Şimdi Ara

YKS YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben 12. sınıf öğrencisiyim. Uşakta ortalamanın biraz üstünde bir okulda okuyordum ama derslerde şimdiye kadar hiç alakam olmadı yani log10 kaç diye sorsanız bilmem mesela . veya köklü sayılar nasıl toplanır bilmiyorum. Ama okulda çalışamayacagımı anladım 12. sınıfın 2. dönemi yani şimdi Açık Öğretim Lisesi ne geçtim.
    Ben 2. dönem ders çalışmaya adam gibi başlayıp ilk 130.000(yüz otuz bin) e girmek istiyorum sizce mümkün mü ?
    yani 2. dönem günlük 4-5 saat ders çalışsam ama hergün düzenli olarak çalışsam 0 dan başlayarak 130.000(yüz otuz bin) e girebilirmiyim ?
    Birde ben ders çalışmaya nasıl başlayacagımı hangi teknikle çalışacagımı bilmiyorum yardım eder misiniz ?
    Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize :)

    Bu arada sayısal öğrencisiyim hedefim yazılım mühendisligi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanc64 -- 30 Ocak 2019; 22:7:31 >



  • Mümkündür bence hiç canını sıkmadan çalışın hocam ama en büyük düşmanınız ders çalışma konusundaki irade zayıflığınızdır. Kendimden biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer internet kullanacaksan okulu bırakman doğru bir karar olmuş. Ben YGS ve LYS çalışırken neredeyse her şeyi internetten çalışarak öğrenmiştim. Bunu sen de yapabilirsin. Ancak senle açık konuşacağım. Yarım dönem (yaklaşık 4 ay) oldukça kısa bir süre. Ama 130 bine yeter mi dersen sanırım yeter derim. Ancak gerçekten azimli bir şekilde çalışmalısın. Özellikle TYT den iyi bir sıralama yakalamalısın. Çünkü AYT için pek bir zaman ayıramazsın artık. Ordan da kolay soruları yapıp sıralamayı beklemelisin. Şu anda TYT çalış bence. Kendine sağlam bir temel yapmaya bak. Olmadı bir sene daha kalırsın ve bu sefer sağlam bir temelle çalışmaya başlarsın. Ders çalışma konusuna gelince de sana şunu söyleyebilirim; eğer rahat uyumak istiyorsan otur ve çalışmaya başla. Tüm akranların bunu yapıyor ve karşılığını da alacaklar. Eğer sen de başlarsan sen de alacaksın. Günlük 4 5 saatini gelecekte rahat uyuman için harcayacaksın. Oldu da üniversiteye gittin diyelim. Orda çalışma süren azalacak mı sanıyorsun!? Kesinlikle azalmayacak ve aksine artacak. Şimdiden çalışma temposuna kendini hazırla. Tek yapman gereken düzenli ve planlı çalışmak. Sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.