Şimdi Ara

yetkili satıcıdan takas ile 2. el araç almak (peugeot içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yakın zamanda peugeot 206+ aracımızı yetkili satıcıda 2. el bir 208 ile takas etmek istiyoruz. büyük olasılıkla yine bir peugeot satıcısında olacak. pek bilgi sahibi değilim, o yüzden yorumlarınızı bekliyorum:

    1-yetkili satıcılardan 2. el araç alırken neye dikkat etmek gerekir? aracın durumuyla ilgili sözlerine güvenmek yeterli olur mu? yoksa kendimiz ayrıca ekspertiz yaptırmalı mıyız? istersek ekspertize izin verirler mi?

    2-30000 km civarı benzinli otomatik 208'leri nasıl bilirsiniz? nelere dikkat etmek gerekir?

    3-yetkili satıcılarda 2. el satış işlemleri nasıldır? sıfır araçlardaki gibi mi oluyor? ayrıca takas yapılacaksa durum nasıldır?

    4-birkaç pazarlık tüyosu fena olmaz.

    iyi veya kötü deneyimlerinize ihtiyacım var. teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archerman11 -- 14 Ağustos 2016; 1:08:25 >



  • Aracınız ölü paraya sayılacak bu bir gerçek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 bin bile teklif edebilirler.
    Satın sonra nerden isterseniz alın bence.
    Ayrıca 208 güzel araçtır ama otomatik vitesini bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben en son 2007 1.4tsi 140hp golf almıştım Ankara Göral Peugeot yetkilisinin 2.el bölümünden.Aldığım güne lanet ettim,sattığım gün kurtuluşum oldu.
    Araç kaporta aksamı için ne dedilerse o çıktı.Yazlık lastikleri aracın bagajındaydı bagajda kapalı tutulduğu için göremedim ve sordum durumunu,30 bin km daha rahat gider denildi.Motorda hiç bir kusur yok denildi.Arabayı aldıktn sonra lastiklere bir baktım yarıklar görünüyordu,Lastikci balans ayarı bile yapamadı o kadar vahimdi,yeni lastik aldım.4 ay sonra motor kucağımda kaldı 6250 tl masraf ettim komple motor yenilendi,2 hafta sonra devir daim pompası arızalandı 1000tl verdim,klima radyatörü bozukmuş 1200tl de ona gitti,en son hava akışıyla ilgili bir sorun vardı o parça değişti 950tl de ona verdim. Bunların tamamı 1 yıl içinde oldu,sattığımda nasıl mutluydum anlatamam.Diyeceğim o ki kurumsal firma diye sakın aldanma ya da benim şanssızlığım diyelim.Pazarlık muhabbetine kesinlikle gir,müşteri aracıdır muhtemelen.Onlarda müşterinin istediği fiyatın üzerine 1000 tl gibi bir rakam koyup satarlar.Pazarlık konusunda çekinme,aracın ordan çıkarılıp bir yere kontrol ettirmene izin vermezler.Varsa motor ustası bir tanıdığın pazarlık sonrası,satış öncesi getir adamı kontrol etsin.Bende şimdi araba bakıyorum ama,sütten ağzım yandı bakalım ne olacak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burası TR. kurumsal filan dememek lazım. kimse sözünde durmuyor. herşey satış bitene kadar.
  • peugeot mepa bayisinde benim araca kusur bulamayınca fiyatı öldürmek için km düşürülmüştür bunda diye iftira atmışlardı, 21bine sattığım araca 14bin tl değer biçmişlerdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 14 Ağustos 2016; 1:55:31 >
  • Önce alacağınız araca iyice pazarlık yapıp o kısmı tamamlayın.

    Sonra takasa araba vereceğinizi söyleyin. Düşük fiyat gelirse şu marka şu bayi daha fazla fiyat verdi oradan almam daha mantıklı derseniz 300-500 fark edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayzer75

    Burası TR. kurumsal filan dememek lazım. kimse sözünde durmuyor. herşey satış bitene kadar.

    aynen öyle
  • Geçenlerde renault bayisindeyim st alıcıya renault edc diye bir vites yaptı dünya harikası diye anlatiyordu. Renault ne zamandır vites üretiyor deyince birde bana kızdı beyfendi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asla güvenme bizim arkadaşa taklalı aracı boyalı diye yurtturmuşlar.
    Dava açtı sürüyo daha davası bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayzer75

    Geçenlerde renault bayisindeyim st alıcıya renault edc diye bir vites yaptı dünya harikası diye anlatiyordu. Renault ne zamandır vites üretiyor deyince birde bana kızdı beyfendi

    bir renault klasiği. güya insanlar satıcıya gittiklerinde başka şanzımanları kötüleyip "sizinki de onlarınkinden mi" diye soruyorlarmış. eski bir clio 4 mağduru olarak onların ciğerini bilirim.
  • Doğruyu soyleyince işten mi atıyorlar?7

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şuan halen kullandığım 208i mepa ikinci elden aldım. Dedikleri gibi çıktı 2 senedir sıkıntısız biniyorum. Sadece fren ile alakalı bir sorun oldu aldığımda, balata-diskleri ücretsiz değiştirdiler. Bakımlara orda devam ettiğiniz sürece garanti, bitince iyi niyet garantisi geçerli. Garanti uzatma yapabiliyorsunuz. Arkasında dururlar yani sattıkları aracın. Ama takasta düşük değer biçiyor olabilirler bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracınızı kendiniz dışarda satın fiyatı öldürüyorlar,bir de aracı mutlaka baktırın sözlere güvenmeyin,bayilere de artık güven yok bu zamanda
  • Yetkili satıcıdanda galeridende sahibindende alınca ikinci el.İkinci el araba alırken dikkat edilecekler diye yazarsanız milyon tane yazı çıkar.Hiç birininde yararı olmaz.İkinci el almak şans ve risktir.İiyi şanslar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cellman406

    Ben şuan halen kullandığım 208i mepa ikinci elden aldım. Dedikleri gibi çıktı 2 senedir sıkıntısız biniyorum. Sadece fren ile alakalı bir sorun oldu aldığımda, balata-diskleri ücretsiz değiştirdiler. Bakımlara orda devam ettiğiniz sürece garanti, bitince iyi niyet garantisi geçerli. Garanti uzatma yapabiliyorsunuz. Arkasında dururlar yani sattıkları aracın. Ama takasta düşük değer biçiyor olabilirler bilemiyorum.

    frenle ilgili sorun neydi? o kadar da dedikleri gibi çıkmamış demek ki.
  • archerman11 A kullanıcısına yanıt
    Sorun dediğim, balata çok iyi bir balata değildi, ses yapıyordu, disk de bitmek üzereydi. Ben de dedim masrafsız dediniz güvendik aldık bunu değiştirmeniz gerekir(aldıktan 1 hafta-10 gün sonra oluyor bu). Biraz ısrar edince yelkenleri indirdiler. Ağlamayana meme yok misali, biraz yırtık olmak lazım bu tarz şeylerde, adamlar iyi niyetli ama ilk etapta bi hayır dediler:) yoksa arıza falan değil yani. Orjinal 600 lira değerinde pejo balata diskler takıldı. İkinci elde çalışan arkadaş hala duruyor ise insanlığına ve esnaflığına güvenilecek biriydi.

    Edit: haklarını yemeyim, başta hayır dediler dediğim işte 50% karşılayalım falan dediler, sonra hepsini karşıladılar.
    @archerman11



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman406 -- 14 Ağustos 2016; 19:42:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.