Şimdi Ara

Yüksek Lisans Tecil Hakkında Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Şuanda nevşehir üniversitesinde 3.dönemde olduğum bahar döneminde 4. Döneme gireceğim bir tezli yüksek lisans kaydım var. Ne olur ne olmaz diye kastamonu üniversitesinden başka bir bölüme başvurdum ve kayıt hakkı kazandım. Ancak nevşehirden kaydımı sildirmem ve kastamonu kesin kayıt tarihleri arasında çok az zaman var yani kastamonuya geçeceğim derken ikisinden de hakkımı kaybedebilirim. Sonuç olarak iki sorum var


    1-Önce kastamonu üniversitesine kayıt yaptırsam daha sonra Nevşehirden kaydımı sildirsem olur mu? Kastamonu üniversitesinde başka yüksek lisansa kayıt varsa kovuşturma olacağına dair ibare var.Kastamonu kesin kayıt tarihleri 23-25 ocak .

    2-Kastamonu üniversitesine kayıt yaptırmayıp Nevşehirden devam edersem nevşehirdeki kaydımı yaz aylarında ne zaman silerler? Silindikten sonra ne kadar süre sonra bakaya kalırım.Hemen başka üniye kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Yoksa aralık 2023 e kadar başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırabilir miyim?

    Not: 2019 da lisanstan mezun olduktan sonra 2 yıl tecil ettirmiştim

    Lütfen yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1- Benim bildiğim kadarıyla bir tezli yl programına kayıtlıyken başka bir tezli programına kaydolmak için kayıtlı olduğun programdan ayrılman gerekiyor eğer kaydolacağın ikinci yl tezsiz ise bir tezsiz bir de tezli yapabiliyorsun diye biliyorum. ama bu durumda yökün kısıtlamalarına maruz kalabilirsin. mesela ben daha önceden aöf lisans kaydım varken tezli yl kaydı yaptırmıştım normalde tezli yl ücretsiz olmasına rağmen iki tane örgün öğretim kaydım olduğu için aöf'e ek olarak tezli yl için de harc istenmişti benden. ben de tezliyi ücretsiz okumak için aöf kaydımı silmiştim.


    2- nevsehirden devam ettigim zaman 4. yarıyılın sürecinde ders aşamasını geçemediğin için okulla ilişkin kesilir tahmini olarak 1-2 ay içerisinde kesilir diye tahmin ediyorum bana öyle demişlerdi. aynı zamanda okulla ilişkin kesildikten sonra eğer daha önce yoklamaya girmediysen direkt olarak 31 aralık tarihine kadar yoklama yaptırmak için süren olacak. bu süre içerisinde yüksek lisansa kayıt yaptırabilirsin. aynısını kaydını silsen de geçerli eğer daha önce askerlik yoklamasına girmediysen 31 aralık'a kadar kayıt olabilirsin başka programını sonucta tecilli oluyorsun hemen hop diye bakaya düşmezsin.


    ben de senin gibi 2019 mezunuydum askerlik subesine gidip öğrenci belgesiyle tecil ettirdim ardından 5 temmuz 2021'de bitecek bir şekilde güncellemişlerdi tecilimi. ardından ocak 2021'de yüksek lisans kazandım okul şubeye öğrenci belgesini yollamadığı için şubeye gidip tecil ettirmeye çalıştığımda (3 temmuz falandı) şubedeki görevli merak etme 31 aralık'a kadar süren var okulun hemen halleder demişti.


    bunlara ek olarak yüksek lisans programlarında ders aşamasında iki dönem kayıt dondurma gibi bir hakkın oluyor. eğer çalışma vb. sebeplerden derslere katılamıyor gibi bir bahane uydurur ve formu danışmanına onaylatabilirsen dönemin ilerlemeyeceği için atılma gibi bir sorunla karşılaşmazsın hem de tecilin devam eder. ben 2022 bahar ve 2022 güz dönemlerinde dondurdum. şu an bahar 2023'de 3. döneme gireceğim eğer kayıt dondurmasam okul beni çoktan postalardı ama hala iki dönem okuma hakkım var ama ben bu kadar ertelemenin fazla oldugunu dusundugum icin tecilimi bozdurdum. eğer daha fazla askerliği ertelemek istiyorsan yeni üniversitende kayıt dondurmayı deneyebilirsin sana fazladan +1 yıl verir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 18 Ocak 2023; 1:27:32 >




  • Brisbane kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için sağ olun 🙏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.