Şimdi Ara

Yüksek lisansla 35 yaşına kadar tecil? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • EfsaneMan E kullanıcısına yanıt
    oyle bir durum olursa dilekce ile edevletten kontrol ettigimde tecilli gozuktugumden tecillim bitene kadar basvurmadim, basvurmam gerektigini bilmiyordum diyerek itiraz edebilirsin.
  • WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlışın var. Eğer mevcut bir tecilin yokken 29 yaşını geçmişsen yüksek lisansa başvurursan tecil alamıyorsun. Ama devam eden bir tecilin var diyelim. Tecilin bitmeden önce başka bir yere kayıt yaptırıp sonra eski yerden kayıt silerek yeni yerden tecil alabiliyorsun ve bunun da yaş sınırı 35. Şurada daha iyi anlatılmış:

    "Şimdi bir tezsiz programa kayıt oldunuz diyelim. Bu durumda siz 2 dönem okuyacaksınız, 3. döneme girilmeden başka bir bölümde yüksek lisans yapmaya başlayacaksınız ve bu bölümdeki kaydınızı “mezun olmadan” sildireceksiniz. Bu bölüm için kayıt sildirme işlemi yapmazsanız başka üniversitede okusanız dahi askerliğiniz ertelenmeyecektir. Yani mantık şu: mezun olmadan önce hemen kayıt sildir ve aynı üniversitede başka bir bölümde yada başka üniversitede herhangi bir yüksek lisansa başla. Bu sayede her yüksek lisansa başlamanızda sizin yüksek lisans geçmişiniz sıfırlanacak ve yeni kayıt olmuş gibi süreniz uzayacaktır. Bu döngü ile (yani okurken son dönem kayıt sildirip başka bölüme kayıt yaptırarak) 35 yaşına kadar askerliği ertelemeniz mümkün."




  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Hocam senin de yanlışın var.

    "Devlet veya kendi hesaplarına yurt içinde veya yurt dışında staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora yapanların, bağlı oldukları bakanlığın, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi herhangi bir bakanlığa bağlı veya ilgili bakanlığı bulunmayan kurum personeli ile staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora yapanların ilgili kurum amirinin teklifi üzerine, 35 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar askere celp ve sevkleri tehir edilebilir."
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    senin gosterdigin madde biraz farkli durum. mesela ben o bahsettigin duruma tabiyim. mecburi hizmetim var, mecburi hizmetimin sonuna kadar 35E1 - Hizmete ihtiyactan erteli maddesiyle erteletiyorum. bunun nedeni benim resmi kurum icin calismam.

    ancak bu olmasaydi yuksek lisans ile 32 yasina kadar erteletebiliyordum.
  • EfsaneMan E kullanıcısına yanıt
    yoo sorun olmaz. kafam rahat olsun dersen yarin git, ancak bedelli nedeniyle sira gelmeyebilir
  • EfsaneMan E kullanıcısına yanıt
    bu sekilde yaziyorsa mumkun olan ilk zamanda gitmelisin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.