Şimdi Ara

Yunanistan hakkında birkaç sorum var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önümüzdeki yaz ekonomik ve güzel bir yurtdışı tatili yapmak istiyorum. Aklımda yunanistan var. Burada fiyatlar nasıldır ? Ulaşım, konaklama ve yemek gibi unsurlarda zorluk çeker miyim ? Ortalama fiyatları nasıldır ? Ya da siz ekonomik olarak hangi ülkeleri önerirsiniz ?



  • Fiyatları pek ekonomik değil, hatta hemen yanıbaşındaki Bulgaristan'a göre pahalı diyebilirim. Otel fiyatları kalitesine göre değişmekle birlikte buradaki otel fiyatlarıyla aynı düzeyde. Pahalısı da uygun fiyatlısı da var. Örnek vermek gerekirse; 2012 temmuz ayında Selanik'de 3 kişi Daios Luxury Living otelde kaldık 478TL ödedik. Otel gayet güzeldi ve parasını hakediyordu diyebilirim ama gerek yok, burası bir şehir oteli ve sadece yatmak için kullanıyorsunuz, daha uygun fiyatlısını bulmak lazım. Bir gün sonra Kavala'da Lucy otelde yine 3 kişi 90€'ya kaldık. Burasıda gayet güzeldi. Biraz daha tatil amaçlı bir oteldi, tavsiye edebilirim. Yemek açısından örnek vermek gerekirse; Selanik Pizza Hut, 3 pizza, 3 kola yaklaşık 100TL; Kavala sahilde 2 tavuk şiş 1 balık, alkolsüz içecek salata vs. 100€ tutmuştu. Selanikte yolda bulunan seyyar bir mısırcıdan alınan haşlanmış mısırın fyatı 2€ idi. Kavalada sabah yenilen 3 porsiyon börek ve 1 siyah 2 limon çayı (black tea adamın elinde sadece 1 adet olduğundan lemon tea'ya kalmıştık) 10€ tutmuştu.
    Özetlemek gerekirse Yunanistan gezilip görülesi bir yer ama amacınız deniz,kum,güneş ise bizim güney sahillerini öneririm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tendürek

    Fiyatları pek ekonomik değil, hatta hemen yanıbaşındaki Bulgaristan'a göre pahalı diyebilirim. Otel fiyatları kalitesine göre değişmekle birlikte buradaki otel fiyatlarıyla aynı düzeyde. Pahalısı da uygun fiyatlısı da var. Örnek vermek gerekirse; 2012 temmuz ayında Selanik'de 3 kişi Daios Luxury Living otelde kaldık 478TL ödedik. Otel gayet güzeldi ve parasını hakediyordu diyebilirim ama gerek yok, burası bir şehir oteli ve sadece yatmak için kullanıyorsunuz, daha uygun fiyatlısını bulmak lazım. Bir gün sonra Kavala'da Lucy otelde yine 3 kişi 90€'ya kaldık. Burasıda gayet güzeldi. Biraz daha tatil amaçlı bir oteldi, tavsiye edebilirim. Yemek açısından örnek vermek gerekirse; Selanik Pizza Hut, 3 pizza, 3 kola yaklaşık 100TL; Kavala sahilde 2 tavuk şiş 1 balık, alkolsüz içecek salata vs. 100€ tutmuştu. Selanikte yolda bulunan seyyar bir mısırcıdan alınan haşlanmış mısırın fyatı 2€ idi. Kavalada sabah yenilen 3 porsiyon börek ve 1 siyah 2 limon çayı (black tea adamın elinde sadece 1 adet olduğundan lemon tea'ya kalmıştık) 10€ tutmuştu.
    Özetlemek gerekirse Yunanistan gezilip görülesi bir yer ama amacınız deniz,kum,güneş ise bizim güney sahillerini öneririm.

    Hocam insanların Türk' lere karşı tavırları falan nasıl ?




  • Ben olumsuz bir tavır görmedim Hocam. Hepsi gayet güler yüzlü, yarıdımsever insanlar. Bunu daha gümrükte anlayabiliyorsunuz. Karşılaştırmak gerekirse; Bulgaristan'daki görevliler (genel olarak, istisnalar var tabiki...) asık suratlı, negatif; Yunanistan gümrüğündeki görevliler ise (yine genel olarak) gayet güler yüzlü, pozitif insanlar.
  • Yunanistan Avrupa standartlarına göre ucuz bir ülke denilebilir. Bize göre kur farkından dolayı tabi ki pahalı. Fakat İtalya, İspanya gibi gezilebilecek diğer Avrupa ülkelerine göre ucuz. Türkleri sevmiyorlar söylentilerine hiç kulak asma. Öyle birşey yok. Adamların umrunda değil o tarz siyasi ve tarihi sürtüşmeler. Onlar bizi dili ve dini farklı olan kardeşleri olarak görüyorlar.
    Senin kafanda genellikle bütçeyle ilgili sorular var anladığım kadarıyla fakat beklentilerini, bütçeni, kaç günlük, hangi standartlarda bir tatil istediğini bilmeden birşey demem zor. Bazısı ucuz olsun para gitmesin diye Omonia Meydanı'nda 10 euroluk hostelde kalır bazısı ben rahat edemem der 4yıldızlı otelden aşağısına girmez. O yüzden biraz daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.