Şimdi Ara

Yıllık izin ücreti hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese iyi günler
    bilgilerinizi ve yorumlarınızı rica ediyorum

    bir iş yerinde çalışmaktayım.
    toplamda 26 gün pazarlar hariç yıllık iznim var pazarlar ile birlikte 30 gün yapıyor.
    işyerinden yıllık izin kullanmak yerine ücretini istediğimde bana 26 günün ücreti veriliyor
    ben 30 günlük yani 1 aylık maaş taleb ediyorum.
    sizce nasıl olmalı.
    açıklama olarak bana pazar günlerinin ücretini zaten maaşında veriyoruz.resmi olarak böyle bir şey var mı

    teşekkür ederim



  • İşçilerin birçoğunun, yanlış bir düşünceyle yıllık izinlerini bilerek kullanmadıkları ve işten çıkarılacak olurlarsa bu izinlerin ücretlerini almayı tercih ettikleri görülmektedir. Bu durumda, yıllık iznin mantığına aykırı bir hal söz konusu olmaktadır. Yıllık izin paraya çevrilemeyen bir haktır. Yani işçi, “İzin kullanmayayım işveren bana iznin parasını versin” diyemez. Ancak iş sözleşmesi sona erdiğinde işçinin kullanılmamış izinlerinin paraya çevrilmesi mümkün. İş sözleşmesinin feshedildiği tarihteki brüt ücret üzerinden kullanılmamış yıllık izinler paraya çevrilebilir. Bunun dışında paraya çevrilememektedir.
  • 26 günün parasını alırsınız hocam doğal olarak.. ortada bir yanlış yok sen zaten pazar gününün parasını maaşında alıyorsun senin dediğin mantık olsa pazar günüde gidip çalışman gerekir 26 gün izin hakkına sahip olduğuna göre aynı iş yerinde en az 5 yılın var bu süre zarfında bunu bilmemek biraz garip söyliyim :)
  • Yıllık izin sürelerine hafta tatilleri ve resmi tatiller dahil değildir. Ama yıllık izinde geçen süreler çalışılan hallerden sayılır. Onun için yıllık izinde de olsan sana hafta tatili gününe ait ücreti ödemek zorundadır.
  • Soruyu yanlış okumuşum pardon... İş kanunu'na göre yıllık izin parası diye birşey yoktur, iznini kullanırsın. İşten ayrılış esnasında bakiye yıllık izin hakkın varsa onun parasal karşılığı hesaplanır ödenir, ancak çalışmaya devam ederken yıllık izin günlerinin parasının ödenmesi kanunen yanlıştır. Ama kanunu gözardı edip işin özüne inersek, işyerinin sana 26 günlük ücretini ödemesi doğrudur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.