Şimdi Ara

Yüksek Lisans İçin Uygun Ülkeler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısaca durumumu anlatayım, benimle aynı durumda olan binlerce insan vardır ama bilmiyorum belki ciddi tavsiyesi olan birkaç arkadaş da çıkar.

    Kısa bir süre sonra mezun olacağım için yurt dışında yüksek lisans için birkaç ay önce biraz araştırma yaptım. Burayı da takip ettim ama yine en doğru, derli-toplu bilgiyi bizzat üniversitelerle iletişime geçerek elde ettim. İletişime geçtiğim üniversitelerin neredeyse hepsi ABD'de bulunuyor. Benim durum ise kısaca şu; Türkiye'de kötü sayılabilecek bir üniversitede, sıradan bir bölümden, iyi bir ortalama ile mezun olacak, İngilizce'si kötü(benim için kötü-normal-iyi skalası vardır) ve maddi durumu çok iyi olmayan potansiyel işsiz adayı.

    İletişime geçtiğim üniversitelere bu durumdan bahsettim. İstinasız hepsi öncelikle İngilizce sorunu çözmem için kendi okullarıyla bağlantılı olan dil kurslarını veya pre-master dedikleri eğitim programlarını önerdiler. Ancak bundan sonra bir adım atıp bursları araştırmamı tavsiye ettiler. Bende böylece ABD, Kanada gibi ana dili İngilizce olan hem de oldukça pahalı olan ülkelerden ümidimi kestim. Ama tamamen ümidimi kaybetmediğim için şimdi de Avrupa'daki ülkeler başta olmak üzere başka yerler arıyorum. Okul için yıllık eğitim masrafının max 1500 - 200$ olduğu ve aylık yaşam masraflarının 250 - 300 $ aşmayacağı yerler arıyorum. Asgari şartlarda yaşam standartları benim için yeterli olur. Tabi dil konusunda yine şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum eğitime başlamadan kısa veya uzun süreli bir hazırlık yılı gibi eğitim almak. Önerilerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitroemre -- 14 Ocak 2017; 20:1:22 >







  • Almanya, Letonya, Polonya, ukrayna gibi ulkelere bak bakalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khal Woof kullanıcısına yanıt
    Polonya, Ukrayna, Makedonya vb ülkelere sıcak bakmıyorum. Onun dışında başka öneriler varsa onları da bekliyorum.
  • nitroemre N kullanıcısına yanıt
    Aylık masrafların $250-300 tutacağı güzel bir ülke yok. Ancak geri kalmış ülkelere gidebilirsin o paraya.

    Maddi durumun yeterli değilse, burs veya asistanlık kazanacak başarıların yoksa doğal olarak iyi bir ülkede okuman söz konusu değil, gerçekçi hedefler belirlemek lazım.
  • Danilo Thann kullanıcısına yanıt
    Geri kalmış ülkelere örnek verebilir misiniz? Mesela dediğim şartlara uyan geri kalmış ülkeler sizce hangileri?
  • nitroemre N kullanıcısına yanıt
    Ukrayna, Makedonya, Bulgaristan, v.b. ülkeler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.