Şimdi Ara

Youtube 1080p sorunu CASPER CN TKI-2670C NOTEBOOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sanırım 1-2 ay oldu teknosanın indiriminden CASPER CN TKI-2670C NOTEBOOK modelli laptop aldım daha önce youyube da 1080 videolar izlenebiliyordu fakat şimdi 1080p ye bastığımda 360p yada 480p ye atıyor 720p de ise sorunsuz çalışıyor,birde chrome da 3 tane kurulu shockwave flash görünüyor bu tam olarak ne oluyor flash player mı ? arada bir sıkıntı çıkarıyor 3 tane den 2 sini iptal ettim ama bazen kendi kendine iptal edilmemiş olan flash da iptal oluyor diğerlerini nasıl kaldırabilirim flash da son sürüm!! youtube ile ilgili olan sıkıntı flash ile alakalı olabilir mi ?

    Bilgisayar:CASPER CN TKI-2670C NOTEBOOK


    Ekran kartı: AMD radeon hd 6610m 2GB 1GB PAYLAŞIMLI. BU EKRAN KARTI AMD NİN SİTESİNDE YOK !! AMA GÜNCELLEME AMD NİN SİTESİNDEN YAPILIYOR.



  • Yokmudur sıkıntının ney olduğunu bilen ?
  • Her ikisi de web için çoklu ortam oynatıcısıdır. Shockwave Flash adında bir uygulama yoktur ikisi ayrı ayrı Adobe’nin geliştirdiği tarayıcı özelliklerini genişletmeye yönelik uygulamalardır. Flash oynatıcı daha küçük boyuttadır ve bu nedenle daha hızlı başlangıç zamanına sahiptir. Shockwave ise Flash oynatıcının özellikleri daha arttırılmış ancak başlangıç zamanı ondan daha geç olan abisi niteliğindedir ve daha karışık web uygulamaları için tercih edilir bu yüzden tarayıcı özelliklerini flash’a nazaran daha da fazla genişlettiğinden bahsedilebilir. Birisinin dosya uzantısı shockwave .dcr diğerinin yani flash’ın .swf’dir.

    Bu durumda hangisini kullanalım? Sıradan bir bilgisayar kullanıcısının Flash kullanması yeterli olacaktır, ikisinin birlikte sisteme yüklenmesine gerek yoktur. Flash içeriği ile çokça ilgilenen bir kullanıcı bu soruyu kendine en başında sorduğu için kullanması gerekeni bilir ve tercih kendisine kalmıştır. Youtube gibi sitelerde video izlerim bazende flash oyun oynarım diyen kimse bence flash kullansa yeterli olur.


    bılgı alıntıdır ....



    1080 p olan vıdeolardakı sıkıntı sıte kaynaklı olabılr .. gecenlerde de farklı bır sorun you tube ıcın vardı forumda ..ekran tam yapınca renklerın bırbırıne gırmesı yada sıyah ekran olması gıbı ... farklı bır sıtede 1080 p vıdeo ızlerken sıkıntı oluyor mu ? denedınız mı ? ayrıca chrome ıle ılgılı kaldırmak ıstedıgınız shockwave yukarıda yazılan gıbı flash ıle aynı degıl ama flash olması yetrlı .. sız yotube dısında 1080p vıdeolar ıle bırde deneyın ..sonucu yazın bakalım yıne ..




  • Başka sitelerde de denedim donuyordu chrome un verdiği hata Shockwave Flash hatta chrome da about:plugins den girilen sayfada Shockwave Flash 11.1 r102 olarak geçiyor şu anda sadece chrome da flash yüklü pc e ekstra olarak flsh yüklendiği anda chrome çöküyordu gına geldi bende chrome u kaldırdım ama sonra alışığım için tekrar yüükledim ve sorunun çözüldüğünü gördüm değil 1080p 4k lık videoları canavar gibi izliyorum.

    Shockwave Flash hatasına bi çözümde adres çubuğuna about:plugins yazdıktan sonra sağ köşeden ayrıntılara tıklamak ve flash sürümlerinden sadece 1 tanesini aktif bırakmak.Çok aradım çözümü arayan akadaşlar yazdığım şekiilde halledebilir ama tavsiyem chrome u ve pc deki flashı kaldırıp chrome yüklemek.
    Ama şimdi de fan problemi çıktı slient mode özelliği var fanın slient mod açık iken videolar donuyor bu pc kafayı yedirecek bana.




  • Merak ettim sadece bilgisayarın ekranı 1080p mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nerden bakılğını bilsem bakarım ama bilmiyorum win7 işltm sistemi nasıl bakıcağımı söylersen bakar yazarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yhackup

    Merak ettim sadece bilgisayarın ekranı 1080p mi ?



    Ekranınızın çözünürlüğünü soruyor arkadaş( 1024x768. 1280x800 gibi)
  • Normal de notebookda ki standart ekranlar 730p ye falan denk geliyor sen bu ekranda istersen blue ray istersen 5000p film izle alacagin gorecegin kalite 720-730p zaten neden uğraşıyorsun ki
  • masaüstüne sağ tıkla ekran çözünürlüğüne tıkla orda 1320x768 gibi bişeyler yazar orayı soruyor arkadaş
  • demek istediğim ekran çözünürlüğün 1366*768 ise bunun kalitesi 720 730pdir bos yere 1080p videolar icin uğraşma yok 1920*1080 ekran çözünürlüğün varsa amenna
  • 1320x768 bu ara kafam başka yerlerde xp dende win7 e geçince ekran kartının 3 tane farklı kontrol paneli olunc başka yerde olan kafadan bişey kalmıyor geriye
  • Şöyle bir durumda var laptopa yada masaüstüne bağlamak için tv gelicek yaz sonuna doğru günde 6-8 saat arası film izleyen birisi olarak kaliteli olmasını istiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.