Şimdi Ara

YÖK’den YÖS ve üniversitelere yurtdışından öğrenci kabulüne yeni düzenleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ayrıntılar buradahttp://www.metropolkurslari.com/yokden-yos-ve-universitelere-yurtdisindan-ogrenci-kabulune-yeni-duzenleme

    Saraç, yeni düzenlemeyle ilgili şu bilgi verdi:
    “Önümüzdeki günlerde YÖK olarak, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığına (ÜAK) yabancı uyruklu öğrencilerin rektörlüklerde oluşturulacak bir kurul tarafından yılda bir ya da iki kez belli standartta bir sınav yapılmasını gündeme getiriyoruz. Bu konuda üniversitelerimizin inisiyatif kullanmalarını, YÖK’ün sadece koordinatör görevi üstlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu sınav Türkiye’de yapılabileceği gibi, pek çok ülkede de gerçekleştirilebilecek. Her üniversitenin bu sınavdaki puanları değerlendirerek öğrenci kabul edebilmesini öngörüyoruz. Bu yeni sınav ve kabul sistemi ile ülkemize nitelikli öğrencinin gelmesinin sağlanmasının yanı sıra, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı olanların Türk üniversitelerinde öğrenim görmelerinin önüne geçilmesi de amaçlanıyor.”







  • Önce bizim sınavı düzeltsinler sonra zaten yurt dışı hallolur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yös sınavı çıkmış sorularına bakın 6. sınıf sbs daha zordur yöse karşıyım hakkımız yeniyor
  • RioShui R kullanıcısına yanıt
    O sınav teferruattı hocam yurt dışından gelen öğrencilerin ℅90 fethullahçılardı zaten sorularıda vermişlerdir şerefsizler yıllarca bizim giremediğimiz üniversitelere adam soktular.. Ayriyeten suriyeliler bu sınava bile tabii olmuyor üstüne bursda alıyor. Bu ülkenin vatandaşları ise eşek gibi çalışmak zorunda kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.