Şimdi Ara

YÜKSEK LİSANS VE TECİL İÇİN LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba dostlar, şimdi ben lisans mezunuyum, bu sene Haziran 2015 mezun oldum ve Eylül 2017ye kadar askerliği tecillettirdim. aklımda bu bahar dönemi yüksek lisansa başlamak vardı fakat birkaç soru var aklımda. sizce hangisi mantıklı? ya da doğru mu?
    diyelim ki ben bu bahar dönemi kayıt yaptırdım Şubat 2016da. bu durumda sanırım yüksek lisans üniversitesi 3 yıl 5 ay tecilletiyormuş ve bu durumda üstüne eklersek benim yeni tecil tarihim Temmuz 2019 olacak.
    o zaman Şubat 2016da kayıt yaptırdığımı varsayarsak, benim en baştaki Eylül 2017ye kadar ki (Eylül 2017den - Şubat 2016yı çıkarıyorum) tecilimden 1 yıl 7ay yanacak mı? yoksa bu tecil süresi korunup sonradan Temmuz 2019un üstüne mi eklenecek? çünkü vereceğiniz cevaba göre eğer 1 yıl 7 ay yanacaksa, seneye kayıt olmayı düşünüyorum.
    umarım anlatabilmişimdir. nolur anlamadıysanız bi iki kere okuyun da yardımcı olun :) iyi forumlar, sizi seviyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarenviaR -- 22 Aralık 2015; 2:22:29 >







  • MarenviaR kullanıcısına yanıt
    Evet o tecilin yanıyor ve üniversitenin yaptığı 3 yıllık tecilin işleme konuluyor. Lisans mezuniyetinden aldığın tecil yüksek lisansa kaydın olduğu an siliniyor. Yüksek lisanstan sonra da 1 sene tecil hakkı veriyorlar.
  • çok sağol cevabın için. o zaman kayıt sırasında üniversite bana 3 yıl 5 ay tecil veriyor üstüne mezun olunca 1 sene daha tecil veriyor değil mi yanlış anlamadım. yani toplamda 4 yıl 5 ay tecil hakkım mı oluyor?
  • MarenviaR kullanıcısına yanıt
    evet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevecen_86

    evet

    vaaay o zaman gerçekten iyi ya bu çok iyi oldu. teşekkür ederim hocam sağolasın
  • MarenviaR kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ama yüksek lisansı fazla uzatma derim. Bir an önce askerliğini yap gel derim ben.
  • aslında haklısın iş bulma konusunda falan da bayağı sıkıntı oluyor ama ortam böyle olduğu sürece gitmem. umarım düzelir.
  • MarenviaR kullanıcısına yanıt
    İş bulmakta gerçekten sorun oluyor askerlik. Ve bir de yaşın geçiyor. Enerjik olacağın zamanlar akıp gidiyor. Bir sonraki seçimlere kadar ortalık düzelmez sana bunu söyleyeyim. Kısa dönem askerlik yapıp kurtulursun. Ya da olanağın varsa yurt dışına git çalış. 3 sene çalıştıktan sonra dövizli askerlik yaparsın kurtulursun.
  • dediğin doğru hocam ülkede herşey biranda değişip duruyor anlam bile veremiyorum. o kadar kafam karıştı ki artık belirsizlik beni götürüyor. hayırlısı olsun hakkımzıda hepimizin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.