Şimdi Ara

Yol bilgisayarı silik ekran sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar,

    2007 model 207 aracın yol bilgisayarında kronik olan silik ekran problemi mevcut. Yarın yol bilgisayarını söküp patlak kapasitör vs. varsa onarmaya çalışacağım, onaramazsam hafta içi elektronikçileri gezip tamir edebilirler mi diye soracağım. Planım böyle.

    Mutlaka başına gelen biri görür konuyu, sıfır ekran almak dışında sorunu çözdüyse iletişime geçerse çok sevinirim.



  • benimde 2004 model 307 de aynı sorun vardı, led lamba alıp taktım ama gündüz hiç bir şey görünmüyordu. Bende beyaz şerit led aldım (6 adet sığıyor içine) ve kablo ile lehim yaptım. Sonuç çok güzel demiştim ki, havaların ısınması ile (30 dereceler falan) güneş altında kaldımı yine soluklaşıyor (ama geçici). Anladığım kadarı ile bizim araçların led ekranı sorunlu, aşırı sıcaklarda, güneş altında falan kaldığında ekran silikleşiyor, daha sonra ise düzeliyor. Tabii illa ki şerit led takman lazım.

    Yol bilgisayarı silik ekran sorunu

    Yol bilgisayarı silik ekran sorunu

    benim şerit ledlerin altındaki yapıştırıcı iyi olmadığı için çift taraflı yapışan bantlardan kullandım
    Yol bilgisayarı silik ekran sorunu

    Lehim yapmadan önce artı (+) eksi (-) uçları belirleyip öyle lehimleyin, değilse tekrardan işlemi yapmak zorunda kalırsınız
    Yol bilgisayarı silik ekran sorunu

    Yol bilgisayarı silik ekran sorunu

    gündüz güneş altında bu şekilde görünüyor, ama araç baya bi güneş altında kaldıysa yine silik ekran karşınıza çıkıyor. Korkmayın aracın içi soğuyunca (klimayı açınca) bir süre sonra düzeliyor. Eskisi gibi gündüz bilgi ekranındaki yazıları çok rahat görüyorsunuz. Muhtemelen bilgi ekranının led ekranı sıcak ortamda bu şekilde silikleşiyor.
    Yol bilgisayarı silik ekran sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nqs -- 12 Haziran 2019; 10:4:59 >




  • Ekranin silik olma sebebi eger ampuller saglamsa,ekrana giden fleksi kablodur.(bant seklindeki) gunesten ve sicaktan zamanla deforme oluyor ve hafifce buzulup pinleri karsilamiyor.fleksi kabloyu degistirmeniz gerekmekte.cok basit bir islem ancak kabloyu bulmaniz ve fleksi lehimi icin T lehim ucu bulmaniz gerek.televizyon tamircileri belki yardimci olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.