Şimdi Ara

Yurt Dışından Telefon Getirmek (Yeni Düzenleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz gibi 20.10.2022 tarihinde ticaret bakanlığı yeni bir düzenleme getirdi, düzenlemeye göre yurt dışından yanında telefon getirecek kişiler 3 yılda 1 adet telefon getirecek ve bu telefonu yalnızca kendisi adına kullanabilecek. Bu düzenleme 10 gün sonra yani 01.11.2022 tarihinde yürürlüğe girecek.


    Benim sorum şu:

    Kendim türkyede yaşıyorum ve Google Pixel marka telefonlar ülkemizde satılmadığı için Almanyada yaşayan bir tanıdığımın evine telefonu sipariş ettim ve fatura adı olarak onun adını yazdırdım. Kendim de gürcistana giriş çıkış yaptım ki telefonu kendi adıma kaydettirebileyim.


    Yaklaşık 1 ay sonra başka bir arkadaşım almanyaya seyehate gidecek ve dönüşünde benim sipariş ettiğim telefonuda alıp türkiyeye dönecek.


    Getirme işlemi 1 ay sonra olacağı için yeni düzenlemeye göre telefonu getiren arkadaşımdan başkası adına kayıt edilemeyecek şekilde gümrük muhafaza memurları işlem yapmak isteyecek.


    Bu durumdan kurtulmak için aklıma bir fikir geldi. Şu an kargosu Almanyada teslim alınmış telefonun imei numarasını biliyoruz sonuçta, henüz telefon yurt dışındayken ben imei numaralarını e-devlet üzerinden kendi adıma kaydettirsem, önümüzdeki ay telefonu getirecek arkadaşa gümrük muhafaza memurları sıkıntı çıkartılarmı, sonuçta yanında getirdiği telefon e-devlette benim adıma harcı yatmış ve kayıtlı gözükecek, tek merak ettiğim nokta memuların "Telefonunuz TR'de başkası adına kayıtlı, sizin adınıza kayıtlı olmadığı için btk ya bildirmemiz lazım" demeleri. Böyle bir senaryoda nasıl bir sonuç çıkar.


    İkinci senaryoda şu: telefonun kutusunu vs atacak cebinde hem kendi telefonu hemde yeni telefonu getirecek, sorarlarsa ikisininde günlük kullandığı kendi telefonu olduğunu söylerse, sorun olur mu? Sonuçta yeni telefonuda imei si e-devlete kayıtlı, ama getiren adına kayıtlı değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperExpress -- 21 Ekim 2022; 12:15:1 >







  • Bu mevzuyu ben de merak ediyorum. Almanyadaki akrabama telefon getirtecektim.Ben almadan bunu da patlattılar sonunda :D


    Benim yapmak istediğim mevzu şu. Alman bir siteden kendi adıma onların evine sipariş edeceğim. Ben yine de kayıt ettiremiyor muyum ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FTaze -- 23 Ekim 2022; 13:57:12 >
  • Bu yeni düzenleme ile pasaport ya da kimlikle çıkış giriş yapılan ülkelerden döndüğümüzde daha sonra aldığımız cihazı yurtdışı cihazı kaydedebilecek miyiz? Yoksa kaydedebilmek için illa giriş yaparken cihaz yanımızda mı olmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrük memurlarının kayıt ile ilgili bir durumu bir kontrolü olmayacak. Onlar sadece beyan dışı fazla cep telefonu var mı onu kontrol edecek. Arkadaşınız yanında 1 adet açılmamış cep telefonu getirirse onu beyan etmesine gerek bile yok. Sorarlarsa o zaman beyan edersiniz. Dolayısıyla arkadaşınız telefonla bir bağı olmayacak. Telefon size geldikten sonra VDK'nın sitesinden harç ücretini yatırabilirsiniz. Harc ücretini yatırdıktan sonra e-devletten (size ait olan e-devlet hesabından) kayıt ederken telefonun IMEI'isini, sizin pasaport bilgilerinizi doldurduktan sonra ileri seçeneğine tıkladığınızda eğer yurtdışı giriş çıkışınız varsa ve harç parasını ödediyseniz bir sonraki seçeneğe geçebileceksiniz. Bu şekilde kayıt işlemini yaptıktan sonra sadece kendi adınıza kayıtlı hatları telefona taktığınızda kullanabileceksiniz. Olay bundan ibaret.


    Burada önemli olan; E-devlet-pasaport-yurtdışı giriş çıkış ve sim kartı bilgilerinin tamamının aynı kişiye ait olması.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 26 Ekim 2022; 16:14:3 >




  • Varmı 1 kasımdan bu yana giriş yapan kimse

  • Hocam sonuç nedir ayni sizin durumdayım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    Yakın zamanda yurtdışına çıkıyorum ve şu an hali hazırda e-sim ile kullandığım kayıtsız bir telefon var. Aslında döndüğümde bunu kaydettirecektim ama gitmişken yeni modeli almak istiyorum. Sizce yurda girişte sorun yaşar mıyım iki telefonla?

  • orphanedlander kullanıcısına yanıt

    Sorun olacağını çok sanmıyorum ancak net bir şey denemez bununla ilgili. Kullandığınız telefonun IMEI kaydını sorgulamazlar muhtemelen yanınızda 1 tane açılmamış kutulu telefon görürlerse. Ama ekstrem bir şey gelişir bir şey diyemem.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    O halde risk almamakta fayda var, teşekkürler

  • Bir sorum var cevap verirseniz çok sevinirim benim yurt dışı kayıtsız bir tel var onunla yurt dışına çıksam gelirken onu yurt içine sokabilirmiyim kayıtsız oluğu için bir sorun yaşarmıyım 2 bir tel yok tek onunla giriş çıkış yapacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir sorum var cevap verirseniz çok sevinirim benim yurt dışı kayıtsız bir tel var onunla yurt dışına çıksam gelirken onu yurt içine sokabilirmiyim kayıtsız oluğu için bir sorun yaşarmıyım 2 bir tel yok tek onunla giriş çıkış yapacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.