Şimdi Ara

Yurtdışı eğitimi hk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlr merhaba

    Lisans mezunuyum ancak türkiye şartlarında ekstra birşeyler katmadıkca kendimize iyi bir yaşam standardı yakalayamıyoruz. Siz de hak verirsniz bu dediğime

    24 yasındayım. Bankalarda ertelemeli krediler oluyor.2-3 yıl ertelemeli bi eğitim kredisi kullanmam halinde yurtdışına cıkıp lisansüstü ve dil eğitimi almam mantıklı olur mu? Ciddi ciddi düşünüyorum. İşin içinden cıkabilir miyim diye. Ve tutar olarak yani gider masraf olarak ne kadarlık bi mebla gereklidir? 25-30 bin tl eskiden krallar gibi eğitimimizi alabilirdik ancak biliyosunuz dolar uctu. Suanki durum nedir ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • burssuz oldugunu varsayiorum. eger abdde yuksek lisans yapacaksan(dolardan bahsettigin icin dusundum) en az 40bin dolar okul ucretini cebine koymalisin. bunu yaptiktan sonra yasadigin sehire gore aylik ortalama 1700 dolar gelirin olmali. 2 yil orada kalacagindan ~40bin dolar da oradan bir maliyet cikacak.

    yani 80bin dolar cebinde olmali abd icin.
  • Burs bulamayacaksan minimum 300k TL paraya ihtiyacın var 2 yıl için. (En iyimser tahmin bu da) Ev falan ipotek ettirmeden kimseden böyle bir kredi alamazsın. Alsan da 300k ile başka işler yapman daha mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.