Şimdi Ara

YouTube üzerinde diğer reklam ağları da gösterilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YouTube üzerinde diğer reklam ağları da gösterilebilir



    Apple ve Google’ın internet dünyasındaki hakim konumları pek çok projeyi veya girişimi bir şekilde zarara sokuyor. Mobil uygulamalarda kendi ödeme yöntemleri, kendi reklam ağları gibi şartlar firmaların büyümesini engelliyor. Bununla birlikte hükümetlerin baskısı da artık hissedilir derecede.



    YouTube’da büyük değişiklik



    İnternet sitelerinde ve uygulamalarda geliştiriciler Google’ın yanında farklı reklam ağlarından yararlanabiliyor. Bununla birlikte YouTube platformunda Google Ad Manager zorunlu ve farklı bir ağa izin verilmiyor. Reklam verenler sadece Google ile temasa geçmek zorunda.



    Ayrıca Bkz.TRT World YouTube kanalı saldırıya uğradı, Bitcoin dolandırıcılığı yapıldı



    Avrupa Birliği önemli bir gelir üreten YouTube üzerinde tekelleşmeye pek sıcak bakmıyor. Geçen yıl reklam uygulamaları ile ilgili bir inceleme başlatıldı. İnceleme Google’ın reklam ağı konusunda kendisine nasıl avantaj sağladığına odaklanıyor.



    Yıllık 257 milyar dolara varan gelirinin yüzde 10’u civarında bir tazminattan kaçınmak isteyen Google’ın yakın dönemde YouTube üzerinde rakip reklam ağlarına izin vereceği iddia ediliyor. Tamamen kendi kontrolünde olduğu için bir geliştirme kiti yayınlayarak entegrasyonu sağlaması muhtemel.



    Diğer taraftan firmalar genelde tekelleşme yasaklarının alındığı ülkelerde bunları uyguluyor. Yani tüm dünyada uygulama içi farklı ödeme yöntemleri veya YouTube üzerinde reklam ağları gibi talimatlar geçerli olmuyor. Bu bakımdan YouTube konusu da Avrupa Birliği ile kısıtlı kalabilir.




    Kaynak:https://www.engadget.com/google-youtube-ad-platform-concessions-european-union-antitrust-180828678.html







  • Zaten heryer reklam oldu, artık reklamı geç tuşu da çıkmıyor tamamını izletiyor. Bi bu eksikti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunun sebebi apaçık ortada, TÜRK TELEKOM.

    Şu meşhur yap-işlet-devret sisteminin nasıl Türk Telekom üzerinden Cumhuriyet tarihinin en büyük zararına evrildiğini ve yapılması gereken yatırımların Lübnan lıların ceplerine gittiğini sizlere anlatayım;

    Sene 2005 Türk Telekom'un yüzde 55'i Lübnanlı Hariri ailesine ait Oger Telekomünikasyon A.Ş'ye devredilmişti. 6 milyar 550 milyon USD gerçekleşen devir, o dönem Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesiydi ve dönemin hükümeti AKP bunu yağlaya ballaya insanlara güzelce pazarladı.

    YouTube üzerinde diğer reklam ağları da gösterilebilir

    Lübnan'lı Oger Telekom 2013 yılına kadar taksitlerin sadece 2 milyar TL sini ödedi bakın 2 milyar USD değil. Aynı yıl ben kredilerimi ödeyemiyorum dedi ve Türk bankalarından 4,75 milyar dolarlık dönemin hükümeti AKP sayesinde kredi kullandı.

    2016 yılına gelindi ve ödemesini yine yapmadı, oysa ki Türk Telekom 2005-2016 yılları arasında 14 milyar dolar net kar açıklamıştı. Tabii böyle bir yüksek karı yapmak için ülkemize alt yapı vs nerdeyse hiçbir yatırım yapmadılar, Danıştay’ın ‘satılmaz’ kararına karşın taşınmazları satan, çalışan sayısını yarıya indirdiler yani özetle Türk Telekomun içini güzelce boşalttılar.

    Lübnan'lılar bu paraları kar payı adı altında her sene hisse sahiplerine dağıttı. Zaten %55 i kendilerinindi ve ceplerine yaklaşık 7 milyar USD soktular ve hiçbir devlet kurumuda senin bu kadar borcun varken borcunu ödemeyip kar payı dağıtıyorsun demedi, diyemedi.

    İşin daha komik yanı ise 21 seneliğine 6 milyar 550 milyon dolara devredilen Türk Telekom zaten 14-15 yılda 14 milyar USD kar elde etmişti.

    Düşünün firma onlarca yıl borcunu ödemiyor ama taa 13 sene sonra 2018 yılında sen bizi daha fazla dolandırma yani borçlarını ödeyemiyorsun biz Türk Telekomu senden geri alıyoruz diyebildik. Tabii bunca olaydan sonra koskoca Türk Telekom itibarını ve parasal değerini kaybetti, Lübnan'lı dolandırıcılardan geri alınıp çekilen kredi kredi borçları karşılığında hisseleri bankalara devredildi.

    Lübnan'lı aile ise hiçbir şey yapmadan ceplerine bilinen yaklaşık 12 milyar usd para koydular, toplamda ise 20 milyar USD olduğu tahmin ediliyor.
    4.75 milyar USD banka kredisi + 7 milyar USD kar payı : 11.75 milyar USD

    Evet para kaybedildi ama daha önemlisi ülkenin yılları bir güzel çalındı, Lübnan'lılar için hukuki yollara gidildi mi bilmiyorum ki gidilmiş olsaydı duyardık sanırım. Hükümet her zaman olduğu gibi bu olayında bir güzel üstünü kapadı, bu da böyle bir olaydı.

    Şimdi de FİBER hızlardan şikayet ediliyor, millet mal olduktan sonra bu düzen böyle gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 14 Haziran 2022; 19:27:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AB'nin derdi tekelleşme değil, şirketleri haraca bağlamak, şirketlerin devletlerden güçlü olmasını engellemek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.