Şimdi Ara

Youtube’a casusluk suçlamasıyla dava açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan Youtube, reklam engelleyici eklentilerini engellemesi üzerine firma hakkında casusluk suçu üzerinden dava açıldı.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    YouTube, kullanıcıların Premium abonesi olması için radikal bir değişiklikle reklam engelleyici uzantılarla YouTube’daki reklamsız deneyimini engelledi.



    Alexander Hanff isimli bir vatandaş, resmi şikayette bulunarak, YouTube’un reklam engelleyicileri algılayan sisteminin Avrupa Birliği vatandaşlarının gizliliğini ihlal ettiğini savundu.



    Şirketin süreçte kullandığı komut dosyaları ile Avrupa Birliği vatandaşlarını gözetlediğini belirten ve şikayetini İrlanda’daki bir yasa üzerinden gerçekleştiren Alexander Hanff, şimdilik tek başına bir savaşa başlıyor ancak yakında resmi olarak da bu konunun desteklenmesi bekleniyor.



    Öte yandan Hanff’ın YouTube’un reklam engelleyicileri tespit eden tarayıcı sistemine karşı İrlanda Veri Koruma Komisyonu’na bir suç duyurusunda bulunduğu da aktarılanlar arasında.



    Mevcut koşullarda Avrupa Birliği kişisel veriler söz konusu olduğunda kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, hatta dev firmalara sık sık büyük cezalar verildiğine de aşikarız. Dolayısıyla YouTube konusunda da AB’den bir hamle bekleniyor.




    Kaynak:https://www.androidauthority.com/youtube-criminal-spying-charges-ad-blocker-detection-3384885/







  • bir sonraki adım Google Chreome dan reklam engelleyicileri kaldırır. engelleyici varmıydı yokmuydu diye araştırmak zorunda kalmaz. Premium a zorlamıyor izleyecekseniz reklamlı izleyin diyor. netflix gibi kapatacak ekndisiin o olacak.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    adguard var

  • Sayın Editör, yazım hatası mevcut:

    "...Mevcut koşukkarda Avrupa Birliği kişisel veriler söz konusu olduğunda kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, hatta dev firmalara sık sık büyük..."

  • O vpn gibi birşey tüm verilerini okuyor yani pek tercih edeceğim birşey değil. ama başka tarayıcılar var kullanılabilecek.


    benim dediğimi yaparsa chrome un pazar payınıda riske atarlar.

  • İnternette az kalan bir özgürlük var onuda alıyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.