Şimdi Ara

YURT DISINDAN ALINAN IPHONE UMUZU SATABILIYOR MUYUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biliyorsunuz geçen sene yapılan düzenleme ile artık yurt dışından alınan telefonlar sadece cihazı kayıt ettirdiğiniz pasaportun sahibine ait hat ile kullanılabiliyor. Tamam burda bir sorun yok fakat hiç bir yerde bu cihazların satılması ile ilgili bir yazı veya prosedürü gösteren bir bilgi yok. Bir arkadaşım 2 sene sonra cihazın satılabileceğini söyledi fakat pek güvenemedim. Bu konuda bir bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2 sene cihazı başkası kullanamaz, 2 senenin sonunda cihaz Türkiye'de satılan iPhone'lar ile aynı kategoride olur yani.

    Yalnız sene olayını net hatırlayamadım 2 mi 3 mü onu bir araştırın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Ben de sonradan 2 sene diye öğrendim, teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ρѕусhо

    Ben de sonradan 2 sene diye öğrendim, teşekkür ederim

    Hocam emin misiniz? Eski kayıtlı cihazlar için geçerli bu. Son yürürlülükle hat, ve kaydeden pasaport sahibinin aynı olması gerekiyor. Imei bu numara üzerine kaydedidiliyor. Ne kadar geçerse geçsin başka numara ile telefon çalışmıyor deniyordu. Tekrar araştırın derim.

  • UnchaineD kullanıcısına yanıt
    Yani dediginiz bu mantiga gore son duzenlemeden sonra yurt disindan telefon alanlar telefon satamayacak veya baska bir deyisle sadece kendi kullanimlari icin alacaklar cihazi. Kulaga mantikli veya adaletli geliyor mu? sene sonra cihazi satabiliyorlar. Arastirdim eminim , eski yeni diye cikmadi karsima zaten gecerli olan kural bu.
  • hangi şey mantıklı ki. türkiye’den aldığım telefonu istediğim her yerde kullandım ama maalesef 2 sene önce 275 €’a aldığım iphone’u Türkiye’de kullanabilmek için herhalde yine bir telefon parası vermem gerekecek. vermeyeceğime göre ya çok eski bir telefonu geçici olarak kullanacağım tatilde ya da telefonsuz idare edeceğim. ekonomiyi vergilerle ve faizlerle ayakta tutmaya çalışıyorlar olan da vatandaşa oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu konuyu ben de merak ediyorum kaynak belirtebilir misiniz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ρѕусhо

    Yani dediginiz bu mantiga gore son duzenlemeden sonra yurt disindan telefon alanlar telefon satamayacak veya baska bir deyisle sadece kendi kullanimlari icin alacaklar cihazi. Kulaga mantikli veya adaletli geliyor mu? sene sonra cihazi satabiliyorlar. Arastirdim eminim , eski yeni diye cikmadi karsima zaten gecerli olan kural bu.

    Hocam ben sizin söylediğiniz net yanlış demedim okuduğum duyduğum bu şekilde. Bu kadar celallenmenize lüzum yok. Eüer bir kaynak vs bilgi paylaşın herkes faydalansın. Eğer bildiğiniz yanlışsa mağdur olmayın diye dikkatli olun diye söyledim.


    Bildiğim durumu tekrar edeyim. Eski kayıt yani 2019 mayıs ve öncesi. Imei kaydı pasaport sahibi koşulu yoktu. Bir kere kayıttan sonra pasaport sahibi kaydı silmezse sınırsız kullanım koşulu vardı. Şuanda siz yurtdışından telefon getirdiniz eşiniz ya da bir tanıdığınıza kullandıracaksınız. kendisi çıkış yapmadıysa ve sizin pasaportunuzla kayıt olacaksa kendi hattını kullanamayacak. 2 yıl sonra size yeni kayıt hakkı gelecek. Kaydedilen telefonun kayıt yapılan gsm hattıyla kullanılma zorunluluğu kalkmayacak.


    Alttaki blog yazısında foto altındaki cümle bunu doğrular nitelikte. Ama hiçbir yerde bu konu ile ilgili resmi bir açıklama yok. Ya da ben bulamadım. Umarım sorun yaşamazsınız.


    "Ayrıca bu karar, ilgili telefonun satılmasına da çeşitli sınırlamalar getirdiği için yurt dışından getirilen bir telefonu satın alan kişi, bu telefonu tekrar kendi pasaportu üzerine kaydettirmeli.​"


    https://www.isbank.com.tr/blog/imei-kayit-islemleri-ile-ilgili-bilmeniz-gerekenler





  • İçimde kaldı ve BTK çağrı merkezini aradım. 3 Yılın sonunda cihazdaki tüm kısıtlamalar kalkar ve başka bir sim kart ile kullanılabilir dedi. Süre 3 yıl yani arkadaşlar. 120 Nolu BTK çağrı merkezinden teyit edebilirsiniz.

  • 3 takvim yılı boyunca yalnızca pasaportun hamil'inin sahip olduğu hatlarda kullanılır. bu süre içinde başkasının kullanması için pasaport hamil'i kendi üzerine almalı hattı. 3 takvim yılı dolunca (örneğin bugün kaydedilen bi telefonun hat kısıtı 1.1.2022'de kalkar) her hatta açık hale gelir, satışın önünde engel kalmaz. yine de temiz bir satış için ürünün faturasını saklamak gerek çünkü apple yetkili servisleri yurtdışı cihazlarına servis hizmetini fatura ibrazı şartıyla vermekte. aksi taktirde telefonu satın alan kişi türkiye sınırlarında yetkili servis hizmeti alamayabilir.


    kısıtlama sürenizi azaltmak istiyorsanız sene sonlarında kaydedin ki 26-27 ay sonra kısıtlama sona ersin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurcbc -- 27 Kasım 2020; 21:44:37 >
  • UnchaineD kullanıcısına yanıt
    Yok hocam celallenmedim , yazdıklarımı yazı dilinde okuyunca öyle bir izlenim yaratmış olabilir, konuşma konteksinde duysaydınız fikriniz farklı olurdu Bu arada azminizi tebrik ederim en temizini yapmışsınız BTK yi arayarwk
  • Herkes faydalansın hocam olsun. E sim i kaydettirmemiştim ben onu da sordum o arada yapılacak işlemi aradan çıkmış oldu :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.