Şimdi Ara

Yurtdışından DJI Mavic 3 Drone (895 Gr.) Getirme ve Kullanma Şartları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu bir arkadaşım Çin'den aldığı ürünü ülkemize getirmek ve kullanmak istiyor. İnternette birçok bilgi kirliliği var. Ülkemize girişte bir sorun yaşamaması için nasıl bir yol izlemeliyiz? Ne tür evraklar doldurmalıyız? Sizlerden ricam yardımcı olur musunuz?


    Ayrıca ürün kullanılmış dahi olsa ülkemize girişte, gümrükte sorun ya da vergi ücreti çıkıyor mu? Bu konuda da bizzat tecrübesi olanlar aydınlatırlarsa çok memnun olurum.


    Şimdiden çok teşekkür ederim.


    Not : Havalimanı Gümrük Müdürlüğü'nü aradığımda görevli kullanılmış drone dahi olsa, ülkemizde de kullanacağı için vergi çıkar dedi. Hatta yurtdışından gelen kutusu açılmış telefon bile gelse vergisinin ödeneceğini yazdı. Doğru mu acaba sorumu mu anlayamadı? O yüzden bizzat konuyu tecrübe etmiş arkadaşların yardımını rica ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 10 Ekim 2022; 10:8:4 >







  • Aynı konuyu merak edenler için yazayım.

    Havaalanına gittim ve gümrük memurlarına sordum. Ürünün sıfır olup olmamasına bakmıyoruz, ticari mahiyet arz ediyorsa kesinlikle vergi çıkar dediler. Drone da bu kapsama giriyormuş. Memur da tam bilmiyor vergi oranını ama % 20 -30 arasında dedi. Yani bu ürünün fiyatı 55 000 TL'lerde olduğuna göre yaklaşık 15 000 TL vergi demek. Vay anasını diyorum!

  • Bence bavulda olsa bir sıkıntı çıkmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • konu eskı galıba ama gecen hafta bulgarıstandan dji air 3 getırdım urunu ulkeye sokmadan once sıvıl havacılıga kayıt ettım kapıda hıc bır sekılde vergı sorulmadı sadece acıp baktılar kapıdakı memurlar bıle kanunları bılmıyor ulkeye gırmeden once urunun kaydını yaparsanız kapılarda hıc bır sorun yasamıyorsunuz vergıde odemıyorsunuz bızzat kendım getırdım ama kapıkuleden otobus ıle gırdım havalımanı farklılık gosterırmı bılemem

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.