Şimdi Ara

Yurtdışında İnşaat Mühendisliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Tam olarak bir yıldır kayseride özel sektörde çalışan bir firmada inşaat mühendisi olarak çalışmaktayım. Son bir aydır da yurtdışında çalışabileceğim iş arıyorum ama gelin görün ki bir ay geçmesine rağmen hiçbir yerden haber gelmedi. Hiçbir şekilde geri dönüş bile yapılmıyor.

    Resmiyette sadece 1 yıl tecrübem var olarak gözükse de, üniversite süresi boyunca müteahhitlik yaptım, üç adet apartman teslim ettim. Kendi işlerimin ve çevremin mimari taslaklarını dahi AutoCAD kullanarak kendim çizdiğimden dolayı, ve ayrıca babam çevre düzenlemesi işleri yapmaktaydı. Onun tekliflerini çizimleri dahil ben hazırlıyordum. Bunlardan dolayı AutoCAD programını çok pratik şekilde kullanabiliyorum. İşyerinde de boş kaldıkça projeleri inceliyorum, hoşuma gidenlerin mimari projelerini alıp tekrardan hesaplıyorum.

    Lise hayatımda grafiker olarak çalışıyordum. Yurtdışı dahil bir çok yere 100'den fazla logo tasarımı yaptım. O zamanlardan yazışmalardan başlayan ilgiyle ingilizcem seviyenin üstünde. İlk başlarda Adobe Photoshop ile başladım, daha sonrasında Adobe Illustrator ile tasarıma devam ettim. İki programı da hala düzenli olarak kullanıyorum. Tasarım yapmayı seviyorum.

    Statik projelerin hesaplarını IdeCAD kullanarak çözüyorum ama program operatörü olmadığımı hissetmek için Sta4CAD'i de öğrendim. IdeCAD'i daha iyi kullanabiliyorum. Sürekli bu konularda kendimi geliştirmeye çalışıyorum, çünkü mesleğimi ve söylediğim programları çok seviyorum, kullanmaktan da zevk alıyorum.

    Daha bitmedi, mimari cephe modellemeleri için 3DsMax öğrendim, aktif olarak kulanıyorum, hatta mental ray kullanarak, V-ray kalitesinde render alabiliyorum. Bu aralar modellemelerimi daha kaliteli yapmak için ArchiCad öğreniyorum.

    Statiker olmak istiyorum, şantiyede en çok karşılaştığım sorun, proje müellifinin şantiyeyi hesaba katmadan tasarım yapmasıdır. İlk işe başladığımda şantiye tecrübem olmadan direkt proje teslimi yapmaya geçmek istemediğimden böyle bir yol istedim ama artık asıl istediğim işi yapmak istiyorum. Biliyorum daha bilmediğim bir çok şey var ama kayseride kalmadı bana göre. İşimi iyi yaptığımı düşünüyorum, hiçbir zaman işten kaçmadım, her seferinde kendimi daha çok geliştirmeye çalışıyorum.

    Şu an tek istediğim yeni dünyalar keşfetmek, potansiyelimi değerlendirebileceğim bir yerde çalışmak istiyorum. Yeni insanlar görmek, gerçekten mühendislik yapılabilecek yerlerde görev almak istiyorum. Öğrenmeye, yeni şeylere her zaman ama her zaman açığım. Bilgisasayar konusunda dil bilmenin de getirdiği etkiyle çok iyiyim. Grafik tasarım yaparken kodlama bilgisi gereken yerler olmuştu ve bunlardan dolayı PHP, HTML kodlama dillerine aşinayım.

    Şimdi;

    IdeCAD, AutoCAD, 3DsMax, Photoshop ve Illustrator programlarını çok iyi kullanabiliyorum. Word, Excel zaten kullanabiliyorum. Sta4CAD konusunda kendimi geliştiriyorum. ArchiCAD öğrenmeye çalışıyorum. İngilizcem yeterince iyi. Kodlama konusuna aşinayım. Tasarım yapabiliyorum, yarışmalarda kazanılmış logo birinciliklerim var. Çok fazla kitap okuyorum ve en büyük hobim karakalem. Kendi halimde biriyim ve işime gereken özeni gösterip, elimden geleni yapıyorum.

    Çalıştığım yerde elektrik projesi okumayı öğrendim, makina projesi ve hesaplarından meslek sahipleri kadar olmasa bile kendimi idare edecek anlıyorum. Her gün başka bir problemle çıkıyorum tecrübeli mühendislerin karşısına, benimle alakalı tek sorunları muhtemelen çok fazla soru sormam. Statik hesaplarla alakalı sürekli araştırma yapıyorum, iki günde bir veya üç günde bir elde proje çözerken karşılaşılan aşamalarla alakalı çözümler yapıyorum ki mesleğim bu olduğu için öğrenmek istiyorum.

    Mesleğimi çok seviyorum ama kendim için de yeterinceden fazla vakit ayırıyorum, sosyal bir insanım.

    AMA, tüm bunlara rağmen, yurtdışına, istediğim şekilde çıkamıyorum. Para konusunu şimdiye kadar hiç sorun etmedim, en büyük zenginlik kesinlikle insanın farkında olduğu mutluluğudur.

    Bu sorunları daha önce yaşayan forum üyeleri olmuştur. Ya da bu konularda yardımcı olabilecek üyeler vardır muhtemelen. Sizden rica ediyorum, bana bir yol gösterebilir misiniz? Ya da yapmam gereken, benim farkedemediğim bir şey varsa paylaşabilir misin? Her şeye açığım.







  • merak etmeyin zamanla önünüze güzel fırsatlar çıkar . Başvurularda tanidik insanlarin araciligiyla daha olumlu sonuclar alabilirsiniz muhtwmelen buyuk santiye tecrubesine daha cok onem veriyor buyuk sirketler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WORD EXCEL KULANIYOSAN KESIN OLUR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vazgecme ve umitsiz olma, emin ol biryerlerden bir geridonus olur. Yalniz bireysel basvuru yapmak yerine etrafindakilere sor-sorustur. Yurtdisinda cikmanin en kolay yolu birilerinin seni referans gostermesi. Bu nedenle aile-akraba cevrene haber ver, geridonusu saga sola CV gondermekten cok daha hizli ve kesin olacaktir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 26 Ekim 2014; 13:36:44 >
  • Malesef çevremde yurtdışına beni referans gösterebilecek kimse yok. Yani iyi bir mühendis olmaya çalışacağına, gidip iki uç yurtdışı bağlantısı olan kişilerle tanışsaydık demek gibi oluyor bu.

    Büyük şantiye tecrübesine önem veriyorlar biliyorum ama, otel projesini baştan sonra bir kişiyle beraber kontrol etmişlişliğim var ve bu otel inşaatı şu an zemin kat seviyesine geldi. Teslim alıp, projenin uygulamasını şantiyede görmüşlüğüm de var. Ama tabi bunu kimse bilemiyor, çünkü özgeçmişine bunu yazmak biraz abes kaçıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerliği yapmamış olduğumdan dolayı gidemiyorum muhtemelen. Ama ben zaten askerliği yapmamak için de yurtdışına çıkma istiyorum. Tanıdığım kimse olmadığı için bunu da anlatamıyorum tabi.

    Arkadaşlar aranızda bana yardımcı olabilecek kimse var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk olarak firmalarla baglantiya gecin, CV sitelerini de her gun check etmeyi ihmal etmeyin.

    Durumunuzu aciklayan guzel bir cover letter yazin ve firmalara yollayin.

    Bol sanslar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direkt olarak kendilerinin insan kaynaklarına mail gönderdim, ayrıca internetteki sitelere de başvurdum. En son herhalde gidip istanbulda kapılarına dayanacam :)
  • Almanya ile yazıştınız mı?

    İleri düzey ingilizceniz var.

    Almanya da yaşamak için dil sınavını vermeniz gerekiyor ama.
  • Bir yolunu bulup Dubai ye git bence.
  • Dil sınavını verebilirim o sorun değil ama. Avrupaya gidemiyoruz diye hiç yazışmadım. Ben işten çıkınca o konuyu incelerim. O konuda bildiklerimiz varsa paylasırsanız, sevinirim.

    Dubai'ye Sembol İnşaat götürecekti ilk başvurduğumda. Özgeçmişimi bile görmeden, vazgeçtiler. Muhtemelen başka birini almışlardır. Başvurdum, sitelerinden insan kaynaklarına özgeçmişimi gönderdim ama geri dönüş yapılmadı daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.