Şimdi Ara

yurtdışına göç

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
2.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • üniversite bitti. ingilizcem var.(toefl ya da ielts puanım yok. ama kursların sınavlarına girince b2-c1 seviyesinde çıkıyor) tecrübem yok. askerliğimde yok. tecilli 2020 kasıma kadar. avrupa'da ya da gelişmiş bir ülkeye nasıl göç edebilirim? öncelikle askerliği bitirip oraya direk gidip angarya iş yapıp sonrasında güzel bir işe mi girmeliyim yoksa askerliği uzatıp yüksek lisansla yurtdışına mı çıkmalıyım yoksa burada kalıp tecile kadar tecrübe kazanıp, sonra askerliğide tamamlayıp göç etme yolu mu arıyım? ne yapıyım kafam çok karışık. angarya iş bile yapılsa avrupa açısından konuşunca alım gücü yüksek olduğu için sıkıntı olmuyor geçinmek. garson, komi olup bile hayatını idame ettirebiliyorsun. tabiki lüks şekilde değil. kaldı ki sürekli komi, bulaşıkcı olunucak diye bir şeyde yok. elbet yükselinir çalışılan yerde.



  • Zaman kaybetmeden herhangi bir iş için çalışma izni ayarlayın, gerisi teferruat.
  • Thy pilot alıyor sürekli veya kabin memuru takip et ingilizceyi geliştir tek tavsiye....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norveckırfaresi kullanıcısına yanıt
    hocam thy'nin takeoff programı vardı. yazın onun elemelerine girdim, elendim. birkaç arkadaşla konuştuğumda hepsi iyi geçti ama elendik diyordu. öyle devlet şirketlerinde başarılı olup girmek doğru mu bilmiyorum valla. geçende türk telekom'un programına girmiştim, son aşamaya kadar geldim, elendim. sebebini söylemediler. o yüzden artık devlet firmalarına çalışılıp girileceğini pek düşünmüyorum. hem sınavları geçiceksin, hem torpilin olucak. diğer türlüsü zor gibi
  • oozen59 kullanıcısına yanıt
    Ptt memur alacak kpsssiz hergün memur alımları açıklanıyor takip et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen gün başka bir forum sayfasında bu muhabbet oldu aselsan havelsan tübitak sagem gibi kritik kurumlarda çalışan mühendislerin bir çoğu yurt dışına göçmüş yaklaşık 100 adet mühendis den bahsediliyordu. oraya gitmenin 2 yolu var :
    1. çok zengin olacan ordan gayrmenkul satın alacan sana orda oturum vatandaşlık verecekler.
    2- yada çok kalifiye bir eleman olacan vasfın olacak seni ordan isteyecekler...
  • Hollanda Göç ve Vatandaşlık Kurumu (IND) verilerine göre, geçen yılın 11 aylık bölümünde Türkiye'den toplam 1020 akademisyen ve yüksek eğitimli kişi "beyin göçü" için Hollanda'ya başvuru yaptı.

    IND tarafından verilen rakamlara göre, 2016 yılında Türkiye'den 540 kişi beyin göçü kapsamında Hollanda'ya gelirken, 2017'de bu sayı 780'e çıktı. 2018'in ilk 11 ayında ise, Türkiye'den bin 20 yüksek eğitimli, Hollanda'ya iş başvurusu yaptı.

    Türkiye'den yurtdışına giden resmi göçmen sayısı, 2016 yılında 69 bin 326 olarak belirlenirken, geçen yıl bu sayı 253 bin 640'a ulaşmış.
  • ilk seçenek birçoğumuzda yoktur diye düşünüyorum. o yüzden ikincisine yoğunlaşmak daha mantıklı. yani burda kalıp, tecrübelen mi diyorsun hocam ?
  • Mühendis değilsen, doktor değilsen, eczacı değilsen önünde çok az seçenek kalıyor çünkü ülkede internete girip Google çeviri hizmetini kullanabilen insanların büyük bir kısmı yurtdışına kaçmanın yollarını arıyor.

    Eğer gitmek istiyorsan ve yukarıda saydığım türdeki teknik mesleklere sahip değilsen berberlik, su tesisatçılığı, kaynakçılık gibi hem her ülkeye gerekli olan hem de refah seviyesi yüksek toplumların tercih etmediği meslek dallarından birinde eğitim alıp uzmanlaşmalısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derman-

    geçen gün başka bir forum sayfasında bu muhabbet oldu aselsan havelsan tübitak sagem gibi kritik kurumlarda çalışan mühendislerin bir çoğu yurt dışına göçmüş yaklaşık 100 adet mühendis den bahsediliyordu. oraya gitmenin 2 yolu var :
    1. çok zengin olacan ordan gayrmenkul satın alacan sana orda oturum vatandaşlık verecekler.
    2- yada çok kalifiye bir eleman olacan vasfın olacak seni ordan isteyecekler...
    Yada araba tamiratı işi deli para var Türkiye'de mühendis doktor avukat olacağına yurtdışında araba tamircisi ol çok daha iyi bir hayat yaşarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oozen59

    ilk seçenek birçoğumuzda yoktur diye düşünüyorum. o yüzden ikincisine yoğunlaşmak daha mantıklı. yani burda kalıp, tecrübelen mi diyorsun hocam ?
    Valla tecrübeni burda mı kazanırsın yoksa başka yerdemi bilemem ?
    misal kendimden örnek vereyim ben elektrik-elektronik teknisyeniyim ustalık belgem + usta öğretici belgem var avrupada bu şekilde elinde mesleği olan teknik elemanlara helede belgesi olanlara çok değer veriyorlarmış ve iyi de para kaznaıyorarmış bizim peder de 3 ay alamanyada kaldı o anlatıyor ...
  • peki sen düşünüyor musun gitmeyi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oozen59

    peki sen düşünüyor musun gitmeyi?
    Valla bilmiyorum ben biraz kararsızım...
  • Eger IT sektorunde deneyiminiz varsa (Yazilim, sistem muhendisligi, network muhendisligi vs.) yurtdisina gitme sansiniz var. Yukseklisans yapmak icin de gitmek mumkun eger karsi okulun sartlarina uyuyorsaniz.
  • Herkezin düşünmediğini düşün
  • Dostum öncelikle bir ülke belirle kafanda ona göre hareket et, o ülkeye gitmek için ne gerekiyor diye araştır. Mesela bende yurtdışında iş bulup çalışmak istiyorum, aklımdaki ülke almanya, bir mühendis için en fazla iş imkanı orada var, almanya içinde bile her eyaletin farklı farklı kuralları olabiliyor çalışma ve oturma için.

    Bölümün ve mesleğin nedir,i bilmiyorum, eğer söylersen belki mesleğine göre tavsiyede bulunan olabilir.

    Yüksek lisans için paran varsa yaparsın, çünkü yüksek lisans yaparken tam zamanlı olarak çalışmana izin vermiyorlar diye biliyorum. Ayrıca almanya için yanlış hatırlamıyorsam b1 yada b2 seviyesinde almanca istiyorlar.

    Yurtdışında çalışma ile ilgili bir konu almayı düşünüyorum bir iki hafta içinde, bulduğum iş arama sitelerini ve bilgileri paylaşacağım, ağırlıklı olarak almanya ve ingiltere için.

    Bunun dışında şuan için soruların varsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

    Sonuçta aynı şeyi istiyoruz ve bu konuda mümkün olduğunca yardımlaşmalıyız bence...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • aytug25 kullanıcısına yanıt
    katılıyorum hocam. herkes bildiğini aktarırsa daha bilgilendirici olur. bölümüm işletme. marmara üniversitesinde okudum. okul döneminde SMMM ofisinde staj yaptım. o yüzden muhasebe alanında bir kariyer düşünmüyorum. bana göre bir alan olmadığına karar verdim. kendim için iletişimin ve organizasyonun olduğu alanlarda daha başarılı olacağımı düşünüyorum. avrupa'da dediğiniz gibi her ülkenin şartları, arayışları farklı. iyi araştırmak lazım. konu açarsanız buraya da linkini atarsanız makbule geçer :)
  • oozen59 kullanıcısına yanıt
    Dostum bende mühendisliğin yanında açık öğretim işletme bitirdim, o yüzden senin kadar bilgim olmasa da muhasebe hesapları, dönem sonu işlemleri, kdv tahakkuk falan az biraz bilirim, çalışmak istememekte haklısınız =)
    yurt dışında insan kaynakları iş ilanlarına bakabilirsiniz, aramalarınızda junior ve graduate şeklinde arama yapıp yeni mezun ve deneyim istemeyen işlere öncelik verin, maaşları daha düşük ama ilk etapta şansınız daha yüksek olabilir.
    Ben türkiye de mühendislik 6 senedir çalışıyorum, ancak yurtdışı iş başvurularında bu deneyimin çok önemli olmadığına kanaat getirdim. Çünkü bazı geri dönüşlerde avrupa standartları için yeterli olup olmadığından emin olamayacaklarını söyleyen şirketler oldu. Yani türkiye de uluslararası bir şirkette çalışmazsan deneyimin yok gibi avrupa için. Yine bunun tersi durumlar mutlaka vardır ama benim karşılaştığım bu o yüzden burada deneyim kazanmak için çok seneler harcama bence.
    Linkedin, xing, glassdoor gibi sitelerde profilin olsun mutlaka, daha başka sitelerde söylerim sonra sana.
    Tek diploma maalesef hem türkiye için hem yurtdışı için artık yetersiz, diploma yanında bulduğun sertifikalı eğitimlere katıl, bu eğitimler uluslararası geçerli sertifikalı olursa daha iyi olur.ancak bunlar pahalı olduğu için milli eğitim onaylı sertifika alsan bile iş yeri bu bilgini ölçmek için seni kendi bir sınav yapabilir yada işe başladıktan sonra bulunduğu eyaletten denklik için sınava girmeni isteyebilir.
    Biraz uzun olmuş kusura bakma, yine aklıma gelenleri yazarım, konu açınca seni haberdar ederim, sen öncelikle hangi ülkeyi istediğine karar ver bence...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • aytug25 kullanıcısına yanıt
    yok hocam ne kusuru. artık takıla takıla internette yazı okumak kolay geliyor :D linkedin'de profilim var. hatta 700'den fazla bağlantımda var. her hafta 50-60 arası görüntülenme alıyorum ama hiç bir işime yaramadı şuana kadar. ne iş teklifi geldi ne iş teklifi buldum. ama duruyor. efektif kullanmayı bilmiyorum sanırım.

    deneyim olarak dediğim gibi sadece stajım var. başka bir deneyimim yok. dediğine katılıyorum. uluslararası olmayan, edirne'den çıktıktan sonra bilirnirliği kaybolan bir şirkette çalışmak avrupa gözünde bence de değersiz. ama işte uluslararası şirketlere bir ara başvuru yapmıştım. alliance, coca-cola vs. çok fazla başvuran insan var. bana mülakat sırası bile gelmedi. onun dışında mezun olur olmaz türk telekom'un yeni mezun programına katılmıştım. 6 aşaması vardı. 5ini geçtim. son aşamada sebep belirtmeden elediler. güzelde geçmişti görüşmem. sanırım oralarda da hep torpil vs. işleri dönüyor bilmiyorum.

    eskişehir'de yaşıyorum. yaşadığım şehirde de yeni mezun insanlar için iş yok adam akıllı. ya avm'de satış temsilciği var ya da tecrübeli insanlar için firmalarda pozisyonlar. bu gidişle sanırım mecbur gene istanbul'a dönüş yapıcam. yurtdışında iş arama olayına bakıyım. orada da konaklama, vize, çalışma işleri nasıl oluyor pek bilgim yok. sizin varsa paylaşabilir misiniz? normalde yeşil pasaportum var. ama oda seneye kasımda biticek süresi. askerlik tecilimde biticek seneye kasımda. o yüzden aslında benim bu işleri bitirmeden çıkmam kolay mı değil mi bu konuyu da düşünmüyor değilim.

    valla benim yazı sanırım daha uzun oldu, bu sefer siz kusura bakmayın :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oozen59

    yok hocam ne kusuru. artık takıla takıla internette yazı okumak kolay geliyor :D linkedin'de profilim var. hatta 700'den fazla bağlantımda var. her hafta 50-60 arası görüntülenme alıyorum ama hiç bir işime yaramadı şuana kadar. ne iş teklifi geldi ne iş teklifi buldum. ama duruyor. efektif kullanmayı bilmiyorum sanırım.

    deneyim olarak dediğim gibi sadece stajım var. başka bir deneyimim yok. dediğine katılıyorum. uluslararası olmayan, edirne'den çıktıktan sonra bilirnirliği kaybolan bir şirkette çalışmak avrupa gözünde bence de değersiz. ama işte uluslararası şirketlere bir ara başvuru yapmıştım. alliance, coca-cola vs. çok fazla başvuran insan var. bana mülakat sırası bile gelmedi. onun dışında mezun olur olmaz türk telekom'un yeni mezun programına katılmıştım. 6 aşaması vardı. 5ini geçtim. son aşamada sebep belirtmeden elediler. güzelde geçmişti görüşmem. sanırım oralarda da hep torpil vs. işleri dönüyor bilmiyorum.

    eskişehir'de yaşıyorum. yaşadığım şehirde de yeni mezun insanlar için iş yok adam akıllı. ya avm'de satış temsilciği var ya da tecrübeli insanlar için firmalarda pozisyonlar. bu gidişle sanırım mecbur gene istanbul'a dönüş yapıcam. yurtdışında iş arama olayına bakıyım. orada da konaklama, vize, çalışma işleri nasıl oluyor pek bilgim yok. sizin varsa paylaşabilir misiniz? normalde yeşil pasaportum var. ama oda seneye kasımda biticek süresi. askerlik tecilimde biticek seneye kasımda. o yüzden aslında benim bu işleri bitirmeden çıkmam kolay mı değil mi bu konuyu da düşünmüyor değilim.

    valla benim yazı sanırım daha uzun oldu, bu sefer siz kusura bakmayın :)
    Dostum bildiğim kadarıyla evlilik ve vatandaşlık işlemleri için askerlik sorun teşkil edebiliyor. Çalışma konusunda ise bir engel teşkil eder mi bilmiyorum. Konaklama ve vize işlemleri demişsin, ama sana daha önce dediğim gibi kafanda gitmek istediğin bir yada iki ülke belirle, bu ülkeler ile ilgili araştırmaya başla. Mesela benim önceliğim almanya ikincil hedefim ingiltere, almanya için 6 aylık iş arama vizesi alıp almanya ya gidip iş arama hakkım var, ancak bu ingiltere için yok mesela, her ülkenin şartları farklılık gösteriyor. Gerçi şuan maddi olarak zor durumdayım 6 ay almanya da yaşayacak maddi durumum yok, o yüzden bu seçeneği eğer internetten iş bulamazsam diye yedek plan gibi düşünüyorum.
    Mesela yine almanya da evlilik için a1, çalışma için a2, okul için b1, tıp ve yüksek lisans için b2 seviyesi dil istiyor diye biliyorum. Ancak internetten başvurduğun firma senden bu şartı istemezse ve direk seni işe alırsa, hiç almanca bilmesen bile çalışma izni alabilirsin diye biliyorum.
    demek istediğim hangi ülkeyi istiyorsun, onu söylersen bilgim varsa yardımcı olmaya çalışırım =)
    Linkedin bağlantıların cidden çokmuş, ama şöyle düşün bunların kaçı senin gerçek bağlantın, yani bu 700 kişinin kaçının çalıştığı yere başvursan sana referans olabilirler. İş aramalarında linkedin kolay başvuru ile yaptığım hiçbir başvuruya olumlu cevap gelmedi.
    Ayrıca ben genelde son 24 saat içinde açılan işler şeklinde aratıyorum, yabancı bir sitede okumuştum, bana maktıklı gelmişti. İlan açıldıktan sonra geç başvuru yaparsanız şansınız çok düşük olur diye, çünkü firmalar genelde ilk başvuranlardan beğendikleri birkaç adayı seçip gerisine bakmıyormuş. Okuduğum yazı bu şekildeydi, o yüzden ben genelde 10 gün, 1 hafta gibi uzun süredir yayında olan işlere başvurmuyorum. Ayrıca kendi gözlemim, kolay başvuru olmayan işlere başvuru sayısı çok daha az oluyor. Buralara başvurursan şansının daha yüksek olacağını düşünüyorum.
    Birde başvurularına cover letter denilen ön yazıyı mutlaka ekle, olumlu geri dönüş aldığım tüm başvurularımda ön yazı vardı. Gerçi toplasan on tane falan olumlu dönüş aldım ve iki defa skype görüşmesi yaptım. Sonuç olarakta hala yurtdışında iş bulamadım.
    Birde cv ve ön yazında başvurduğun pozisyonun sana neler katacağından bahsetme, bu pozisyonda deneyim kazanacağım falan diye yazma, firmalar senin onlara ne vereceğin ile ilgilenirler. Mesela aldığım iyi eğitim ve pozitif motivasyonum ile bu pozisyonda firmanıza katkı sağlayacağıma inanıyorum gibi cümleler kur.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım bir faydam dokunmuştur...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.