Şimdi Ara

YURT DIŞINDAN ÜRÜN GETİRTMEK!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda arkadaşların yurt dışından ürün getirtme konusunda bilgi arayışı içinde olduklarını görüyoruz. Ben bu başlık altında bir bütünlük sağlamayan dağınık bilgileri bir araya toplamaya çalışacağım . Bu konudaki tecrübelerinizi ve bilgilerinizi iletirseniz bunları tek başlık altında toplamaya çalışacağım.
    Evvela bu konudaki uygulanan mevzuat hakkındaki bilgilerle başlayalım.Yurt dışından iki şekilde ürün getirebiliriz. 1-yolcu beraberinde 2-posata veya kargo yoluyla. Yolcu beraberinde genel olarak konumuzun dışındadır.

    Gümrük Vergilerinden Muafiyet ve İstisna Tanınacak Haller
    Önemli Değeri Olmayan Eşya
    Posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya

    MADDE 45- (1) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır.

    Yolcu beraberi hediyelik eşya limiti

    MADDE 61- (1) 59 uncu maddede bahsi geçen muafiyet, 60 ıncı maddede belirtilen eşya hariç olmak üzere, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır. Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 150 Avro olarak uygulanır

    Yolcu beraberi eşya

    MADDE 59- (1) Transit yolcular hariç olmak üzere, yolcu beraberinde getirilip serbest dolaşıma sokulan gayri ticari nitelikteki, kişisel ve ailevi kullanıma mahsus veya hediye edilmek üzere getirilen eşyaya muafiyet tanınır. (2) Kara hudut kapısından diğer ülkelere giden ve geri gelen yolcular ile diğer ülkelerden ülkemize gelen ve giden yolcular, seyahat ettikleri ülkede, en az üç gün geçmeden geldikleri ülkeye dönmeleri halinde, yolcular için öngörülen muafiyet hakkından yararlandırılmazlar.

    Yolcu beraberi eşya miktarı

    MADDE 60- (1) 59 uncu maddenin birinci fıkrasında bahsi geçen muafiyet, ek-9’daki listede yer alan eşya için her bir yolcu başına karşılarında belirtilen miktarlarla sınırlıdır. (2) Ek-9’daki listede yer alan eşyadan tütün ve tütün ürünleri ile alkollü ürünlere ilişkin muafiyet;
    a) Tütün veya alkol ürün gruplarında muafiyet hakkı bir ürün için sadece karşılığında yazılı miktar kadar kullanılabilir. Muafiyet hakkının aynı ürün grubundan birden fazla ürün için kullanılması durumunda, ürünlerin kullanılan oranları toplamı %100’ü aşamaz.
    b) 18 yaşından büyük yolcular için uygulanır.

    Yolcu beraberi hediyelik eşya limiti

    MADDE 61- (1) 59 uncu maddede bahsi geçen muafiyet, 60 ıncı maddede belirtilen eşya hariç olmak üzere, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır. Ancak, 15 yaşından küçük yolcular için bu miktar 150 Avro olarak uygulanır.

    Vergileri ödenmek suretiyle yolcu beraberinde veya posta yoluyla ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya

    MADDE 62-
    (1) Önemli değeri olmayan eşya ve yolcu beraberinde getirilen hediyelik eşya muafiyeti hükümleri saklı kalmak üzere, her bir sevkiyat ya da 18 ve daha yukarı yaştaki her bir yolcu için kıymeti 1500 Avro'yu geçmeyen eşyanın;
    a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18,
    b) Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20, oranında ve kıymeti üzerinden tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.
    (2) Birinci fıkrada sözü edilen limit dahilinde getirilen eşyanın;
    a) Yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya bir ay sonra gelmesi ya da yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
    b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
    c) Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması,
    ç) Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi, gerekir.

    Ödeme şekilleri:
    1- kredi kartı ile ödeme.Bütün firmaların kabul ettiği bir ödeme şekli.Bu yöntemle ödeme yaptığınızda. kartın üzerindeki telefon numarasını türkiyenin kod numarasını ekleyerek yazın.Buyöntemin sorunu birçok firmanın kredi kartını kontrol etmesidir,bu da zaman kaybına neden olmaktadır.Yine bu şekilde ödeme yaptığınızda kredi kartı bilgilerinizi verdiğinizde sağlam firmaları tercih edin.
    2-paypal ile kredi kartı kullanarak ödeme. Bu şekilde önce kredi kartınızı paypal a
    tanıtıyorsunuz. satın alma sırasında paypal üzerinden alış veriş yaptığınız için kredi kartı bilgilerinizi her firmaya vermek zorunda kalmıyorsunuz.Birçok firma bu ödeme şeklini tercih ediyor.Kolay ve garantili bir yöntem.
    3-havale yolu ile ödeme:firmalar genelde banka havalesini kabukl etmiyorlar.fakat ödeme şekilleri arasında WesternUnion seçeneği varsa. bulunduğunuz yerdeki bazı bankalar aracılığı ile WesternUnion ahavale yapıp sipariş verebiliyorsunuz. örneğin çok sorulan Sidewinder ve Frozen Cpu firmaları bu yöntemi kabul ediyor.Bu şekilde sipariş vermek için istediğiniz ürünü seçip fiyatı , katalog numarası ,kargo tercihinizi belirtip firmaya Sidewinder için :worldwidesales@sidewindercomputers com adresine e-mail le bildiriyoruz.Bize gelen toplam ödeme miktarı kadar ödemeyi bankalar vasıtasıyla Western Union a havale yapıyoruz.bu bilgiyi aynı adrese bildirdiğimizde kargomuz yollanıyor.Bu havale işlemini yaptırabileceğiniz bankalar: ING Bank ,Ziraat,Garanti, Finansbank.Komisyon ücretleri : +- 100 dolara KADAR 15 dolar, 200 dolara kadar 22 dolar 300 dolara kadar 29 dolar,400 dolara kadar 34 dolar civarında.
    Kredi kartı kullanmayan veya kullanmak istemeyenler için bir alternatif.
    Kargo konusu:
    Amerikadan getirttiğiniz ürünlerde küçük paketler için Express Mail İnternational büyükçe kargolar için First Class Mail i seçiniz.First class mail.postada en az sorunla gelen şekil fakat sigortası yok.Zorunlu kalmadıkça kargo firmalarını seçmeyin.Bunlarda zaman zaman sorunsuz ürün getirse de gümrükte takıldığı zaman depo kirası vs ücretlerle extra ödemeler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Birde havaalanı gümrüğü oldukça riskli.
    NOT:yardımlarınızı bekliyorum.Bu konudaki bilgileri vakit buldukça(hafta sonu)ilave edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 19 Şubat 2010; 23:42:23 >







  • Konuya tek yorum dahi gelmemesi acı verici... E bay'daki free shipping olayı nedir hocam ? Ürün elimize nasıl neyle ulaşıcak bir bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nvidia06

    Konuya tek yorum dahi gelmemesi acı verici... E bay'daki free shipping olayı nedir hocam ? Ürün elimize nasıl neyle ulaşıcak bir bilginiz var mı?

    Dostum soruna yanıt vermiştim, ama forumun aziziliğine uğradı sanırım. çıkmamış.
    E bay daki free shipping, pek geçerli bir şey değil. Türkiyeden alımlarda..kaldıki free shippingle yollanan ürünler adi posta ile yollandiğindan takibi olmuyor,ve kaybolabiliyor.Bu arada E baydan aldığınız ürünlerin hepsi amaerikadan yollanmıyor . satcının bulunduğu ülkeye görede farklılklar gösterebliyor. zaten E bay e kayıt olup shipping sorguladığnızda size hangi şekilde kaç paraya yollayacağı da görülüyor veya tr ye yollamıyorsa blirtiliyor , veya yollanabilcek ülkeler listesinde Türkiye görünmüyor.bu durumda son bir şans olarak satıcı ile yazışıp TR ye yollayabilirmi sormakta fayda var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.