Şimdi Ara

Yükselen Yıldız : Elektrik Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
9.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • power engineering yıllardır iş imkanları ve geçerliliği ile şişirilmiş bölümlerin arasında kısmen sönük duran sadece bilen adamların gittiği bir yerdi yeni yeni popüler oldu. bazı arkadaşlar bulunmaz hint kumaşıyız falan demiş ama high voltaj imza yetkisini eem okuyanlar 2-3 tane seçmeli ders ile elde biliyorlar öyle çok abartı bir durum değil yani.
  • Hangi üniversitede hangi seçmeli derslerini alarak elde edebiliyorsunuz çok merak ediyorum. Yüksek Gerilim Test Laboratuvarı olan sadece 3 üniversite var bu ülkede... Kimse insanları yanlış yönlendirmeye çalışmasın lütfen... türkiyenin popülüst eem bölümü olan ve dünyada karşılığı olmayan mezunlar yıllardır kendini böyle kandırıyor.
  • Bilgisi olan varsa elektronik den de bahsedebilir mi?
    Ben lisede daha çok elektronik gördüm elektrik 10. sınıftaydı sadece.Şimdi yeni başlıycam üniversiteye ve elektronik okumayı düşünüyorum.Bana gelen tavsiyeler o yöndeydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RefLections

    kesinlikle katılıyorum.
    elektrik elektronik değilde sadece elektrik mühendisliği tercih edin

    evet elektronik yerine elektrik tercih edin ki bu arkadaş ucu ucuna kaçırma ihtimali olan elektroniğe yerleşebilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SOLKOR

    Hangi üniversitede hangi seçmeli derslerini alarak elde edebiliyorsunuz çok merak ediyorum. Yüksek Gerilim Test Laboratuvarı olan sadece 3 üniversite var bu ülkede... Kimse insanları yanlış yönlendirmeye çalışmasın lütfen... türkiyenin popülüst eem bölümü olan ve dünyada karşılığı olmayan mezunlar yıllardır kendini böyle kandırıyor.

    ben Osmangazi'de olduğunu biliyorum mesela ayrıca eem'nin şirilmiş olduğu konusunda hem fikiriz birde aşağıdaki olay var ders başı 100 lira falan galiba ücreti.

    kaynak :http://www.emo.org.tr/genel/sss.php?grubu=%DDMZA%20YETK%DDS%DD

    Elektrik 1 kV Altı ve Üstü SMM Belgesi
    Bu belge ile Elektrik Mühendisliğine ait her türlü proje, sözleşme ve danışmanlık, müşavirlik hizmetleri yapılabilir. Bu belgeyi alabilmek için Elektrik-Elektronik Mühendisi ünvanlı üyelerimizin transkriptlerinde yüksek gerilim tekniği", "elektrik makinaları", "elektrik tesisleri"(koruma, üretim, iletim, dağıtım‘dan biri) derslerinin tamamının veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerin bulunması veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri gerekmektedir.

    Bu dersler sadece üniversitelerden tamamlanabilir. Odamız bu dersleri kanun gereğince veremez. Şu anda;

    Gazi Üniversitesi

    KTÜ

    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

    Sakarya Üniversitesi

    Ege Üniversitesi bu dersleri sonradan tamamlamak isteyen üyelerimiz için açmaktadırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan. -- 5 Ağustos 2011; 17:04:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: radressss


    quote:

    Orijinalden alıntı: RefLections

    kesinlikle katılıyorum.
    elektrik elektronik değilde sadece elektrik mühendisliği tercih edin

    evet elektronik yerine elektrik tercih edin ki bu arkadaş ucu ucuna kaçırma ihtimali olan elektroniğe yerleşebilsin.


    her işten medet umduğunuz için karşılıksız önerileriniz hiç bulunmadığı için öyle konuşabilirsiniz.
    ben ziraat son sınıf öğrencisiyim ayrıca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RefLections -- 6 Ağustos 2011; 0:45:17 >
  • Bahsi geçen üniversitelerden gidip alın sonra bunu TEİAŞ'a, Kurumsal firmalara anlatmaya çalışın... Dinlerlerse tabi
    Eminim o universitelerin hiçbirinde Gerekli donanımlara sahip yüksek gerilim laboratuvarı veya Elektrik Makinaları Labı yok. Gidin bir İTÜ'nün lablarını gezin ondan sonra karar verin...
  • Başlıkta subliminal mesaj var. Değiştirin onu









  • Anlatım özgürlüğü... Emir cümlesi ile uyarı yapmanızda uygun değil bu arada.
  • Umarım bu konuyu okuyanlar elektrik mühendisliğine yönelmemiştir de ben girerim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SOLKOR

    Bahsi geçen üniversitelerden gidip alın sonra bunu TEİAŞ'a, Kurumsal firmalara anlatmaya çalışın... Dinlerlerse tabi
    Eminim o universitelerin hiçbirinde Gerekli donanımlara sahip yüksek gerilim laboratuvarı veya Elektrik Makinaları Labı yok. Gidin bir İTÜ'nün lablarını gezin ondan sonra karar verin...


    TEİAŞ kpss ile alım yapar. elektrik mühendisi veya elektrik-elektronik mühendisi olup da kamuda güzel bir ilde, iyi bir kurumda çalışabilmek için şu an bile en az 88-89 gibi bir puan almak gerekirken 4 sene sonra hali nice olur düşünmek bile istemiyorum. siz şimdi diyeceksiniz ki mühendis adam devlette mi çalışır, öyle mühendislik mi olur. cevabım; yaşamadan bilemezssin. kendi işinin patronu olmadıktan sonra, patronum bir vatandaş olacağına devlet olsun. söylemeyi unuttum bu arada ben elektrik-elektronik mühendisiyim. yeterince özel sektör tecrübem oldu sayılır. allah bir daha göstermesin, ne bana ne eşime dostuma. TEİAŞ, TCDD,MKE gibi kurumlarda mühendis maaşı (ister elektrik mühendisi ol ister elektrik elektronik ister inşaat ister harita ister su ürünleri mühendisi hepsi aynı parayı alır) dil tazminatı vs. net ele geçen miktar olarak önümüzdeki ocak zamlarıyla da beraber 3000 lirayı bulmuş olacak. aylık 3000 net para kazanabilecek düzeye gelmenin özel sektörde ne kadar zor olduğunu, kazansanız bile kendinizden neler vermeniz gerekeceğini hepiniz yaşayarak göreceksiniz. zamanında bu forumda elektrik mühendileri utanmadan deli gibi bölümlerinin propogandasını yapıyorlardı. sırf kpss de ayrı kodu var ve düşük puanlarla atanıyor diye. 2005 den önce böyle bir kod ayrımı zaten söz konusu değildi. 2005 yılında oldu, 2010 yılında kalktı. 2000-2005 arası bu bölüme girenler kaymağını yedi bu işin. 2006 dan sonra kpss den 40-50 alarak devlete kapak atma düşüncesiyle girenleri özel sektör "kucağını açmış" bekliyor. hepinie kolay gelsin genç arkadaşlarım. artık aslanın ağzındaki ekmeği çiğneyip yuttuğunu biliyorsunuz. midesinden almamız gerekecek artık bu saatten sonra. ne yapalım ki hayat gün geçtikçe zorlaşıyor kolaylaşacağı yerde. hepinize tekrar kolay gelsin, bahtınız açık olsun. unutmayın ki, dürüstçe çalışan, ben hakederek bir şeylere sahip olacağım diyen, sonunda ne olursa kazanacak, hayat ona gülecek. yeter ki düsürt olsun, kendinizi ezdirmeyin. Hakedin, hakkınıza sahip çıkın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derindendederin -- 6 Ağustos 2011; 19:02:54 >




  • Nükleer Santral projeleri gerçekleşirse elektrik mühendisliği de buna paralel olarak yükselecektir diye tahmin ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feragat-ül Afitap -- 31 Ekim 2012; 0:58:54 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.