Şimdi Ara

Yıldırım sonrası başıma gelenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    2 Gün önce kardeşim masaüstü bilgisayarımızda oynarken bir anda yüksek bir ses gelmiş(yıldırım düşmüş) ve çift mönitör kullanıyorum, ekranlar bembeyaz olup bilgisayar kapanmış ve modem yanmış. Yanmış derken artık çalışmıyor alev gibi bir durum yok.


    Bilgisayar açılıyor fakat ekran gelmiyor. klavye mouse ışıkları yanıyor. işlemci fanı ve diğer şeyler çalışıyor.


    Kendimde bilgisayar ile yıllardır haşir neşir olduğum için hemen eve gidip önce bios pilini söktüm. anakartta olağan dışı bir yanık izi veya herhangi bir yerde yanık veya şişiklik aradım bulamadım.


    Ramleri çıkartıp taktım slotları değiştirdim. olmadı

    ekran kartını çıkarttım taktım. olmadı.

    Onboard girişten görüntü almaya çalıştım. olmadı ama bilgisayarı ilk aldığım zamanda onboard'a bağladığımda yine görüntü alamamıştım onun farklı bir hikayesi olduğunu düşünüyorum.


    Psu'dan şüphelenip arkadaşımın bilgisayardaki psu'yu taktım yine ekran gelmiyor.

    ve ekran kartında tiz bir ses geliyor. Fanlar dönmüyor çünkü bildiğim kadarıyla fanlar ısınınca dönüyordu.

    ve can alıcı nokta olarak ekran kartımı diğer arkdaşımın çalışan anakartına taktım görüntü gelmedi. kısaca ekran kartım sanırım gitti.

    onun ekran kartını bana takıp benim diğer bileşenlerim sağlam mı diye kontrol etmeyi unuttum olayın üzüntüsü ile beraber ama yarın bakacağım.

    sizce ekran kartı yanmış mıdır? herhangi bir koku yok. Bu kartların içinde yüksek voltajda güvenli moda alma modu gibi bir durum veya tamamen tahminen söylüyorum sigorta gibi bir düzenek var mıdır? yoksa direkt tamir göremez halde midir ne düşünüyorsunuz.




    Bileşenler


    İ5 9400F

    Sniper x 3200Mhz 2x8gb

    Saphire RX 580 Pulse 8gb

    PSU Rampage 750w bronze

    Anakart Asus Marka modeli tam bilmiyorum.








  • Akım koruma durumu PSU'nun işidir, PSU'dan kaynaklı olarak ekran kartınız arızalanmış sanırım. Arkadaşınızdan ekran kartını alarak deneyebilirsiniz, ama mevcut PSU'nuz ile değil başka bir PSU kullanın, fiyatlar yüksek olduğu için emanet ekran kartına da zarar gelmesin, hatta 2. el çok düşük bir ekran kartı temini yapabilirsiniz (Bir laf var çok severim, emanet malın canı g*tündedir).


    Ekran kartınızı tamire verebilirsiniz, sadece ekran kartı tamiri ile uğraşan yerler ve tercihinizi iyi yapın, kurtarılacak kartı daha beter yapabilirler.


    Yüksek voltajdan benim de anakartım arızalanmıştı, ayrıca şu zamanda biraz para verip ups kullanmak çok iyi olur, parçaların fiyatları çok yüksek çünkü.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.