Şimdi Ara

Yıllık Dönemden Kredili Döneme Geçişte İntibak ve GNO Hesaplanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllık dönemden Kredili Döneme İntibak ettiyseniz ve GNO'nuz düşük ise şu sebeptendir.

    Örnek ile anlatmak daha basit olduğu için öle yapacağım.
    Kredili sisteme intibak sisteminde 50'den yukarısı geçer not 50'den aşağısı FF olarak değerlendirmeye alındı ve harf notlarına çevrildi.

    Öncelikle yıllık sistemden kredili sisteme geçişi görelim.
    Yıllık sistemde aldığınız, notlar ve yerine alınan derslerin şunlar olduğunu düşünelim. Ve bir dersten kaldığınızı düşünelim.

    Ders Adı -------------------------Not----Yerine
    TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ----96
    YABANCI DİL (İNGİLİZCE)-------48-----İNG101U- İNG102U
    GENEL MUHASEBE----------------50
    GENEL İŞLETME-------------------50
    DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ--50
    İKTİSADA GİRİŞ------------------50
    GENEL MATEMATİK---------------50
    HUKUKA GİRİŞ--------------------50

    İngilizce'nin 48 olduğu görüyoruz bu da demektir ki İngilizce kredili sisteme FF olarak çevrilecek ve diğer dersler gibi dönemlik olarak ikiye bölünecektir İNG101U- İNG102U şeklinde.


    Yukarıdaki yıllık sistemdeki notların kredili sisteme geçirilmesi şu şekilde olacaktır.
    TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 96 / T.B.T.1 ve T.B.T.2 olarak bölünmüştür / toplamda 6 kredi, dönemlik olarak 3 + 3 kredi olmuştur / yıllık dönemde alınan 96 Harf notu olarak AA ya dekgelir ve 4,00 katsayı ile çarpılır 6x4 = 24
    YABANCI DİL (İNGİLİZCE) 48 / İngilizce 1 ve İngilizce 2 olarak bölünmüştür / toplamda 6 kredi, dönemlik olarak 3 + 3 kredi olmuştur / yıllık dönemde alınan 48 harf notu olarak FF olarak geçirilmiştir 6x0 = 0
    GENEL MUHASEBE 50 / Genel Muhasebe 1 ve Genel Muhasebe 2 olarak bölünmüştür / toplamda 8 kredi, dönemlik olarak 4 + 4 kredi olmuştur / yıllık sisteme göre harf notu CC'ye dekgelir ve 2,00 katsayı ile çarpılır 8x2= 16
    GENEL İŞLETME 50 / Genel İşletme-1 ve Genel İşletme 2 olarak bölünmüştür / toplamda 10 kredi, dönemlik olarak 5 + 5 kredi olmuştur / yıllık sisteme göre harf notu CC'ye dekgelir ve 2,00 katsayı ile çarpılır = 10x2= 20
    DAVR.BİL. GİRİŞ 50 / Davranış bilimleri-1 ve Davranış bilimleri 2 olarak bölünmüştür / toplamda 7 kredi, dönemlik olarak 4 + 3 kredi olmuştur / yıllık sisteme göre harf notu CC'ye dekgelir ve 2,00 katsayı ile çarpılır = 7x2= 14
    İKTİSADA GİRİŞ 50 / İktisada Giriş 1 ve İktisada giriş 2 olarak bölünmüştür / toplamda 8 kredi, dönemlik olarak 4+4 kredi olmuştur / yıllık sisteme göre harf notu CC'ye dekgelir ve 2,00 katsayı ile çarpılır = 8x2 = 16
    GENEL MATEMATİK 50 / Genel matematik 1 ve Genel matematik 2 olarak bölünmüştür / toplamda 7 kredi, dönemlik olarak 4+3 kredi olmuştur / yıllık sisteme göre harf notu CC'ye dekgelir ve 2,00 katsayı ile çarpılır = 7x2=14
    HUKUKA GİRİŞ 50 / Hukukun temel kavramları 1 ve hukukun temel kavramları 2 olarak bölünmüştür / toplamda 8 kredi, dönemlik olarak 4+4 kredi olmuştur / yıllık sisteme göre harf notu CC'ye dekgelir ve 2,00 katsayı ile çarpılır = 8x2= 16

    Kredili sisteme intibak etmiş olduk; derslerimizin toplam kredi sayısı 60 tır : toplam bağıl kredi notumuz ise = 120 'dir
    Genel Not Ortalamamız= 120 / 60 = 2,00
    Yıllık sistemde kaldığımız İngilizce dersini artık kredili sistemde alacağız

    Şimdi gelelim kredili sistem güz dönemine:
    Hiç bir ders almadığımızı sadece yıllık dönemde kaldığımız toplamda 6 kredi olan İngilizce dersini güz döneminde aldığımızı düşünelim.
    Güz döneminde İngilizce dersini alırken bu dersin toplamda kredisi 6'dır. Fakat güz döneminde sadece 3 kredilik kısmını alabiliriz. ve İngilizce 1 dersinde AA ile geçtiğimizi düşünürsek 4.00 katsayı ile çarpılır 3x4=12

    Toplam kredimiz güz döneminde 3 kredi almamıza rağmen değişiklik göstermez çünkü zaten daha önce Yıllık sistemde alıp FF ile kalmıştık. Bu yüzden toplam ders kredi sayımız hala 60'tır ve GNO'muzu düşürür. Fakat toplam bağıl kredi notumuz 120'den 132'ye çıktı.
    Toplam kredi= 60
    Toplam Kredi notumuz güz dönemi ile birlikte 120+12=132 oldu.
    Genel Not Ortalamamız değişiklik gösterecektir: 132/60 = 2,20 oldu fakat hala 3 kredilik bir açığımız var ve bu 3 kredi bizim genel not ortalamamızı düşürmektedir.

    Şimdi gelelim bahar dönemine
    Gene hiç bir ders almadığımızı sadece yıllık dönemde kaldığımız İngilizce dersinin ikinci bölümünü aldığımızı düşünelim.
    Bahar döneminde İngilizce-2 yi alıyoruz 3 kredi AA ile geçtiğimizi düşünürsek 4.00 katsayı ile çarpılır 3x4 = 12
    Bahar dönemi 3 kredilik ders aldık ama toplam kredimiz yine değişmedi çünkü Yıllık dönemde kaldığımız dersi daha yeni bitirdik.
    Toplam kredimiz= 60
    Toplam bağıl kredi notumuz bahar dönemi ile birlikte geçtiğimiz AA ile geçtiğimiz "İngilizce-2" dersi ile birlikte 132+12=144 oldu
    Genel Not Ortalamamız: 144/60= 2,40 Artık Yıllık dönemden bizi etkileyen bir negatif durum söz konusu değil.

    Sonuç olarak;
    Yıllık dönemde intibak eden tüm dersler biz verene kadar Genel Not Ortalamamızı düşürür
    Tek dönemde yıllık dönemden kredili döneme intibak eden dersi veremeyiz.

    İntibakta tek dersten kalmış gibi anlatmaya çalıştım ve güz-bahar döneminde aldığınız dersleri eklemedim ki açıkça ne olduğu görülsün diye.
    Eğer alttan daha fazla dersiniz var ise kendi hesabınızı bu şekilde yapabilirsiniz. Ve siz başarılı olana kadar dersin gerçek kredisi Genel Not Ortalamanız hesaplanırken devreye girecek ve GNO'nuzu düşürecektir.

    Herkese başarılar.







  • güzel açıklama sağol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi journalist373 -- 6 Mart 2013; 20:10:12 >
  • Alttan kaç kredilik dersiniz var? var ise bunlardan kaç kredilik olanı verdiniz ? bu cevapları bilmediğim için tahmini cevap yazıyorum.

    1 yıl içinde 60 kredi aldığınızı varsayalım ve şu an o alttan gelen 60 kredi GNO'nu zu düşürüyor.

    Güz dönemi 2.8 DNO diyorsunuz tahmini olarak çoğu dersten geçtiğinizi varsayar isek 60 kredi 30'a düşer ama hala 30 kredilik bir negatif durum kalır ortada.
    Bahar dönemi alacağınız dersleriniz en kötü ihtimal CC olur ise -30'luk kısmı da kapatırsınız. GNO'nuz normale dönüp 2 üzerine çıkacaktır.

    Ama bunları tahmini söylüyorum, en garanti yol notlarınıza bakıp hesaplamak.
  • benim şuan gno 1.68 ikinci sınıftayım bu seneki güz dönemi ortalaması 1.98 Şimdi ben sürekli bahar döneminde 2.00 ortalamayı geçince hiç alttan dersim kalmıcak ama okul bittiğinde gno 2 nin altında kalıcak yani mezun olamıcam ama bütün yılın derslerinden geçmiş olucam. Bu sorun nasıl çözülebilir
  • Emek vermişsin teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toldex

    benim şuan gno 1.68 ikinci sınıftayım bu seneki güz dönemi ortalaması 1.98 Şimdi ben sürekli bahar döneminde 2.00 ortalamayı geçince hiç alttan dersim kalmıcak ama okul bittiğinde gno 2 nin altında kalıcak yani mezun olamıcam ama bütün yılın derslerinden geçmiş olucam. Bu sorun nasıl çözülebilir

    Bahar dönemi GNO nuz 2 nin altında kalır ise (cd, dc, dd) olan derslerinizi diğer dönem tekrar edersiniz. Yani dönem ortalamanızı bu yüzden baz almayın.
    Ama şöylede birşey var , şu an gno nuzu altta kalan dersler düşürüyor, bahar dönemi alttan aldığınız ve geçtiğiniz dersler ile birlikte nötr duruma geçecekler ve bir anda gno'nuz yükselecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel not ortamalasının düşük gelme nedeni anlaşıldı. Yıllık sistemdeki 50' yi CC kabul etmişler. Diyelim ki siz yıllık sistemde 50 aldınız o zaman notunuzu CC kabul ediyor. Halbuki dönemlik sistemde bağıl değerlendirme yapıldığından 50 ile AA geldi finansal yönetim bu yıl. ORTADA BÜYÜK HAKSIZLIK VAR.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Randeas

    Genel not ortamalasının düşük gelme nedeni anlaşıldı. Yıllık sistemdeki 50' yi CC kabul etmişler. Diyelim ki siz yıllık sistemde 50 aldınız o zaman notunuzu CC kabul ediyor. Halbuki dönemlik sistemde bağıl değerlendirme yapıldığından 50 ile AA geldi finansal yönetim bu yıl. ORTADA BÜYÜK HAKSIZLIK VAR.

    Hacı napacaklardı ki ? Eski sistemde 50 geçer nottu yani bu sisteme göre CC, eskiden çan eğrisi diye bişey yoktu. Bu sene çan eğrisi olduğundan herhangi bir notun CC gelebilir. Ortada haksızlık yok sadece sistem farkı var. Yeni sistemde on numara oldu geçme notları düştü en azından.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.Ozan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Randeas

    Genel not ortamalasının düşük gelme nedeni anlaşıldı. Yıllık sistemdeki 50' yi CC kabul etmişler. Diyelim ki siz yıllık sistemde 50 aldınız o zaman notunuzu CC kabul ediyor. Halbuki dönemlik sistemde bağıl değerlendirme yapıldığından 50 ile AA geldi finansal yönetim bu yıl. ORTADA BÜYÜK HAKSIZLIK VAR.

    Hacı napacaklardı ki ? Eski sistemde 50 geçer nottu yani bu sisteme göre CC, eskiden çan eğrisi diye bişey yoktu. Bu sene çan eğrisi olduğundan herhangi bir notun CC gelebilir. Ortada haksızlık yok sadece sistem farkı var. Yeni sistemde on numara oldu geçme notları düştü en azından.

    gno da 50 CC olarak gözükebilr ama madem çan eğrisi yaptın 50 den AA verdin ozaman gno hesaplanırkende verdiğin AA nın değerinden hesaplicaksın. aşşada verdiğim notlarla o dno ve gno çok saçma oldu . ben şimdi 2. dönem ağzmla kuşta tutsam 2 yi zor geçerim hepsi AA olması lazm neredeyse. zaten ff im var. 1 FF bu kadar mı etkiler düşürmekte ? ben 2.30 flan bekliyordm 1.80 geldi şaka gibi .

     Yıllık Dönemden Kredili Döneme Geçişte İntibak ve GNO Hesaplanması



    buna göre ben 2. dönemde 2.20 flan mı almam gerkiyor ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucuß3

    quote:

    Orijinalden alıntı: K.Ozan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Randeas

    Genel not ortamalasının düşük gelme nedeni anlaşıldı. Yıllık sistemdeki 50' yi CC kabul etmişler. Diyelim ki siz yıllık sistemde 50 aldınız o zaman notunuzu CC kabul ediyor. Halbuki dönemlik sistemde bağıl değerlendirme yapıldığından 50 ile AA geldi finansal yönetim bu yıl. ORTADA BÜYÜK HAKSIZLIK VAR.

    Hacı napacaklardı ki ? Eski sistemde 50 geçer nottu yani bu sisteme göre CC, eskiden çan eğrisi diye bişey yoktu. Bu sene çan eğrisi olduğundan herhangi bir notun CC gelebilir. Ortada haksızlık yok sadece sistem farkı var. Yeni sistemde on numara oldu geçme notları düştü en azından.

    gno da 50 CC olarak gözükebilr ama madem çan eğrisi yaptın 50 den AA verdin ozaman gno hesaplanırkende verdiğin AA nın değerinden hesaplicaksın. aşşada verdiğim notlarla o dno ve gno çok saçma oldu . ben şimdi 2. dönem ağzmla kuşta tutsam 2 yi zor geçerim hepsi AA olması lazm neredeyse. zaten ff im var. 1 FF bu kadar mı etkiler düşürmekte ? ben 2.30 flan bekliyordm 1.80 geldi şaka gibi .

     Yıllık Dönemden Kredili Döneme Geçişte İntibak ve GNO Hesaplanması



    buna göre ben 2. dönemde 2.20 flan mı almam gerkiyor ?

    Yedinci dönemsiniz sanırım, beşinci dönemden "1" dersiniz, Birinci dönemden "1" dersiniz var bu derslerin toplam kredisi 18 dir.
    Sizin GNO'nuz hesaplanırken bu 18 kredi negatiflik gösterir. Fakat siz henüz bu kredinin yalnızca 4'ünü vermişsiniz. (Genel muhasebe FF olduğu için tekrar edilecek)
    Yani şu an -14 kredi GNO'nuzu düşürüyor ikinci dönem 9 kredi daha alacaksınız.
    İkinci dönem aldığınız bu 9 kredi toplam kredi sayınızı değiştirmeyeceği için (artık GNO'nuz sadece -5 kredi kadar negatiflik gösterecek) 2.20 ortalamanın altında dahi olsanız ortalamanız 2 üzerine çıkacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halukkilic


     Yıllık Dönemden Kredili Döneme Geçişte İntibak ve GNO Hesaplanması


    benim durum nedir halen çözemedim

    ikinci dönem minumum kaç getirirsem dönem ortalamasını GNO ile geçmiş olurum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halukkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: ucuß3

    quote:

    Orijinalden alıntı: K.Ozan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Randeas

    Genel not ortamalasının düşük gelme nedeni anlaşıldı. Yıllık sistemdeki 50' yi CC kabul etmişler. Diyelim ki siz yıllık sistemde 50 aldınız o zaman notunuzu CC kabul ediyor. Halbuki dönemlik sistemde bağıl değerlendirme yapıldığından 50 ile AA geldi finansal yönetim bu yıl. ORTADA BÜYÜK HAKSIZLIK VAR.

    Hacı napacaklardı ki ? Eski sistemde 50 geçer nottu yani bu sisteme göre CC, eskiden çan eğrisi diye bişey yoktu. Bu sene çan eğrisi olduğundan herhangi bir notun CC gelebilir. Ortada haksızlık yok sadece sistem farkı var. Yeni sistemde on numara oldu geçme notları düştü en azından.

    gno da 50 CC olarak gözükebilr ama madem çan eğrisi yaptın 50 den AA verdin ozaman gno hesaplanırkende verdiğin AA nın değerinden hesaplicaksın. aşşada verdiğim notlarla o dno ve gno çok saçma oldu . ben şimdi 2. dönem ağzmla kuşta tutsam 2 yi zor geçerim hepsi AA olması lazm neredeyse. zaten ff im var. 1 FF bu kadar mı etkiler düşürmekte ? ben 2.30 flan bekliyordm 1.80 geldi şaka gibi .

     Yıllık Dönemden Kredili Döneme Geçişte İntibak ve GNO Hesaplanması



    buna göre ben 2. dönemde 2.20 flan mı almam gerkiyor ?

    Yedinci dönemsiniz sanırım, beşinci dönemden "1" dersiniz, Birinci dönemden "1" dersiniz var bu derslerin toplam kredisi 18 dir.
    Sizin GNO'nuz hesaplanırken bu 18 kredi negatiflik gösterir. Fakat siz henüz bu kredinin yalnızca 4'ünü vermişsiniz. (Genel muhasebe FF olduğu için tekrar edilecek)
    Yani şu an -14 kredi GNO'nuzu düşürüyor ikinci dönem 9 kredi daha alacaksınız.
    İkinci dönem aldığınız bu 9 kredi toplam kredi sayınızı değiştirmeyeceği için (artık GNO'nuz sadece -5 kredi kadar negatiflik gösterecek) 2.20 ortalamanın altında dahi olsanız ortalamanız 2 üzerine çıkacaktır.



    pek anlamadım :D ama bnm durumumu özetliyim. 2 yıllık mezunken 3. sınıftan 10 ders alarak aöfe başladım. 10 dersin 9 unu verdim muhasebe belam oldu. bu dönemde 4. sınıfm vaziyetim bu . 2.20 nin altında alsam ortalama nasıl 2 nin üzerine çıkıyor onu anlamadım valla hocam :S benm kaldğm 1 derslim muhasebe şimdi muhasebe 1 ve 2 olarak ayrıldı. ben muhasebe 1 den kaldım şuan yani 5 kredi . şimdi bi 5 kredili muhasebe daha görecem toplam 10 kredi olmuyor mu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucuß3

    quote:

    Orijinalden alıntı: halukkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: ucuß3

    quote:

    Orijinalden alıntı: K.Ozan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Randeas

    Genel not ortamalasının düşük gelme nedeni anlaşıldı. Yıllık sistemdeki 50' yi CC kabul etmişler. Diyelim ki siz yıllık sistemde 50 aldınız o zaman notunuzu CC kabul ediyor. Halbuki dönemlik sistemde bağıl değerlendirme yapıldığından 50 ile AA geldi finansal yönetim bu yıl. ORTADA BÜYÜK HAKSIZLIK VAR.

    Hacı napacaklardı ki ? Eski sistemde 50 geçer nottu yani bu sisteme göre CC, eskiden çan eğrisi diye bişey yoktu. Bu sene çan eğrisi olduğundan herhangi bir notun CC gelebilir. Ortada haksızlık yok sadece sistem farkı var. Yeni sistemde on numara oldu geçme notları düştü en azından.

    gno da 50 CC olarak gözükebilr ama madem çan eğrisi yaptın 50 den AA verdin ozaman gno hesaplanırkende verdiğin AA nın değerinden hesaplicaksın. aşşada verdiğim notlarla o dno ve gno çok saçma oldu . ben şimdi 2. dönem ağzmla kuşta tutsam 2 yi zor geçerim hepsi AA olması lazm neredeyse. zaten ff im var. 1 FF bu kadar mı etkiler düşürmekte ? ben 2.30 flan bekliyordm 1.80 geldi şaka gibi .

     Yıllık Dönemden Kredili Döneme Geçişte İntibak ve GNO Hesaplanması



    buna göre ben 2. dönemde 2.20 flan mı almam gerkiyor ?

    Yedinci dönemsiniz sanırım, beşinci dönemden "1" dersiniz, Birinci dönemden "1" dersiniz var bu derslerin toplam kredisi 18 dir.
    Sizin GNO'nuz hesaplanırken bu 18 kredi negatiflik gösterir. Fakat siz henüz bu kredinin yalnızca 4'ünü vermişsiniz. (Genel muhasebe FF olduğu için tekrar edilecek)
    Yani şu an -14 kredi GNO'nuzu düşürüyor ikinci dönem 9 kredi daha alacaksınız.
    İkinci dönem aldığınız bu 9 kredi toplam kredi sayınızı değiştirmeyeceği için (artık GNO'nuz sadece -5 kredi kadar negatiflik gösterecek) 2.20 ortalamanın altında dahi olsanız ortalamanız 2 üzerine çıkacaktır.



    pek anlamadım :D ama bnm durumumu özetliyim. 2 yıllık mezunken 3. sınıftan 10 ders alarak aöfe başladım. 10 dersin 9 unu verdim muhasebe belam oldu. bu dönemde 4. sınıfm vaziyetim bu . 2.20 nin altında alsam ortalama nasıl 2 nin üzerine çıkıyor onu anlamadım valla hocam :S benm kaldğm 1 derslim muhasebe şimdi muhasebe 1 ve 2 olarak ayrıldı. ben muhasebe 1 den kaldım şuan yani 5 kredi . şimdi bi 5 kredili muhasebe daha görecem toplam 10 kredi olmuyor mu ?

    Tam olarak bilgi vermediğiniz için ben uluslararası işletmecilik ve genel muhasebeyi alttan aldığınızı düşündüm. Bu ikisinin toplamı 18 kredi.
    Bu da -18 eder.
    "2.20 ortalama yapmadan ortalamanızın nasıl 2.0 olacağı" ile ilgili sorunuz ise konuya yazdığım ilk mesajda var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: of5

    quote:

    Orijinalden alıntı: halukkilic


     Yıllık Dönemden Kredili Döneme Geçişte İntibak ve GNO Hesaplanması


    benim durum nedir halen çözemedim

    ikinci dönem minumum kaç getirirsem dönem ortalamasını GNO ile geçmiş olurum

    Kaçıncı sınıfsınız, alttan kaldığınız kaç ders var, bunları bilmeden tahmini cevaplar veriyorum arkadaşlar. Tam bir doğruluk beklemeyin cevaplarda.

    Ortalamanız iyi, ikinci dönem bu iki dersten en kötü CC alırsanız geçersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halukkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: ucuß3

    quote:

    Orijinalden alıntı: halukkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: ucuß3

    quote:

    Orijinalden alıntı: K.Ozan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Randeas

    Genel not ortamalasının düşük gelme nedeni anlaşıldı. Yıllık sistemdeki 50' yi CC kabul etmişler. Diyelim ki siz yıllık sistemde 50 aldınız o zaman notunuzu CC kabul ediyor. Halbuki dönemlik sistemde bağıl değerlendirme yapıldığından 50 ile AA geldi finansal yönetim bu yıl. ORTADA BÜYÜK HAKSIZLIK VAR.

    Hacı napacaklardı ki ? Eski sistemde 50 geçer nottu yani bu sisteme göre CC, eskiden çan eğrisi diye bişey yoktu. Bu sene çan eğrisi olduğundan herhangi bir notun CC gelebilir. Ortada haksızlık yok sadece sistem farkı var. Yeni sistemde on numara oldu geçme notları düştü en azından.

    gno da 50 CC olarak gözükebilr ama madem çan eğrisi yaptın 50 den AA verdin ozaman gno hesaplanırkende verdiğin AA nın değerinden hesaplicaksın. aşşada verdiğim notlarla o dno ve gno çok saçma oldu . ben şimdi 2. dönem ağzmla kuşta tutsam 2 yi zor geçerim hepsi AA olması lazm neredeyse. zaten ff im var. 1 FF bu kadar mı etkiler düşürmekte ? ben 2.30 flan bekliyordm 1.80 geldi şaka gibi .

     Yıllık Dönemden Kredili Döneme Geçişte İntibak ve GNO Hesaplanması



    buna göre ben 2. dönemde 2.20 flan mı almam gerkiyor ?

    Yedinci dönemsiniz sanırım, beşinci dönemden "1" dersiniz, Birinci dönemden "1" dersiniz var bu derslerin toplam kredisi 18 dir.
    Sizin GNO'nuz hesaplanırken bu 18 kredi negatiflik gösterir. Fakat siz henüz bu kredinin yalnızca 4'ünü vermişsiniz. (Genel muhasebe FF olduğu için tekrar edilecek)
    Yani şu an -14 kredi GNO'nuzu düşürüyor ikinci dönem 9 kredi daha alacaksınız.
    İkinci dönem aldığınız bu 9 kredi toplam kredi sayınızı değiştirmeyeceği için (artık GNO'nuz sadece -5 kredi kadar negatiflik gösterecek) 2.20 ortalamanın altında dahi olsanız ortalamanız 2 üzerine çıkacaktır.



    pek anlamadım :D ama bnm durumumu özetliyim. 2 yıllık mezunken 3. sınıftan 10 ders alarak aöfe başladım. 10 dersin 9 unu verdim muhasebe belam oldu. bu dönemde 4. sınıfm vaziyetim bu . 2.20 nin altında alsam ortalama nasıl 2 nin üzerine çıkıyor onu anlamadım valla hocam :S benm kaldğm 1 derslim muhasebe şimdi muhasebe 1 ve 2 olarak ayrıldı. ben muhasebe 1 den kaldım şuan yani 5 kredi . şimdi bi 5 kredili muhasebe daha görecem toplam 10 kredi olmuyor mu ?

    Tam olarak bilgi vermediğiniz için ben uluslararası işletmecilik ve genel muhasebeyi alttan aldığınızı düşündüm. Bu ikisinin toplamı 18 kredi.
    Bu da -18 eder.
    "2.20 ortalama yapmadan ortalamanızın nasıl 2.0 olacağı" ile ilgili sorunuz ise konuya yazdığım ilk mesajda var.

    hımm ders 2 ye bölündüğü için böyle oldu . ben 2. dönem muhasebeden geçer not alırsam bu ikisinin ortalamasına göre gno ya etki edecek . doğru anlamışm dimi hocam ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.Ozan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Randeas

    Genel not ortamalasının düşük gelme nedeni anlaşıldı. Yıllık sistemdeki 50' yi CC kabul etmişler. Diyelim ki siz yıllık sistemde 50 aldınız o zaman notunuzu CC kabul ediyor. Halbuki dönemlik sistemde bağıl değerlendirme yapıldığından 50 ile AA geldi finansal yönetim bu yıl. ORTADA BÜYÜK HAKSIZLIK VAR.

    Hacı napacaklardı ki ? Eski sistemde 50 geçer nottu yani bu sisteme göre CC, eskiden çan eğrisi diye bişey yoktu. Bu sene çan eğrisi olduğundan herhangi bir notun CC gelebilir. Ortada haksızlık yok sadece sistem farkı var. Yeni sistemde on numara oldu geçme notları düştü en azından.

    Benim için hava hoş genel not ortalamam 3.54 benim. Ben yıllık sistemden geçen gno düşük arkadaşlar için dile getiriyorum bunu.

    Ama işte geçen sene finansal yönetimi 50 ile veren adam CC olarak değerlendirilirken ( ki toplam 16 üniteydi bu ders 50 olmak bile zor yani ünite sayısı çok oldugu icin ) Bu dersten geçen sene kalıp bu yıl 50 alan adam AA düşürdü. Kalan bir nevi ödüllendirildi geçen cezalandırıldı. EĞİTİM SİSTEMİNİN EN TEMEL ÖZELLİĞİ SINIF GEÇENİ ÖDÜLLENDİRİP KALANI BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRMASIDIR. Şartlı geçer notlara sahip kişiler için olay tam bir kabusa döndü.
    Bürolar geçmiş yıllara ait standart sapmalar elimizde var ona göre değerlendirilecek diyorlarmış. Onlar bile durumun absurdlüğünün farkında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Randeas -- 7 Mart 2013; 13:11:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halukkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: of5

    quote:

    Orijinalden alıntı: halukkilic


     Yıllık Dönemden Kredili Döneme Geçişte İntibak ve GNO Hesaplanması


    benim durum nedir halen çözemedim

    ikinci dönem minumum kaç getirirsem dönem ortalamasını GNO ile geçmiş olurum

    Kaçıncı sınıfsınız, alttan kaldığınız kaç ders var, bunları bilmeden tahmini cevaplar veriyorum arkadaşlar. Tam bir doğruluk beklemeyin cevaplarda.

    Ortalamanız iyi, ikinci dönem bu iki dersten en kötü CC alırsanız geçersiniz.

    2. sınıftayım matematik alttan kalan ders. bu derslerin 2. dönem karşılığı matematik 2 ve makro iktisat.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: of5

    quote:

    Orijinalden alıntı: halukkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: of5

    quote:

    Orijinalden alıntı: halukkilic


     Yıllık Dönemden Kredili Döneme Geçişte İntibak ve GNO Hesaplanması


    benim durum nedir halen çözemedim

    ikinci dönem minumum kaç getirirsem dönem ortalamasını GNO ile geçmiş olurum

    Kaçıncı sınıfsınız, alttan kaldığınız kaç ders var, bunları bilmeden tahmini cevaplar veriyorum arkadaşlar. Tam bir doğruluk beklemeyin cevaplarda.

    Ortalamanız iyi, ikinci dönem bu iki dersten en kötü CC alırsanız geçersiniz.

    2. sınıftayım matematik alttan kalan ders. bu derslerin 2. dönem karşılığı matematik 2 ve makro iktisat.

    Arkadaşlar tekrardan belirteyim transkripti görmeden yazdığım tüm cevaplar tahmini cevaplardır.

    Bugüne kadar bağıl kredi toplamınız = 125 diyelim
    bugüne kadarki derslerinizin kredi toplamı = 60 diyelim

    GNO ne çıkar ?
    125/60 = 2,08 (sizin gno'nuza benzer)

    şimdi bahar dönemi matematik 2 ve makro iktisat aldınız. Ve hiç çalışmadınız girdiniz sınava. Dediniz ki ben güz dönemi aldığım notlarını aynısını alayım.
    Makro iktisat 'tan DD, Matematik 2 'den de CD aldınız.

    Şimdi hesaplayalım:

    Makro İktisat = DD = 5x1 = 5
    Matematik 2 = CD = 4x1.7 = 6.8

    DNO = 1,31 çıkar

    GNO'yu hesaplayalım:

    Bahar Dönemi Toplam Kredi Sayınız = 60+5 = 65 olacaktır
    Bahar Dönemi Bağıl Kredi not toplamınız 125+5+6.8= 136.8

    Bahar Dönemi GNO'nuz = 136.8/65 = 2,10 çıkar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucuß3
    hımm ders 2 ye bölündüğü için böyle oldu . ben 2. dönem muhasebeden geçer not alırsam bu ikisinin ortalamasına göre gno ya etki edecek . doğru anlamışm dimi hocam ?


    Matematiksel olarak da şöyle olur sizin şu an bağıl krediniz 110 diyelim. Kaç kredilik ders almışsınız bugüne kadar? diyelim ki toplam da 60 kredilik ders almışsınız.
    110/60 = 1,83 GNO çıkar (sizin gno'nuz ile eşdeğer bir sayı)

    İlk bakıldığı zaman, ilk söylenen ikinci dönem 2.20 ortalama yapmanız lazım olduğudur.

    Peki gerçekten öyle mi? Birde sistemin işleyişine göre bakalım.

    Bahar dönemi Genel muhasebe-2'yi aldınız diyelim ki CC geldi bu da 2 katsayıya eşittir 5x2=10 bağıl kredi notu eder.
    Dönem ortalamanız = 10/5= 2 olur.

    Peki GNO kaç olur?
    Bağıl notunuz = 110+10= 120 oldu
    Kredi Toplamınız = 60
    120/60= 2 GNO çıkar (yani 2.20 ortalamaya ihtiyacınızın olmadığını görüyoruz lakin sınır da, dikkat etmek lazım)

    Burada yanlış anlaşılmaması gereken olay, bu sistemin her öğrenci için ayrı şekilde hesaplanarak GNO'nun bulunmasıdır.
    Burda böyle bir durumun oluşması başka bir kişi içinde aynı olayın söz konusu olacağı anlamına gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halukkilic -- 7 Mart 2013; 14:17:50 >




  • halukkilic hocam teşekkürler verdiğiniz bilgiler için

    bişey daha sormak istiyorum. İkinci dönem 2.00 altına düşersem otomatikmen matematik 1 ve mikro iktisattanda kalmısmı oluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi of5 -- 7 Mart 2013; 16:00:58 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.