Şimdi Ara

Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
627
Cevap
33
Favori
346.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleykum
    sayın abim kolay gelsin.
    K belgesi ile ilgili kafamı karıştıran bi durum var.
    bende hususi kayıtlı Ford transit Kamyonet var. Kayseride yaşıyorum ve şehir dışından meyve getirip satmak istiyorum. vergi mükellefiyeti vs. bunların haricinde almam gereken k belgesi hangisi acaba.
    internette pek bi bilgi yok araştırmalarımda şunlara ulaştım.
    -K1 belgesi: ticari eşya taşımacılığı için. burada ticari eşya taşımacılığı derken nakliyecilik anlamında mı yoksa ticari yük anlamında mı?
    -Yıldızlı k1: kayonetler için ve sadece şehir içi bildiğim kadarıyla (olmaz),
    -k2: kendi esas iştigali ve ticari yük taşımacılığı olmayacak diyor(kendi esas iştigali ne demek)
    -yıldız k2: kamyonetler için kendi esas iştigali ve ticari yük olmayacak. (ticari yükden kasıt ne nakliyecilik manasında mı yoksa yükün ticari esaslı olup olmaması mı.)
    bir de k1 belgesi için 1 adet kamyonete ve şahıs için alınacaksa yüzde 75 indirimli gibi bişey okudum.
    Biraz kafa ağrıtan sorularım için kusura bakma ama cevaplarsan çok ikrama gececek.




  • MstfUNAL M kullanıcısına yanıt
    K2 belgesi kendi yükünü taşımak demek.İrsaliyeyi sen düzenleyeceksin.Senin işinede bu belge yarar.K2 yıldızlı alabilirsin.
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim işin rast gelsin.
  • Abi Benim Aracım Renault 12 ( Toros ) gaziantepden izmire 500 kg yer fıstığı götürecem bunun bir cezasi olurmu Ruhsatta otomobil geciyor
  • Selam,

    Bir makina alacağız ancak alacağımız bu makina mobil bir santral. bir dorsenin üzerine sabit şekilde monte edilmiş. Ticari herhangi bir aracımız yok. bu makinayı şantiyelere sevk ederken çekici hizmetini dışarıdan alacağız. Dorse için yetki belgesi gerekiyor mu?
  • ddonmez_ D kullanıcısına yanıt
    Sabit platformlar belgeden muaf.Eğer ruhsatada işliyse sıkıntı yok.Ruhsatınızı gösterirsiniz.Aracada bakarlar gönderirler.
  • 13.60 tenteli tır dorsem var bunun brandasını söküp açık kasa yaptım.ruhsatında tenteli yazıyor buna kantar bakıyormu.cezası varmı varsa ne kadar
  • Lowbed22 L kullanıcısına yanıt
    Yok bakılmıyor.
  • selamlar,

    öncelikle böyle bir bilgilendirme yaptığın için teşekkür ederim unforgiven_41. benim şöyle bir sıkıntım var. Gıda firmamız var (şirket değil) okullara gıda malzemesi taşıyoruz. şahıs firmamıza kayıtlı (masrafları gider olarak düşmek için) iki aracımız var. Biri doblo diğeri renault trafic. okullar kapanınca trafic boş'a çıkıyor. yani kullanılmıyor. trafiğin ruhsatında hususi yük nakli yazıyor. yani ticari değil. aracımız kapalı kasa kamyonet. şehir dışına çıkmak istiyorum (gezmek amaçlı) aracı firmadan kaydını düşürsem ve yola öyle çıksam kontrollerde bir sıkıntı çıkar mı ? k2 yıldızlı belgemiz olması gerekiyor normalde ama firma sahibi şuan belgeyi almıyor. amacımız sadece seyahat. herhangi bir mal taşınmayacak. umarım anlatabilmişimdir derdimi. araç bütün yaz yatıyor bir işe yarasın dedim. ayrıca doblo (hususi yolcu nakli yazıyor ruhsatta) ile şehir dışına çıkılıyor çevirmeye sokmuyorlar.

    fazla uzattım cevabınızı bekliyorum. saygılar.




  • Hususi şahıs üstüne kayıtlı kamyonet boş olduğu takdirde sorun yaşamaz.
  • merhaba;

    bende master 12.6mküp kapalı kasa araç var ve ruhsatta hususi yük nakli yazıyor ve araç benim üzerime.

    bu araçla motosiklet yol yardımı yapıyorum. haliyle şehir dışınada çıkmak icap ediyor. bu şekil de kurtardığım motorla yolda denetleme merkezine girsem bende ne tür belgeler isteyecek yada gerekli olacakmı belgeye.

    saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven_41

    Hususi şahıs üstüne kayıtlı kamyonet boş olduğu takdirde sorun yaşamaz.

    hususi şahıs üstüne ama ruhsattaki şahıs vergi mükellefi (şahıs firması) yine de sorun olur mu ? boş gitsekte ? çevirmeseler de girmelimiyiz kontrole ?
  • motorunner M kullanıcısına yanıt
    Buna benzer soru ve cevap önceki mesajlarda var.
  • mbaykar M kullanıcısına yanıt
    Girmek zorundasın.Şahıs derken ben şart koşmadım dikkat edersen.
  • Denetim istasyonlarına yaklaşırken , ışıklı panel koymuşlar , bu paneldeışıklı büyükçe PLAKA yazıyor . Plakamız ekranda yazmazsa , istasyona muayeneye girmeden geçebilirmiyiz . Plaka yeni yazmaya başladı , uygulama yenimi başladı acaba , bütün istasyonlara kuruldu mu ?
  • unforgiven_41 merhaba; nissan navara 4x4 araç aldık aracın dün tescili yapıldı teslim almadık daha ama ruhsatta bi sıkıntı gördüm aracın net ağırlığı 2033 kg yazarken azami yüklü ağırlık 2010 kg yazmakta bu işte bi sıkıntı mı var ki varsa bayiye düzeltme talebinde bulunalım şuanda araca iki kişi + mazotu doldursan cezaya düşüyor araç ya da 2033 kg nun üstüne + 2010 kg olarakmı değerlendireceğiz teşekkürler şimdiden. Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz.




  • Merhaba Hocam;

    Benim MITSUBISHI L200 PİCK-UP aracım var.Bugün kontrol noktasından geçerken aracımı kantara çekmişler. Aracım şahıs üzerine ve aracıda kullanan başka şahış. Aracımın üzerinde bulunan logo yüzünden 1.200,00TL ceza yazdık demişler.
    Aracım şahış adına olduğu halde bu ceza yazılabilir mi?
    Aracı kullanan kişiye de ceza gelir mi?
    Özelden plaka versem ceza kesilmiş mi bakabilir misiniz?
    Çok zor durumdayım lütfen yardımcı olunuz.
  • suleymancirit S kullanıcısına yanıt
    Tüm istasyonlarda yok uygulama yeni bazı yerlerde deneme aşamasında olabilir sen yinede gir bence.
  • Turuncy T kullanıcısına yanıt
    Azami ağırlık kısmını düzelttirin yoksa sıkıntı yaşarsınız.
  • ÇELİK50 Ç kullanıcısına yanıt
    Özelden plakana bakarım.Logo var diye ceza yazılmaz.Aracınız hususi ise yükten dolayı yazılabilir.Eğer yükte yoksa bölge müdürlüğüne gidip itirazınızı edin.Yalnız aracınız ticarimi hususimi o önemli.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.