Şimdi Ara

Yurtdisi sebepli taahhut iptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hayirli forumlar


    TT'de 2 yillik taahhutum var. 1,5 yili gecti; 6 ay kadar bir zamanim var. yurtdisina tasinma sebepli cayma bedeli olmadan nasil iptal edebilirim?




  • en son forumda bi haber görmüştüm, 12 ayı geçtiğinde taahhüt cezası olmuyor diye. ne kadar doğru bir bilgim yok. onu bir araştırın derim.


    onun dışında yurt dışına gitmek ile keyfi iptal etmek arasında bir fark yok ikisi de dümdüz taahhütten caymadır. ama üstte söylediğim haberi araştırıp, bir de telekom müşteri hizmetleri ile bir görüşürseniz daha net cevap alırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 29 Eylül 2022; 18:49:42 >
  • Hocam internet hattınızı başka kişinin adına devir yapabilirsiniz en mantıklısı.

  • Zaris kullanıcısına yanıt

    Ben Vodafonenet kullanırken 24 aylık taahhütün 23.cü ayında netspeed firmasına geçmiştim ve 296 TL cayma bedeli çıkarmışlardı tarafıma. Tüketici hakem heyetine başvurmama rağmen, kanun açık şekilde yazılı olmasına rağmen Vodafone firması savunma bile yapmadan haklı bulundu. Maalesef bu ülkede hiç bir kurala riayet edilmiyor.

  • erener32 kullanıcısına yanıt
    Hocam çoğumuzun yanılgıya düştüğü nokta taahhüt dediğimiz şeyin mantığı. Taahhüt karşılıklı sözleşmedir, bu sözleşmeye uyulmazsa bedeli ödenir. Bu kadar basit. İnternette gördüğümüz 1 yıl üzeri taahhüt varsa cezai bedel ödemeksizin fesih hakkı vs. taahhüdün mantığına aykırı değil mi sizce de?

    Evet kanun son derece açık. 22. maddenin 1. fıkrasında cezai bedel yok yazıyor. Ama bakın aynı maddenin 3. fıkrasında ne yazıyor:
    Yurtdisi sebepli taahhut iptali

    Süresinden önce ayrılırsan 16. madde hükümleri uygulanır yazıyor açık seçik.
    Peki 16. madde neymiş ona da bir bakalım:
    Yurtdisi sebepli taahhut iptali

    Özetle "tüketici, taahhüt süresi dolmadan ayrılırsa firmanın taahhüde istinaden yansıttığı indirimleri geri öder" yazıyor.

    Şimdi siz dediniz ya kanun açık diye. Evet haklısınız kanun gayet açık bakın. Süresinden önce çıkarsan bedelini ödersin diye açıkça belirtmişler. Vatandaş olarak kanunun işimize gelen kısmını benimseyip kalanına bakmazsak böyle bocalarız. Gerek bu forumda gerek başka forumlarda bu yanılgıya düşen çok arkadaş görüyorum. Bunun ülkedeki kanunlara kurallara riayet edilip edilmemesiyle alakası yok. (Kaldı ki Vodafone haklı bulunarak kanuna da uyulmuş zaten. Çünkü kanunda firmanın bedel talep etme hakkı var)

    Bu sorun vatandaşın, hakkını hukukunu doğru düzgün okuyup öğrenmemesi sorunu. Bu problem vatandaşın, meseleyi işine geldiği gibi yorumlaması problemi.
    Her neyse bu mesajın daha da uzamasına lüzum yok. Bütün bunları şurada detaylıca anlattım zaten:https://forum.donanimhaber.com/1-yildan-uzun-sureli-taahhutlerin-feshi-hakkinda--151753865

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Daha önce tüketici başvuru merkezi onursal başkanı Aydın Ağaoğlu ve Mesut çevik videosunu izlemiştim bu konu ile alakalı. Onlara uyduk. Çok bilgili insanlara benziyorlardı ama tüketici hakem heyeti daha iyi biliyormuş 😁 işin kötü kısmı ben çağrı merkezi ile görüşmüştüm şuan da çıkarsam cayma bedeli vs çıkar mı diye sordum çıkmayacağını belirttikleri halde sonrada fatura çıkardılar. Ses kayıtlarının incelenmesini istedim yine bir sonuç çıkmadı. 1 ay için bu tutarın çıkması saçma idi. Bakır kablo ile internet hizmeti verip taahhüt istenmesi cayma bedeli çıkarılması saçmalık komple kalkması lazım bunların. Sadece sömürü başka bişey değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.