışıyor. İtalya yada ispanyadan dron almayı planlıyoruz. Gemiden inerken Tr de bir sıkıntı olmayacağını, rahatlıkla indirebileceğini düşünüyoruz.


    1. Oradan getirmeye değecek bir dron tavsiyeniz nedir?
    2. 500gr altı mı yoksa 500gr üstü mü almalıyız?
    3. Fiyat yönünden bize ortalama % olarak ne kadar avantaj sağlar? Bir yaklaşımda bulunabilir miyiz?
    4. Ürünü seçip aldık diyelim, türkiye ye getirdikten sonra kayıt vb. ne gibi işlemler yapmalıyız?


    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    İyi akşamlar....





  • Amerikadan air 2s getirteceğim bir arkadaşıma ama süreçler o kadar karışık mi be yapsam bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu hortlatacagim ama, yakin zamanda Turkiye ye gelecegim aile ziyaretine. Yurt disinda yasiyorum. 500gr ustu ithal belgesi gerekli, vergi verilmesi lazim vs diye seyler okudum arastirdim. Yemin ediyorum bu kadar da olmaz ya. Vallahi istemiyorum zaten dronumu ucurmak Turkiyede. Turkiyede bir hafta kalacagim ve gumruk olarak Istanbula ucuyorum ancak ailem Antepte. Basvuru falan yapip tekrar donup gumrukten dronu almak vs icin zamanim yok(anladigim kadariyla ithal belgesini getirene kadar dronu gumrukte tutuyorlar basvuru belgelerin tam olsa da). Ben sadece dronumu yanimda tasimak istiyorum, Turkiyede bir hafta kalip baska ulkelere gidecegim ve buralarda ucus izinlerim var(AB). Gumrukten ben bu dronu gecirebilir miyim? Zaten Turkiyede ucurmayacagim zaten Turkiyede yasamiyorum ancak bir sonraki ulke icin dronumu yanimda goturmek istiyorum. Bu durumda gumruk gorevlileri bu durumu anlamayip dronuma el koyabilir mi veya nasil bir yol izlemeliyim. Gorunen o ki, galiba dronumu evde birakacagim... simdiden tesekkurler.





  • mavic mini almak istiyorum ben de, 250gr cihaz

    yolcu yanında getirtsek gümrüğe takılır mı

    güncel bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim.

  • Yurtdışından Drone Getirme Rehberi

    SHGM den konu ile ilgili aldığım yanıt bu arkadaşlar, istifade etmek isteyenler için paylaşıyorum.

    Tek sorun gümrüğe tabii olup olmadığı kalıyor geriye, onu da öğrendik mi tamamdır

  • Merhaba Cengaver1 bende şimdi Yurt dışındayım ve 249 gramlık bir cihaz getirmek isiyorum yanımda. Yukarıda sanırım bir zorunluluk yok denilmiş size verilencevapta ancak Dronu getirebildiniz mi? Sıkıntı oldu mu ?

  • Arkadaşlar iyi forumlar, süreci bilmediğim için soruyorum Tarimsal ilaçlama amaciyla kullanmak için Dji Agras T-30 yada T-20 T-10 artik hangisi uygun ise ve gelmede sorun olmuyorsa onu almak istiyorum yada farkli marka da olabilir oneriniz varsa alayim bunlar epey büyük 25kg di sanirim gelmesinde sorun oluyor mu yada sunexpress ucak pilotu arkadaşım var onun gizli falan getirme şansı olur mu gümrük vs takılmadan
    tr fiyati 18500 usd + KDV mis 350bin tlyi buluyor ki çok yüksek rakamlar gercekten hizmet amaçlı kullanacağım için artık bulup buruşturup vereceğiz de yurtdisi ne kadar olur maliyeti?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Yurtdısından Yolcu Beraberinde Mini 3 Pro getiren oldu mu ? 250 Gram. Ona Göre belki getirirtme sansım olabilir değerlendireyim mi diye dusunuyorum.

  • Bu konu başlığı altında herkes bir birine soru soruyor ama çok az kimse bir birine cevap veriyor :)


    Cevapları olmayacan kocaman bir soru bankası gibi :)

  • arkadaşlar olay şu yolcu beraberinde gelen 430 EU üzeri ürünler vergiye tabii. Yani gümrük çevirirse vergi istemesi muhtemel. Ama siz kutuyu açar bu benim kullandığım eşya derseniz vergi ödemezsiniz. Eğer 250 gr üstü ise getireceğiniz drone SHGM kaydını gelmeden yapın. O kayıdı gösterip geçersiniz.

  • arkadaslar amazondan sadece 53 gr olan selfie dronu olan airselfie neo marka drone aldım.. Aramex denen kargo fırmasına düşmüş gumruk temsılcısı aradı sivil havacılık belgesi istiyoruz dedi.. dedim ki 500 gr altı olanlara duzenlemıyorlar yasa var.


    ozaman diyor 53 gram oldugunu ispatlayan bir yazı gösterin diyor???


    ne yapmam lazım acemi birine denk geldim.Tartsa görecek zaten komple kutuyu tartsa 500 gr gelmez


    benden belge istiyor hjala?


    ne yapmam lazım

  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.