Şimdi Ara

Yol tutuş deyince ne anlıyoruz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yol tutuş yüksek hızlarda güven duyarak aracınızı sürmek,hangi hızla gittiğinizi aracın size hissettirmemesi midir ? yoksa spor kullanımlarda aracın yola sağlam basması mıdır ?

    Yüksek hızlarda bile aracın yola yapışıyormuşçasına direksiyon kontrolü vermesi midir yol tutuş yoksa virajlarda savrulmaması mı ?

    200km/s hızla bile giderken size sanki 100 km/s le gidiyormuşsunuz hissi vermesi midir ? Eğer öyleyse aracın içeriye aldığı ses ve özellikle ön cam yapısıda bu güvene etki eden unsurlar olmaz mı ?

    Aslında tam olarak sormak istediğim,aracı yere yaklaştırmak,spor amortisör ve yay kullanarak sertleştirmek yüksek hızlarda gerçektende stabil bir sürüş sağlıyorsa bu fark tam olarak nedir ? Yani diyelimki daha evvel otobanda oldukça rüzgarlı bir günde 140 km/s hızda sağdan ve soldan rüzgar salınımı yaparak zorlaşan kullanım sert spor yay ve amortisörler ile hangi hızlara kadar size güvenli sürüş sunabilir ?

    Örneğin yol tutuşu çok iyi araçlarda yüksek hızlarda bile direksiyon hakimiyeti mükemmelken sonradan yol tutuşu artırılan araçla aynı etki yakalanabiliyor mu ?

    Bunun bir örneği otobanda sol şeritte hızla ve güvenli seyreden araçların aslında hızlı gidebiliyor olmaları değil,diğer aracın titremeye başladığı hızlardan daha yüksek hızlarda bile titreşimsiz ve sessiz sürüş sağlaması mıdır ?

    Mersedes gibi bir aracın bile konfor süspansiyonları nedeniyle virajlarda savrulabildiğini ama buna rağmen otobanda sol şeritte en rahat giden araçların audi,bmw,mersedes gibi araçların olması bizim modifiyeli araçlar ile o düzeye erişmemizi sağlar mı ?


    Biraz karışık ve uzun oldu sanırım.Ama çoğu kişinin sandığı gibi aracın yerden yüksekliği yol tutuşla direk ilgili değil ki bunun örneğini bmw x-5 lerin o yüksekliğine rağmen çok stabil olmaları ile anlayabiliyoruz.

    Nedir bu işin size göre gerçek sırrı ?

    saygılarımla







  • Bana göre araçta en büyük güvenlik yol tutuşun en iyi olmasıdır.Neden derseniz kazayı önleme ve kazadan kaçabilmek airbag sayısından daha önemli diye düşünüyorum.Amaç yanlış anlaşılmasın yüksek hızlar yapmak yada hız delisi olmak değildir.Yüksek hızlarda bile stabil gidebilen bir araç daha düşük hızlarda daha iyi yola basacak ve daha fazla güven verecektir.

    Öyle araçlar varki,120-140 aralığında bile titriyor ve çok hızlı ve tehlikeli gidiyormuşsunuz gibi size hissettiriyor,ama aynı şekilde yüksek motorlu ağır araçlar ise 200 le bile gitseniz sanki 100 le gidiyormuşsunuz gibi rahat ve güven veren bir sürüş sunuyor...

    İşte tam bu anlattıklarımı sağlayan olay yay,amortisör vs midir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.