Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.999
Cevap
95
Favori
433.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sf8008 'deki işlemci; 28 nm olup, 4k için elverişli bir işlemci olmasa da, codec'lerle uyumu broadcom işlemcilere göre daha iyi.

    Yani sürekli 4k yayın izlenmezse, ısınmadan mütevellit, donma vs sorunlar çıkarmayacaktır... Sf8008'in s2x tuner'li olanını alabilirsiniz. sf8008'de "alt eşik seviyesi düşük" si2166 demodülatör var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Zgemma'yı yazmamışsınız, ki sanırım bu dokunmayın bile demek gibi bir şey.

  • H7s 'te broadcom işlemci var. Broadcom işlemcinin codec yetersizliklerini dikkata alınca, sf8008'deki 28 nm'luk "hi3798mv200 işlemci + si2166 demodülatör" bileşimi cihazı avantajlı yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 28 Ekim 2021; 23:32:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Vidyo falan izlemediğim için, sadece uydu izlediğim için brodcom'un codec yetersizlikleri bence önemli olmuyor burada.

  • ShadyMM kullanıcısına yanıt

    Konunun video ve medyatik işlevleri ile direkt ilgisi yok. Güncel codec'leri tanıma - tanıyamama derken, izahatı uzun sürer. Bir takım teknik gerekçelerle 4k broadcom işlemciler takoz durumunda düştü. Yani işin içinde 10bit decode'sinden tutun da, h265 çözümlemeye varıncaya kadar, e2'li broadcom işlemciler takoz durumunda maalesef...

  • Serkangüzel hocam;ekim ayı başında piyasaya çıkan formuler z10 pro max hakkında ürün tanıtımında bahsedilen özellikleri baz alarak bir değerlendirmede bulunmanız mümkünmü ?

  • blokker B kullanıcısına yanıt

    Cihazın "android google sertifikası" olarak, aşağıdaki bilgiler verilmiş ;


    Decoder

    Video decoder : 4K@60fps, AV1, H.265(HEVC), AVS, H.264(AVC, MVC), Real, MPEG1/2/4, VC-1

    Audio decoder : MPEG-1 Layer 1,2,3(2-CH), MPEG-2 Layer 1,2, HE AAC V1/V2

    Support Language: Global

    DRM : Widevine L1, L3


    Gerçi yukarıdaki logolu küçük resimlerde cihazın DRM lisansını WideWine L1 diye belirtmiş ama, Bu cihazda; Kırmızı ile işaretlediğim yerdeki DRM lisansı L1 midir ? L3 müdür ? Belli değil...


    Yani bir cihazda; ya L1 sertifikası olur ya da L3 sertifikası olur !... Yani bir cihaz iki sertifikayı birden almaz.


    L1 sertifikası varsa, iyi cihaz... Ama fiyatı yine de bir miktar pahalı gibi. Çünkü aynı işi gören ve aliexpress'te satılan, 100 dolar civarında, Av1 çözen s905x4 işlemcili Mecool Km6 Deluxe modeli cihaz var.


    L3 sertifikası varsa, verilen paraya yazık olur. Çünkü en ucuz 140 - 150 euro civarında fiyatı var.


    Bir de; Formuler z10 pro max cihaz, uydu cihazı değil !... Yani bu cihaz hibrid bir cihaz değil ve sorunuzu android tv box'lar konusu altından sormanız gerekirdi.


    Yine de tuner takılma seçeneklerini dikkate alarak yorumlamaya çalışayım; En altta, bu cihaza takılabilecek usb tuner imkanlarından da bahsedilmiş. Ama tuner seçimlerinden ikisi ATSC tuner ve ATSC tuner'ler bizim coğrafyamızda kullanılmaz. Biraz altında ise, T230 demodülatörlü dvb-t2 tuner'leri var. Onlar da dijital karasal yayın tuner'leri ve ülkemizde dijital karasal yayınlar henüz başlamadı.


    Herneyse... Formuler z10 pro max cihazın, Mecool KM6 Deluxe cihaza göre bir artısını göremedim.


    140 - 150 euro civarında bir harcama yapmayı düşünüyorsanız, daha hızlı işlemci bulunan, Ugoos AM6b Plus cihazı tavsiye ederim.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    serkan hocam GX6613H2 işlemcili cihazlar çıkmaya başladı bu işlemcinin görüntü kalitesi ve performansı hakkında bilginiz varmı?

  • complete_ kullanıcısına yanıt

    Gx6611 ve 6622 serisinden farklı değil. Diğer bir deyişle, 6613 yeni nesil işlemci değil. Yanı bildiğimiz eski 28 nm işlemci... Dolayısıyla görüntü kalitesi; aynı bildiğimiz vasat National Chip firmasına ait sıradan bir ürün yani...


    National chip işlemcilerin esprisi, üretici kök yazılımın kaynak kodlarını paylaştığı için, önüne gelen bu işlemciye, kök yazılımın üzerinde çalışabilen arayüz yazılımı yapmaya başladı. Mesela; sungate titan marka cihazda çalışan arayüz gibi...


    İşlemcinin bir diğer zayıf noktası ise, yavaş bir işlemci... Vasat görüntü kalitesi + yavaşlık nedeniyle bence para vermeye değmez, bluestarbox cihaza...


    Millet şifreli kanalları bir süre bedava görürüm diye, bu tür cihazlara rağbet ediyor. Bir iki yıl şifreli belgesel vs kanalları bedava izlemek isteyenler yine de tercih edebilir.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam..

  • Selamlar arkadaşlar benim 3 tuneri bulunan Zgemma H7S deki DVB-S2X

    tuner A 6 ay önce, B de dün çalışmamaya başladı.Sadece DVB-T2/C aktif görünüyor. Cihazın IPTV özelliği sayesinde TV yayınlarına bakabiliyorum.


    Piyasada uygun fiyatlı ve seçenek yok gibi görünüyor. Ama oscam/ncam/cccam gibi uygulamaları sorunsuz çalıştıran, görüntü kalitesi iyi, kanal geçişleri seri bir cihaz almam lazım.Her türlü işlemi rahatça yapabildiğim linux ile çalışan cihazlar tercihimdir.


    Ne almamı önerirsiniz?

  • MarcosDH M kullanıcısına yanıt

    23 Katlı bir sitede oturuyorum. Ortak çanak anten yapılsa kaçıncı kata kadar sinyal sorunsuz inebilir? Güçlendirici ile zemine kadar sinyal gider mi? Çanak çapı ne kadar olmalı? Tek çanaktan 82 adet daireye sinyali dağıtan cihaz var mıdır? (çoklu LNB olabilir ama o sayıda yoktur herhalde) Yönetim bu konuya ilgisiz olduğu için onlara biraz bilgi verip ikna etmeye çalışacağım. Cevap için teşekkürler

  • 84 daireli binaya bildiğimiz standart multisviç santral takılırsa, sinyal kaybı kaçınılmaz olacağından, 1 - 2 yıl içinde şikayetlerden başınızı alamazsınız.


    Uydu sinyali dairelere, fiber optik çalışan multisviç santralla iletilirse, sinyal kaybı olmaz ve kalabalık binalarda uzun yıllarca bozulmadan merkezi uydu yayını izlenebilir.


    Link'e gidiniz ve mesai saatleri içinde canlı destek'ten iletişim kurunuz. Ya da mesai saatlerinde telefonla arayıp bilgi alın. En uygun çözüm önerilecektir.


    www.tekniksatgroup.com.tr
    TekniksatGroup
    https://www.tekniksatgroup.com.tr

    @MOTET

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Serkan hocam 4.2.2 yayınlar için km2 alsam sıkıntısız izlermiyim ? Ya da netflix ve dolby digitali 5.1 sesle alacağım başka cihaz önerirmisin uygun fiyatlı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SaWYeR53 kullanıcısına yanıt

    4;2;2 'yi Km2 cihazla izleyemezsin. 4;2;2 çözmek için Km2 hiç bir işe yaramaz... 4;2;2 'yi yalnızca windows işletimli cihazlar çözebilir.


    Lisanslı netflix izlemek için Km2 iyi seçim...


    Cihazların ses çıkışları konusunda tecrübeli değilim. 5.1 Ses konusunu yetgin olanlara sormalısın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    evde mevcut master ip var görüntü olarak mennunum yine aynı cihazdan mı alayım? android uydu kısmını sevmediğim için a5 modelini düşünmüyorum,başka bir cihaz öneriniz varmı? teşekkür ederim.

  • complete_ kullanıcısına yanıt

    Aynı kalitede görüntü ve hızlı kanal geçişi arıyorsanız;


    HD segmentinde;


    " * "Dreamstar Master IPTV ( İşlemci no : Hi3716mv410 ) modelini almalısınız.


    Dreamstar Master IPTV Plus ( İşlemci no : Gx6613h2 )


    **************

    **************

    **************


    UHD segmentinde ise; Hiremco s10 Turbo( İşlemci no : Hi3798mv200 ) modeli var. Bu cihazın da görüntü kalitesi master iptv ile aynıdır.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam,


    Dreamstarlar arasındaki tek fark işlemci midir?

    İkisininde fiyatı aynı gözüküyor ancak sanırım biri daha eski bir model.

    İkisi arasında hangisini tavsiye edersiniz?

    Yada önerebileceğiniz başka bir model var mı?

    Benim için en önemli iki kriter uydu yayınında iyi bir görüntü kalitesi ve sorunsuz iptv izleyebilmek. Maksimum butçem 500 tl civarında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c_m_n -- 10 Kasım 2021; 1:16:3 >
  • c_m_n C kullanıcısına yanıt

    Cihazı uydu yayını ağırlıklı kullacaksanız, master modelini, iptv ağırlıklı kullanacaksanız, a5 modelini tercih etmelisiniz.


    Tabi işlemcilerin arasında başka önemli farklar da var. Ancak daha önemli ve öncelikli olanı, cihazın hangi yayın tipinde kullanılacağıdır. Yani yayın tipine uygun doğru cihaz seçmek gerekmektedir. Doğru cihaz seçmek için ise, izlemede hangi yayın tipinin ağırlıklı olarak izleneceği belirleyici olmaktadır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler,


    Peki "Dreamstar Master IPTV" ve "Dreamstar Master IPTV Plus" arasında fark var mı yada hangisini tercih etmek daha doğru olur?

  • 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.