Şimdi Ara

Yönetim Bilişim Sistemleri vs Hukuk | Anket | Tartışma | (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Yönetim Bilişim Sistemleri vs Hukuk | Anket | Tartışma |


(En Son Oy Tarihi: 25.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Tom Ellis kullanıcısına yanıt
    geceleri boun ybs hayalleri kuruyorum hocam

    saka bir yana sanirim tm 0-5k araliginda hic dusunmedigim tek bolum psikolojiye bile baktim bu ybs'yi hic sevemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 25 Temmuz 2020; 21:12:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    psikoloji hakkındaki düşüncelerin nelerdir hocam
  • Tom Ellis kullanıcısına yanıt
    seven icin guzel diyeyim hocam.genelde iibf mezunlarinin sonu beyaz yaka oldugu icin oyle bir hayati istemeyenler yaziyor seklinde izlenim edindim.cogunlugu da kiz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    anladım hocam, ben de esnek çalışmak istiyorum da.. mesleğin geleceği konusunda şüphelerim var.
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    valla ben de ayni nedense asiri itici geliyo ybs sevdasini asla anlayamiyorum psikolojiyi birak sosyoloji bile dusundum ybs dusunmedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hukuk + udemy ybs

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok sorulan sorulardan bir tanesiydi bu hukuk mu ybs mi. Nacizane tavsiyemi ve fikirlerimi söyleyeyim. YBS gibi uygulamalı bölümler sürekli gelişmenizi gerektirir. Bilişim sektörü özellikle son zamanlarda çok dinamikleşti. Ben mesleğe başladığım zamanlarda 1 programlama dili 2-3 farklı teknoloji bilmek yetiyordu. Artık öğrenilmesi gereken farklı çok çok yeni teknolojiler var. Bilişimde yapı taşları sürekli değişiyor. Çünkü talep artıyor. Devlet dijitalleşiyor, şirketler dijitalleşiyor, kobiler, kamu kurumları... Bilişim sistemlerine talep arttıkça bunu yönetmek içinde yeni teknolojiler ve araçlar ortaya çıkıyor. Saatlerce bunun hakkında yazabilirim. Ama bilişim sektöründe ki bu dinamiklik bana göre hukukta o kadar hızlı olmuyor. Yani hukuk eğitimi aldığınız dönemde okuldan alacaklarınız başlangıçta bir avukat olmanız için yeterli diye düşünüyorum. Ama bilişim bölümlerinde bu öyle değil. Okulun verdikleri ile yetinirseniz hayatınızın yanlışını yaparsınız. Bilişim sektöründe sürekli öğrenme, geliştirme ve istikrar önemlidir. Ezbere yer yoktur, sürekli farklı sorunlar karşınıza çıkacak ve bunları çözmeniz gerekecek. Sadece yazılım anlamında söylemiyorum bunu. Bilişim sektörünün içinde tüm meslekler için söylüyorum. Daha somut bir örnek ile bitireyim. Mahkemelerde sizce hukuk evrak süreçleri ne kadar sürede değişiyordur. Ya da medeni kanun, ya da ceza kanunu ? Gelin bir de bunu bilişim sektöründe somutlaştıralım. Bundan 10 yıl önce SQL, ASPNET VE JAVASCRIPT bilip iş bulabiliyorken şimdi şirketler SQL den kurtulmaya NOSQL teknolojisine geçmeye çalışıyor. Şimdi javascript yerini yine aynı isimle anılan javascript frameworklerine bıraktı. Angular, react, vue bilmek gerekiyor. C# biliyorduk ama microsoft durmuyor yerinde. ASPNET yerini ASPNET MVC ye bıraktı, o yerini ASPNET CORE MVC ye bıraktı. Önceden sağ tık publish yapıyorduk. Şimdi docker, kubernates, rancher vs. devops bilmek gerekiyor. Diyeceğim o ki oturup bu yeni çıkan teknolojileri öğrenmezseniz iş bulamazsınız. Geleyim copy paste mesajımı bırakmaya aşağıya...


    yaklaşık 5 senedir ybsmezunu instagram hesabında, yaklaşık 3 yıldırda aşağıda linkini bırakacağım sitede 11 yıllık ybs mezunu ve 17 yıllık bilişim sektörü tecrübesi olan biri olarak sayfalarca içerik ile bu bölümü okumak isteyenlere, okuyanlara, mezunlara faydalı olmaya çalıştım. bu sitede aklınızda ki soruyu geçtim aklınıza bile gelmeyecek sorulara yanıt bulabilirsiniz.


    ama siteye gitmeyecek olan adaylara kısa özet geçeyim. ybs den mezun olarak yapabileceğiniz çokça meslek var. ama revaçta ve çok sorulan hangi sektörde daha fazla iş imkanı var. Tabi ki bilişim sektörü. her ne kadar diplomasız da olsa bu sektörde iş bulunabilse de diploma ayrıcalık katıyor. Çünkü iş ilanlarına başvurma ön şartı alanında lisans mezunu olmak diye yazılıyor.. alaydan gelip kendini geliştirmiş olan 2 yıllık mezunu olan iş bulamaz mı bulur. Zamanında da bulmuştur. Ama güncel duruma baktığınızda lisans mezuniyeti ön şart. Adaylara sesleniyorum araştırmadan uygulama bölümlerini tercih etmeyin. İş bulma imkanı yüksek olsa da. Kendini geliştirmeyen maalesef iş bulamıyor. Ki sektörde çokca rakibiniz olacak. Diğer yazılarımı okumanızı tavsiye ederim.



    yönetim bilişim sistemleri ybs mezunu
    - Yönetim Bilişim Sistemleri YBS MEZUNU
    https://www.ybsmezunu.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodadiyazilimci -- 23 Haziran 2023; 0:48:5 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.