Şimdi Ara

YURT DISI PLAKALI ARAC ACIL !!! YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yurt disindan bi adamla gorusuyorum belki bi arac alma durumu gibi bir olayim var arac belcika plakali yani avrupa ulkesi adamla konustum bu aracin diger yabanci plakali araclardan avantajlari oldugunu soyledi turk vatandasi olsan bile belcika kanunlarina gore devir yapip araci tamamen alicinin uzerine ruhsatiyla birlikte verebiliyor ve 6 ay kullanimin sonunda istedigin bir ulkeye giris cikis yaparak bi 6 ay daha kullanabiliyorsun ama ulkeden cikmadan once herhangi bir yakinina arabayi devir etmen lazim oluyor herhangi bir cezasi olmadan tekrar bi 6 ay kullanabilecegimi soyledi yada her 6 ayda bir eger cikamassan bunun bir ceza bedeli oldugunu fiyatinin ise 1000 tl civarlarinda oldugunu soyledi arabanin vergi sigorta kasko falan derdi de yokmus bunun hakkinda bilgilendirecek arkadas varsa cok memnun olurum acil bilgi lazim tesekkur ederim



  • upppp
  • Alkışlayın adam bug bulmuş, bunca insan da kerizdi zaten...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtlara verilen sürelerin 2 yıla çıkarılacağı şeklinde bir bilgi duydum doğru mu?
    Hayır. Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtlara 180 gün, yurtdışından emekli olanlara 360 gün süre verilmektedir. Bu sürelerin 2 yıla çıkarılması ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır.

    Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından nasıl otomobil getirebilirim?
    Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Tebliğ (Seri No:1) gereğince turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından geçici olarak taşıt ithal edebilmek için yurtdışında yerleşik olmanız gerekmektedir.

    Yurtdışında yerleşik olmak ne demektir?

    Kişinin bir yıl içerisinde 185 günden uzun bir süre Türkiye dışında bulunması halinde yurtdışında yerleşik olduğu kabul edilir ve turistik kolaylıklar kapsamında taşıt getirmesi mümkündür.

    1 yıl hesaplanırken takvim yılı mı esas alınır/hesap nasıl yapılır?
    1 yıl hesabı yapılırken kişinin Türkiye’ye geliş tarihinden 1 yıl geriye doğru gidilerek, son 1 yıl içerisindeki durumuna bakılarak hesap yapılır. (Örneğin kişi 05.04.2010 tarihinde Türkiye’ye giriş için başvurmuş ise 05.04.2010 ile 05.04.2009 tarihleri arasındaki 1 yıl içerisinde nerede bulunduğuna bakılır.)

    Turistik kolaylıklar kapsamında girişi yapılacak taşıtlara ne kadar süre verilmektedir?
    Kişinin taşıtı ile birlikte Türkiye’de kalabileceği azami süre 180 gündür. Emekliler için özel bir düzenleme yapılarak 360 gün süre verilmektedir. Bu süreler, kişinin ve taşıtının kesintisiz 185 gün yurtdışında bulunması halinde verilir. Kesintisiz 185 gün yurtdışında kalmadan Türkiye’ye giriş yapılmak istenilmesi halinde “Yurtdışında yerleşik olmak ne demektir?” sorusunda anlatıldığı şekilde hesap yapılarak, kişinin Türkiye’de kaldığı süreler düşülerek kalan süre verilir.

    Turistik kolaylıklar kapsamında getirdiğim taşıtım için verilen süreyi geçirirsem ne olur?
    Kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için kanuni yurtta kalma süresinin bitimini takip eden 1 (bir) ay içerisinde yurtdışı edildiğinde veya gümrükçe onaylanan bir işlem veya kullanıma tabi tutulduğunda; 4458 sayılı Gümrük Kanunun 241/3-l maddesi uyarınca para cezası,

    Kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için kanuni yurtta kalma süresinin bitimini takip eden 2 (iki) ay içerisinde yurtdışı edildiğinde veya gümrükçe onaylanan bir işlem veya kullanıma tabi tutulduğunda; 4458 sayılı Gümrük Kanunun 241/4-g maddesi uyarınca para cezası,

    Kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için kanuni yurtta kalma süresinin bitimini takip eden 3 (üç) ayı aşmayan sürede yurtdışı edildiğinde veya gümrükçe onaylanan bir işlem veya kullanıma tabi tutulduğunda; 4458 sayılı Gümrük Kanunun 241/5-b maddesi uyarınca para cezası,

    Kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için kanuni yurtta kalma süresinin bitimini takip eden 3 (üç) ayı geçen sürede yurtdışı edildiğinde veya gümrükçe onaylanan bir işlem veya kullanıma tabi tutulduğunda; 4458 sayılı Gümrük Kanunun 238.maddesi uyarınca aracın gümrük vergileri tutarının ¼ (dörtte biri) oranında para cezası,
    Tahsil edilir.

    Turistik kolaylıklar kapsamında geçici taşıt ithal ederken ibraz etmem gereken belgeler nelerdir?
    Taşıtın mülkiyet belgesi (taşıt, giriş yapacak kişiye ait değil ise geçerli bir vekâletname), taşıta ait Türkiye’de geçerli sigorta poliçesi, kişinin pasaportu, yurtdışından emekliler için emekli olduğuna ilişkin konsolosluktan onaylanmış Türkçe tercümeli emekli olduğunu gösterir belgelerin ibrazı gerekir.

    Getirdiğim taşıt pasaportuma kayıt edilmek zorunda mı?
    Evet. Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtlar pasaportunuza kaydedilmektedir.

    Türkiye’de yaşıyorum yurtdışından geçici araç getirebilir miyim?
    Türkiye’de yerleşik birisinin yurtdışından geçici olarak araç ithal etmesi mümkün değildir.

    Türkiye’de yaşıyorum, yurtdışında yaşayan akrabam/arkadaşım/eşim vs. burada benim kullanmam için taşıt getirip bana bırakabilir mi?
    Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtların Türkiye’de yerleşik birisinin kullanımına bırakılması mümkün değildir. Bu durumun tespiti halinde ilgili hakkında 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 inci maddesi uyarınca cezai işlem yapılır.

    Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Tekrar ne zaman araç getirebilirim?
    Kesintisiz 185 gün yurtdışında bulunmanız halinde yeniden taşıt getirebilirsiniz. Aksi halde taşıt getirmeniz mümkün değildir.

    Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Sınır kapısından giriş çıkış yapsam tekrar 180 gün süre verilir mi?
    Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmanız gerekmektedir. Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmadan yeniden taşıt getirmeniz mümkün değildir.

    Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Belirli bir süre yurtdışında kalmadan adıma kayıtlı başka bir taşıt ile giriş yapabilir miyim?

    Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmanız gerekmektedir. Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmadan başka bir taşıt da olsa yeniden taşıt getirmeniz mümkün değildir.

    Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Aracımı orada bir başkasına satsam, aracımı satın alan kişi bu aracı Türkiye’ye getirebilir mi?

    Satın alan kişinin, yurtdışında kaldığı sürelere bakılarak işlem yapılır. Satın alan kişi eğer yurtdışında kesintisiz 185 gün kalarak yurtdışında yerleşik hale gelmiş ise taşıt getirmesine izin verilir.

    Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak taşıtımı yurtdışına çıkardım. Taşıtsız olarak Türkiye’ye gelebilir miyim?
    Taşıtsız olarak Türkiye’de bulunma süreleri hakkında gümrük mevzuatı açısından bir kısıtlama bulunmamaktadır.




  • bunlari bende okudum fakat litvanya bulgaristan gurcistan vs gibi seylerin kiler boyleymis belcika kanunlarina gore yabanci plakali arac deviri alinabiliyormus ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerberk

    bunlari bende okudum fakat litvanya bulgaristan gurcistan vs gibi seylerin kiler boyleymis belcika kanunlarina gore yabanci plakali arac deviri alinabiliyormus ?

    Hangi ülke olduğu farketmez, koşullar aynı.
  • Öyle bir şey olsa buraya konusunu ilk ben açardım. -Çift vatandaşım ekstra olarak bulgaristan vatandaşlığım'da var belçika'da dayım yaşıyor bizzat oranın vatandaşı olsaydı önce ben alır kullanırdım...............
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.