Şimdi Ara

Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz. (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
627
Cevap
33
Favori
346.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TİCARİ AMAÇLA YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPAN ARAÇLARA



                                                                      YÖNELİK



           YOL KENARI DENETİM HİZMETLERİNİN ORTAK YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA



                                                                    PROTOKOL



         Taraflar



    Madde 1-Bu protokole;



    İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü)



    Ulaştırma Bakanlığı (Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü)



    Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)



    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı (koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü)



    taraftır.



    Yukarıda ismi yer almayan ancak Kanunalrın yol kenarı denetim yetkisi verdiği kurum veya kuruluşlarından yol kenarı denetimi yapacak olanlardan da isterlerse;bu protokole taraf olabilirler.



      Amaç



    Madde 2- Bu protokolün amacı;Kanunların yol kenarı denetim yetkisi verdiği kamu kurum veya kuruluşlarının kendi görev alanlarına giren konularda yapacakları denetimlerin;karayolları yol kenarı ortak denetim noktalarında eşgüdüm halinde gerçekleştirilmesi,kamu kaynaklarının etkin ve vrimli kullanılması ,denetime tabi kişilerin zaman kaybının en aza indirilmesi  ve denetimlerin güvenilir ,şeffaf ve etkin olarak yürütülmesine yönelik usul ve esasların belirlenmesidir.



      Kapsam



    Madde 3-  Bu protokol,karayolları yol kenarı ortak denetim noktalarında ticari amaçla eşya ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar,taşınan yolcu ve eşya ile sürücülere ilişkin yapılacaka denetim hizmetleri ve bu hizmetlerin birlikte yürütülmesindeki usul ve esasları kapsar.



    Protokoün konusu



    Madde 4- Karayollarında yol kenarı denetim hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde amacına uygun olarak yapılandırılmış bir sistem içinde ;ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından ortak yürütülmesine yönelik usul ve esasların belirlenmsi ve yapılacak işbirliği bu protokolun konusudur.



      Dayanak



    Madde 5-Bu protokol ;3348 sayılı Ulaştırma Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna ,4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa,5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununa,5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanuna,213 sayılı Usul Kanununa ,,5442 sayılı İl idaresi Kanununa,2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu,3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununa ,5996 sayılu Veteriner Hizmetleri,Bitki Sağlığı ,Gıda ve Yem Kanununa,1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa,2872 sayılı Çevre Kanununa,4856 sayılı Çevre ve Orman Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında  dayanılarak düzenlenmiştir.



    Tanımlar



    Madde 6- Bu protokolde geçen:



    Hizmet: Sabit denetim istasyonlarında veya Mobil Denetim İstasyonları ile yapılacak denetim işini,



    Yol kenarı Denetim İstasyonu :Ağırlık,yük,belge ve boyut kontrolleri ile yetki belgesi kontrollerinin yapıldığı Ulaştırma Bakanlığı ait yol kenarı denetim istasyonlarını,



     



    Ön İhbarlı Yol Kenarı Denetim İstasyonu:Seyir halindeki araçların yol altına konulan bir sistemle ön elemeden geçirildikten sonra,aşırı yüklü olduğu belirlenenlerin istasyona bildirilerek,bu araçların sabit aks kantarında tartıldığı Ulaştırma Bakanlığına ait yol kenarı denetim istasyonlarını,



    Seyyar Kantar:Karayolları güzergahındaki yol kenarlarında günlük ,seyyar ve modüler olarak kurulan baskülle araçların ağırlıklarının tespit edildiği kantarları,



    Mobil denetim istasyonları: Ulaştırma Bakalığı ve Emniyet Genel Müdürlüğnce ortaklaşa kullanılan yarı romörk tipi Mobil Yol Kenarı Denetim İstasyonalrını,



    Atık Taşıma Formu: 14.03.2005 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği gereğince;üretici ve taşıyıcı tarafından ortak doldurularak,üretim noktasından atık bertaraf tesisine kadar kayıt ve beyanları içeren,(Yönetmelik:Ek9 A) da yer alan formu,



    Tehlikeli Atık Taşıma Lisansı: Tehlikeli atık taşıyacak firmların ve araçların ilgili valilikten alacakları yeterlilik  belgesini,



    ifade eder.



    Genel Hususlar



    Madde 7- Taraflar aşağıdaki hususlarda mutabık kalmışlardır.



    7.1  Ortak denetim açısından uygun olan noktalar ortak denetim imkanları da tespit edilmek suretiyle Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü,Emniyet Genel Müdürlüğü,Gelir İdaresi Başkanlığı,Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenir ve hangi noktalarda ve hangi kurumların ortak denetim yapacağı protokolün EK-1 listesinde açıkça belirtilir.



    7.2  Ek-1 listesinde sıralanan Yol Kenarı Denetim İstasyonlarının bulunduğu yol güzergahı üzerinde (aynı il sınırları içerisinde) müşterek kontrol yapılması talebinde bulunulmayacaktır.



    7.3 Gerek görülmesi halinde tahsis edilen deneteim istasyonu sayısı bu protokole taraf kurum ve kuruluşların ortka kararıyla artırılabilir.Budurum EK-1 listesinin onaylanmasıyla kesinleşir.



    7.4  Mobil denetim istasyonların ile yapılacak ortak denetim çalışmaları da bu protokol kapsamında değerlendirilir.



    7.5 Bakanlık ve Kurumlar açısından uygun yerler belirlenecek,EK-1 listesine eklenmek kaydıyla ,ortak denetim yapılabilecek her noktada ,bu protokole taraf her kurum denetim yapabilir.



    7.6 EK-1 listesinde sıralanan ve ortak denetim imkanları tespit edilen denetim noktaları,söz konusu noktalarda ortak denetim faaliyeti yürütecek olan kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bu protokolün imzalanmasından itibaren 1 yıl içerisinde Ulaştırma Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenir.



    7.7 Yol Kenarı Denetim İstasyonlarında, ortak denetim faaliyeti yürüten idareye tahsis edilecek açık veya kapalı alan,oda masa,internet bağlantısı ve diğer tüm altyapı imkanları Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılanır.



    7.8 Hizmetin etkin bir şekilde verilmesi için gerekli ihtiyaçlar ile ulaşım ,güvenlik,makine ve tesisata ilişkin hususlar EK-2 de belirtilmektedir.



    7.9  Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personelince yapılacak denetimlerde kullanılacak bilgisayarlardan 2.000 adedinin temini hususunda Ulaştırma Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne gerekli desteği sağlayacaktır.



    7.10 Yol Kenarı Denetim İstasyonlarında kurum ve kuruluşlar arasındaki çalışma, işbirliği ve koordinasyona ilişkin usul ve esaslar Ek-3’de belirtilmektedir.



    7.11 Yol Kenarı Denetim İstasyonlarında tarafların hangi denetimleri yapacağı EK-4’de belirtilmektedir.



    7.12 Bu protokol ,yasal düzenlemeler,teknolojik gelişmeler ve günün şartlarına balı olarak ek protokoller ile yenilenebilir.



    7.13 Taraflar , bu protokolde belirlenen hüküm ve şartlara uymak ve yerine getirmekle yükümlüdür.



    7.14 İşbu Protokol kapsamındaki tüm ihbar ve durular (gecikmesinde sakınca bulunan haller dışında)yazılı olarak yapılacaktır.Bunlar için,taraflar bu protokolde belirtilen adreslerin tebligat adresleri olduğunu kabul etmişlerdir.



    7.15 İş bu protokolün tarafları Yol Kenarı Denetim İstasyonlarının kullanılması nedeniyle karşılıklı olarak birbirlerinden herhangi bir ücret talep edemezler.



    8.İLETİŞİM ADRESLERİ



    Protokol kapsamındaki bildirimler için aşağıdaki iletişim adresleri kullanılacak olup,adreslere ilişkin değişiklikler diğer tarafa yazılı olarak bildirilecektir.



    -İçişleri Bakanlığı,



    Emniyet Genel Müdürlüğü,



    İlkadım caddesi no:89  06100-Dikmen/Ankara



    -Ulaştırma Bakanlığı



    Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü,



    Hakkı Turayliç cad.no:5  06338 Emek-Ankara



    -Maliye Bakanlığı



    Gelir İdaresi Başkanlığı



    İlkadım caddesi no:7 Dikmen  06450 Ankara



    -Tarım ve Köyişleri Bakanlığı



    Koruma ve kontrol Genel Müdürlüğü



    Söğütözü cad.no:14/E Beştepe  06560  Yenimahalle/Ankara



    -Çevre ve Orman Bakanlığı



    Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü



    Söğütözü cad.no:14/E  06560 Yenimahalle/Ankara



    9. İHTİLAFLARIN HALLİ



    İşbu protokol ve protokol’ün uygulanmasından doğabilecek ihtilafların çözümünde tarafların en üst amirleri yetkilidir.



    10.ÇEKİLME



    Bu protokolün tarafları 30 (otuz) gün önceden diğer taraflara yazılı bildirimde bulunmak suretiyle tek taraflı olarak çekilebilirler. Ancak, söz konusu çekilme Protokole taraf diğer kurum ve kuruluşların işbu protokol kapsamında ortak denetim faaliyeti yürütülmesine engel teşkil etmez.



    11.SÜRE



    İşbu protokol bir yıl süre ile geçerli olup,bu sürenin bitiminden en az 30 gün önce taraflardan biri yazılı olarak çekilme bildiriminde bulunmadıkça;kendiliğinden bir yıl süreyle yenilenmiş sayılır.



    12.YÜRÜRLÜK



    İşbu protokol,imzalandığı tarihten itibaren yürülüğe girer.



    İşbu protokol 12 madde,4 sayfa ve 4 Ek’ten ibarettir.



    İmza Tarihi ve Yeri:      …4./5…/2011 Ankara





    Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kamyonetlerin yol denetim istasyonlarina girme zorunlugunu kaldıran belge var ortada net ve kesin bise de yok.Bilgi sahibi olan varsa bilgi versin lütfen ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyin6293 H kullanıcısına yanıt
    Girme zorunluluğu yok lakin görevli personel yükünden şüphelendiği araca ceza yazabilir.Benden tavsiye kantarlara girin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm. Aracım tır K belgem ve muayenenin eksik kantardan geçerken sorgulanır mı Ceza yermiyim K belgesini kimler bakıyor teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    Hocam yol kenari denetleme istasyonunda bulunan plaka tanima sistemlerinin aracin plakasini orta da yani seridi tam ortalayarak gidildiginde plakayi okuyamama gibi bir durum soz konusu olabilir mi? Bu tip gecislerde plaka okuyamama gibi bir durum oldugu soyleniyor cvplarsaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fireattack kullanıcısına yanıt
    Öyle birşey yok. Ortadan gidersen 2 kameraya da yakalanırsın. Boşuna kural ihlali yapıp trafik güvenliğini tehlikeye atma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fireattack kullanıcısına yanıt
    Ben burda sistemin açıklarını söylemek için açmadım konuyu.Kuralları anlatmak amaç.Ayrıca nerden gidersen git alır plakayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    oncelikle bunu sormaktaki maksadım illegal bi iş yapalım millette burdan bilgilensin demek değildi.insanın içinde hak hukuk kavramları varsa zaten hıc bır sekılde yapmaz.arkadas ortamındakı bır ıddıadan oturu sormustum ve sadece sıze de sormadım.baska platformlarda da gırısımım oldu.ama verdıgıniz cvptan da anladıgım kadarıyla sistemde acık olabılme ıhtımali var ve siz bunu bilmiyorsunuz ,bilmek zorunda da değilsiniz .ben gene de soylıyeyım bu dedıgım olay heryerde olmamakla bırlıkte olan yerler varmıs.sonucta kamera da kul yapısı.ha okumamıs plakanı ha sen camur surmussun oyle gecmıssın.insanın ıcınde olacak bır kere.
  • fireattack kullanıcısına yanıt
    Ben sana bunu burda söylemek doğru değil demek istiyorum sen bilmiyorsun muhabbeti yapıyorsun.Tepkim genel olarak konu sulanmasın daha öncede buna benzer sorular geldi.Bu konunun amacı ceza yemekten nasıl kaçarım değil.Kanun kural ne onu öğrenmek.10 yıllık çalışanım dışardan bana bilmiyosun diyosun.Napim sistemin bütün açıklarını burayamı yazim.O zamanmı bilmiş oluyorum.Biraz saygı lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün fiat ducato aracımız ankara dan kırıkkaleye giderken kantar görevlisi dur demesine rağmen durmayıp devam etmiş, kırıkkale den ankara ya dönüşte kantar a girmiş ama tartıya çıkarmadan durmanıza gerek yok demişler. gidişteki durmamamızdan bir ceza gelmesi durumu olabilir mi acaba?
  • darkd66 kullanıcısına yanıt
    Olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar. Benim aracim hyundai getz. Ruhsatta agirliginin hatali yazildigini dusunuyorum. Aracimin nerede tarttirabilirim. Resmi bir belge alabiliyormuyum tarttirdigim yerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay gelsin

    İstasyonda tir agirlik olcumu yapiyo musunuz.Ücreti nedir.Çok ölçüm yaptıran oluyor mu

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ksk9393 K kullanıcısına yanıt
    Soruyu anlamadım.Amaç ne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba, bilgilendirmeler için çok teşekkürler,

    Bizim şirkete kayıtlı hyndai starex kapalı kasa kamyonet var. Önceden bayrakçılar işaret edince duruyurduk, şimdi çoğu istasyon da bayrakçı yok. İzmirden Ünye'ye giderken bayrakçı olmamasına rağmen kantara girdik oradaki arkadaş gerek yok girmeseydiniz dedi ve hızlı geçiş yaptırdı bize. O günden beri otomatik bayrakçı olan kantarlara girmiyoruz. Sorum şu, bu araçla kantarlara girme zorunluluğumuz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    İhracatta malların ağırlığının yazıldığı bi belge var.tira mallar yüklendikten sonra ağırlığı ölçülüyor. Amaç bu da önemli değil. Ben tira binip gelsem ağırlığını ölçülebilir miyim istasyonda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeventOtay L kullanıcısına yanıt
    Süpriz yaşamamak için kantarlara girin.Riske atmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ksk9393 K kullanıcısına yanıt
    Tabiki herkez tarttırabilir aracını.Evrak alamazsın ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    Evrak alamazsın derken?Tırın kaç kilo geldiğini gösteren bi belge vermicekler mi kantar fişi gibi.Bana kaç kilo geldiği lazım nasıl öğrenicem ne kadar ağırlıkta olduğunu
  • Ksk9393 K kullanıcısına yanıt
    Tabela var orda yazıyor.Olmadı görevliye sorarsın dingil dingil söyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.