Şimdi Ara

[b]Yok böyle bi sorun, ama başımda creative 7+1 sadece 3 hoparlörçalışıyor. [/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bugüne kadar ilk defa bir donanım formudan yardım istiyorum :) Çok ilginç bir hata ile karşı karşıyayım

    creative 7.1 ses kartım var creative 7.1 hoparlörüm var test ediyorum herhangi bir sıkıntı yok bütün hoparlörlerden ses alıyorum, fakat her hangi bir programdan müzik film dinlemeye kalkıştığımda 2 hoparlör çalışıyor. dinlerken test ediyorum testte yine tüm sesleri alabiliyorum. İlk taktığımda çok güzeldi 2-3 gün sonra bu problem çıktı.

    Fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosyoers -- 23 Kasım 2007; 19:45:20 >



  • Bence ilk taktığında problem varmış. Test programında her hoparlörden ses alıyorsan sorun yoktur. Müziklerde zaten ses stereo olduğu için iki kanaldan ses alman normal. İzlediğin filmlerin de çok kanallı ses desteği olması gerekir (Mesela DVD). Ama yine de DVD izlerken her sahnede her hoparlörden ses gelmesini bekleme. Sadece efekt sahnelerinde ses gelir. Yani daha etkileyici olması için. Bir de oyunlarda filan dene. Onlarda farkı daha iyi hissedersin. Tabi gerekli ayarları yaptığından ve oyunun çok kanallı ses desteklediğinden emin olmak kaydıyla.

    Ama yine de her ne olursa olsun tüm hoparlörlerden ses almak istiyorum dersen ses kartının ayarlarına gir. Hoparlör modunu 2 veya 2+1'e almayı dene.
  • Merhaba,

    çok güzel bir mantıkla yaklaşmışsın fakat bu bilgilerin ses sistemlerinde geçerli olmamaktadır. Eğer dediğin gibi olmuş olsa bütün 5+1, 6+1, 7+1 ve ev sinema sistemleri orjinal dvd dışında 2 hoparlör çalıştırır. Teorinde haklısın fakat şöyle bir anket yap 5+1, 6+1, 7+1 ve ev sinema sistemleri olan kişilere sor kaç tanesinin yalnızca 2 hoparlörü çalışıyor. Beanım bazı dinlediğim müzikler (Metallica' nın kayıtları) 4 kanal kayıt onları arabamda çok net bir şekilde 4 kanal olduğunu dinleyebiliyorum ama evdeki bilgisayarımda yalnızca 2 hoparlörüm çalışıyor.

    Not (Bilgi olması için yazıyorum) : 2 kanal kayıtlarda yazılımsal olarak hoparlör seçeneği (yani ses kartınn çıkışı demek oluyor bu) ne ise ona çevrilir gerçek 8 kanal çıktısı olmayacağını bizde biliyoruz ama göstermelik olarak bu yapılmaktadır ve ses kartları yazılımlarının görevlerinden bir tanesi de budur. Yani anlayacapın çok doğru düşünüyorsun ama gerçeğe baktığında bu şekilde çalışmıyor anlattığım gibi.

    Bu durumda hala sorunum çözümlenmiş değildir.




  • Arkadaşlar hala cevabı olan yok mu????

    Biliyorum biraz zor ama zaten çok kazık olmasa ben burada sormam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosyoers -- 20 Kasım 2007; 22:38:12 >
  • ses kartınızın ayarlarından çoklu hoparlöre böl diye bir ayar mevcut değilse kendisine gelen ses bilgisinde ses hangi kanala aitse o kanala yönlendirir. örnek olarak stereo müzik ise 2 kanaldan duyulur. stereo sesi daha fazla hoparlörden dinlemek istiyorsanız ses chipinizi yöneten driver ve yazılımının dediğim çoklu kanala yayma özelliğini açık olup diğer kanallara da yayması gerekir. bazı ses kartları bu özelliği desteklerken bazıları da bu özelliği desteklemez. kullanılan bazı yazılımlarda da ayrıca sesi çoklu kanala yayma veya matrixleme özellikleri mevcuttur. (örnek olarak media player klasik ) bu tür ayarlamaları siz biraz kuracalayarak bulabilirsiniz. yukarıdaki anketi de siz açarsanız daha iyi olur. ;) (kullandığım pc de 5+1 ses çıkışı mevcut fakat yazılımı desteklemediği için stereo sesleri programlardan nasıl çıkıyorsa öyle dinliyorum. ancak 5+1 ses kaynak olursa 5+1 hoparlör çalışıyor. vb.)

    mesela logitech in bir ses sistemi vardır. x540 diye duymuşunuzdur. ses ayarının yanında matrix tuşu vardır. bu tuş kendisine gelen 2 kanal sesi 5 kanala yayarak verir.

    yanı kısacası sizin ihtiyacınız olan sesi matrixlemek.




  • Merhaba,

    Bu ses kartı üzerinde mevcut bir ayar değil Creative ses kartlarında böyle bir ayar yok sadece ses kartının yazılımından nasıl bir hoparlörünüz olduğunu seçiyorsunuz o kendisi (sizin deyiminizle Matrix leme işlemini kendisi yapıyor. 7+1 ses sistemi için media player ve benzeri programlarda böyle bir şey varmı bakacağım (daha önceden bakmış olmama rağmen) ama ben hatırlamıyorum, belirttiğim gibi daha önceden düzgün ses aldım. tuşa gelince Creative 7+1 de de bulunmakta eğer ses kartınız 5+1 ise veya 6+1 ise bunu ayarlayıp bütün hoparlörlerden çıkış alabiliyorsun.

    Hala sorunum düzelmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.