Şimdi Ara

Yurtdışı Sertifika eğitimi - Staj Eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, Ben İzmirde Mak. Müh. okudum. Eylül gibi mezun olacağım.Eylülde mezun olacağım için yüksek lisans başvurularını kaçırmış olacağım ve arada aman olarak boşluğum olacak. Bu boşuğu yurt dışındaki sertifika programlarına katılıp doldurmak mantıklı olur mu?

    Kısacası yurt dışında sertifika programlarına katımak mantıklımıdır, ya da yurt dışında paralı staj mı yapsam o zaman bu ikisi arasında kararsızım. Mak. müh ile ilgili staj bulamıyorum uzun zamandır, şirketlerlede iletişime geçtiğimde zor diyorlar.

    Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.



  • Yok mu kimse?
  • Staj ve sertifika programları birbirinden biraz farklı. Ne tür bir destekleyici eğitime ihtiyaç duyduğunuzu anlamanız gerekiyor öncelikle.

    Staj programları için arkadaşlarınızın da belirttiği gibi süreç biraz zor ve belirsizdir. Sizin bölümünüz açısından bu biraz daha handikapları beraberinde getiriyor. Ayrıca stajda amaç deneyim edinmek ve bir iş ortamında iş becerilerinizi geliştirmektir.

    Sertifika programları ise; genelde yüksek lisans yapmak için yeterli zamanı olmayan kişilerin tercih ettiği, eğitimini güçlendirmek alanda uzmanlaşmak için tercih ettiği bir programdır.

    Siz deneyim mi istiyorsunuz uzmanlık mı? Öncelikle ihtiyacınızı belirlerken bunları sorgulayınız.

    Tabi yanısıra bu ikisini karşılaştırırken bir finansal değerlendirme de yapmanız gerekir. Mesela staj sertifika programından daha düşük maliyettedir.

    Makine Mühendisliği Sertifika programı sunan bir kaç iyi okul önerebilirim. Örneğin; Michigan Üniversitesi, Villanova Üniversitesi, Northern Arizona Üniversitesi ve Kanada'da Concordia Üniversitesi olabilir. Daha bir çok okul var açıkcası bu programı sunan.

    Concordia Üniversitesinin ders ve kredi çizelgesini de örnek olarak aşağıdaki linkte görebilirsiniz.
    http://www.me.concordia.ca/prospectivestudents/graduateprograms/graduatecertificatemechanicalengineering/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.