Şimdi Ara

Yerli otomobilin en tecrübeli babayiğidi projeden ayrılıyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
1
Favori
53.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    Köenigsegg, isveçin bahşettiği saab hava kuvvetleri üssünde diğer üreticilerin değerlendirmediği piyasanın kaymak tabaka mühendisleriyle kuruldu, sen ne anlatıyorsun öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede mevcut projeler durdu. İlimizde iki hastane inşaatı da 1,5 yıldır çürüyor yani çivi çakılmıyor. Devletin ödeme gücü kalmadı. İdareten gidiyoruz bakalım nereye kadar gidecek... Yani yerli otomobile para yok...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1-Hadi diyelim ki 2023 süpergüç olduk araba ürettik...
    40 binlik arabayı vergi ile 100’bine alıyoruz.Herkes yerliye yönelirse ötv+kdv’de değişen ne olacak.


    2-Hala bazı araçlara binerken can güvensizliği hissederken piyasaya yeni çıkmış bir otomobil üretici ne denli güvenli olacak...

    3. Sünü düşünmeyen gerek yok türkiyenin araba üretmesi için daha çok zaman var bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu arabanın yapılabileceğine inanan saf var mı merak ediyorum, elektrikli aracını toyota yapacam diye 20 yıldır uğraşıyor.
    gazoz yapmaktan, dondurma yapmaktan bahsetmiyoruz.
    bu arada inan kıraç zeki adamdır, yaş yere yatmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dişhekimi06

    Koç grubu daima devletin isteklerine ayak sürümüştür. Yerli Oto intihar olur diyenler bunlar. Baktılar devlet ısrarla talep ediyor ve bu işe muhakkak girecek. Bizde bu süreci muhakkak yakından takip etmeliyiz ve önünü tıkamalıyız diye içine girdiler. Ayrıca otokar gibi şirketlere devletin alternatif çıkarması yerine otokarın üstlenmesi KOÇ grubu için daha avantajlı. Devletin desteğiyle elbette yeni firmalar kurulacak ve ayrıca KOÇ grubu senelerdir bu ülkenin PASTASINI ölümüne sömüren kanını emen topluluktur. BU KADAR MADDİ geliri ve medya ağırlığı olan bir firma hiçbir ihaleyi devletten alamazsa devletle sonuna kadar zıtlaşacaktır. 2002 den bu yana birçok ihaleyi koç almıştır. Alamadıkları her ihale nin arkasındanda yalan haber uydurmayı ihmal etmemişlerdir.
    https://www.dunya.com/sirketler/koc039tan-quotyerli-otomobilquot-cagrisina-cevap-haberi-247469
    http://www.milliyet.com.tr/ekonomi/koc-yerli-oto-intihar-olur-1695208
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/koc-tan-erdogan-a-yerli-oto-cevabi-18906449
    yerli oto mükemmel olur diyenler siyasetçiler
    yerli oto intahar olur diyen dededen toruna türk otomobil sektörüde yer alan kişiler

    hangisi daha bilgilidir ?

    ne oldu tübitağın yaptığı araba, saab dan alınan lisanslar ?

    ayrıca özel bir şirket siyasilerin dediğini yapmak zorunda mı ?

    eleştirmek için sormuyorum meraktan soruyorum hangi medya kuruluşları koç'a ait ve burada hangi haberler devletin über projelerine karşı haber yaptılar.

    koçun suçu tam olarak nedir ben anlamadım. özel bir şirket gurubu olarak kârlı görmedikleri için bu işe girmediler. devletin görevi bu işi kârlı hale getirmektir. devlet bu görevini yapmıyorsa özel sektör neden kendini ateşe atsın ?




  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de dolar karşılığı tl ile araba üretilmez, üretilse ihraç edilemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caslantas

    Elli yıl önce bir Türk mühendis sanayi fuarında söz alıp otomobil üretmek gerektiğini söyleyince konuşmacı olan Koç'un ortağı Bernard Nahum "otomobil üretmek sizin neyinize, siz şeftali üretin" demiş ve mühendis abimiz ayakkabısını çıkarıp BeKo' nun Be'sine fırlatmış. Okuduğumda çok şaşırmıştım. İnan Kıraç'ın bu ortaklıkta olmasına da şaşırmıştım zaten. İnşallah liyakatsiz yöneticiler elinde pejmürde olmadan başarıya ulaşır yerli otomobil projesi.
    Külliyen yalan.

    Kaldı ki tarımda geri kalan hiç bir ülke ekonomi yok tur ki sanayide başarılı olsun.

    Otomativ sektörünün devlerine bakın tamamı kendi kendine yeten ekonomiler bakin yaşadıkları coğrafyanın elverdiği her tarım ürününü üretiyor üstüne ihraç ediyorlar sen şeftali üretmeden nasıl araba yapacaksın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Mühendisleriyle ? Adam 22 başında ekibini toplaya toplaya kurdu. Hava kuvvetlerinin boşa çıkan hangarlarını istediler verdiler. Ne alaka ? Kime ne anlatıyorsun ile ? Asıl sen kime ne anlatıyorsun. O hangarda üretilen araçlara teşekkür anlamında hava kuvvetlerinin hayalet logosunu arabalarına koyuyorlar. Üretmiyoruz üretmiyoruz diyorlar. Üretme kapasitesi olup üretmeyen adamları savunuyorlar. Neyi konuştuklarıdan haberleri yok. İsveçin kaç tane arabası var zaten de kim kaymak yemesin. Zamanın volvosu hangara mı kalacaktı. Tek eksiğimiz hangar sanki aw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 9 Eylül 2019; 22:25:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    O ekip adamın ayağına geldi. Yoksa sen sıfır bir girişimcinin böyle bir ekip toplayabileceğini mi hayal ediyorsun? Adamlar motoruna kadar kendileri inşa ediyor, sırf rüyalarını gerçekleştirmek için geldiler sokuldular yamacına, hep büyük üreticiler orta sınıf araba ürettiği için o dönemde. Lotec vardı eskiden, onun kopyası araba. Lotec bile tasarım arabaydı, motoru Mercedes Benz'den temin edilmeydi. Sen şimdi bu adamlar taşa vurdu su çıkardı gibi birşey diyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Eylül 2019; 22:31:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Çok net bir soru soracağım konuyla hiç mi hiç alakası yok bu Koç nefretinin sebebi nedir? ülkeyi engelliyor diyorsun da bu yazdıkların şahsi bir mesele olduğuna dair bir düşünce oluşturdu bende.
    Bu Koç grubuna olan öfkenin altında dini düşünceler olmasın sakın?
    Biraz da yerli milli ve ülkenin gururu pşan BMC'ye bakalım.
    Altay tankının prototip testleri bitmesine rağmen (2017) Bmc'yi beklediler ihaleye hazırlanabilsin diye peki şu an ne haldeyiz? seri üretim ne zaman başlayacak 2019? 2020? 2021?
    Rmk Marine'nin elinden alınan Milgem ihalesi ile Milgem projesinde kaç yıl geciktik?

    peki Milli Muharip Uçak için motor geliştirme projesinde olmasına ne diyorsun?
    peki ya hızlı tren tasarım ve üretim ihalesini almasına?
    Tasarımlarını dahi kendisi yapamayıp İsrailli Hatehof'tan hazır alan bu firmanın böyle projeleri silip süpürmesi sana da tuhaf gelmiyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoldaşNapolyon -- 9 Eylül 2019; 23:10:28 >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Tabii ki taşa vurup suyu çıkartmadı. Ama işte devlet desteği şu bu yok böyle yok şöyle. Vakti zamanında erdoğan adamlara gitti. siz yapın ben her türlü desteği vereceğim diye. ee gitti ayaklarına adamın bunlar yapmadı benim dediğim şey bu. yoksa benim koç'u şunu bunu kötülediğim yok. sev veya sevme. keşke biri olsa da bizde de biri yamacına sokulsa saab hangar verdi diyorsun da. saab dediğimiz şirkette hava savunma şirketi sonuçta. vestel de iha yapıyor ona bakarsak. vestel nasıl şirket ise o da şirket. he hacettepe de yapıldı evt 1 adlı araba kim destek çıktı ? kim yatırım yaptı ? yatırım yapmak devletin işi mi ? devlet teşvik eder. seri üretime geçeceğin zaman sana yardım eder. senden benden aldığı para ile destek çıkmaz. apple kurulduğu zaman abd hükümeti çıktı apple'a para mı verdi ? hangi aklın ürünü ben anlamıyorum ki. serbest piyasa, serbest ekonomi, özel sektör bu tür kavramları kimse duymadı mı anlamıyorum ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 9 Eylül 2019; 22:41:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sub182

    haa sımdı anlasıldı;kömür ve makarnanin yaninda viski de dagitiyorlar demek ki son dönemlerde..sahtedir ama o(kafalar bır baska guzel bellı)..aman dıyeyım..ayrıca,"25 years old" yazmak gıbı ozentı ıslere gırme hocam ıstersen..yeterınce ıthal mala bogulduk,dilimiz barı daha fazla bozulmasın..o seyı ıcerek araba beklemeye devam et sen..bır gun elbet ayılacaksın..
    Kömür makarna gibi şeyleri siz ve sizin gibi karaktere sahip olanlar atlar. Herkesi kendiniz gibi zannetmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin Karsan’dır diye düşündüm konuya girerken tahmin ettiğim gibi. Bir kere de yanılt be İnan Kıraç. Koç ailesi son aşamada tekere çomak sokmuşlar tekrardan.

  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    Bilmem apple, çok değerli patentleri sahibi olmuş olabilir. Bor'un pazarı geçmiş de olabilir, nitekim piyasada boşluk vardı, uyanık köenigsegg geldi piyasayı doldurdu. Şimdi sür eşeğini nereye sürüyorsan. Açıkçası ellerini oğuşturup tuttuğunu altın edebileceğini sanan bir siz varsınız bu alemde. Nahumları ben de sevmiyorum ama adamların en azından bir iş planı var. Jesti tasarlarken şu kadar mühendis bu kadar saat diye tasarımının çizelgesini ortaya koyabiliyor. Senin deli başkanın gibi köenigsegg tasarlayacağız demiyor; çünkü bunun daha ikinci bir örneği yok dünyada. Köenigsegg dünyanın en iyi mühendislerinin toplaşısıyla oluştu hiç yoktan çünkü. Bunu yapman için boşta kalan pazar kesiti bulmuş olman gerek ki, diğer üreticiler yine aynı ahval ve şerait içerisinde pazarı boşlamazsa avucunu yalarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Hayır yalan değil gerçek;

    https://www.milligazete.com.tr/haber/1161133/tarihin-ilk-ayakkabili-eylemi-bize-ait-cikti

    Ayrıca benim mesajımda şeftali üretmeyelim diye bir ibare gördünüz mü? Nasıl bir düşünce sistematiğiniz var çözemedim? Adam "Otomobil üretmek sizin neyinize gidin şeftali üretin" demiş biz de bu yanlış diyoruz. Buradan şeftali üretmeyelim anlamı çıkar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Türkiye'de dolar karşılığı tl ile araba üretilmez, üretilse ihraç edilemez.
    türkiyeye özel bir durum değil. dünyada çoğu marka battı birçoğu birleşerek paçayı kurtardı. yani otomotiv sektöründe de çok büyük bolluk yok.

    fakat bu arada büyüyenler parça üreticileri oldu. örneğin trw her sene büyüyor çünkü parçalarını birden fazla markaya satabiliyor.

    büyürken de türkiyedeki yerli üretim yapan markalarımızı da satın alıyor. yani bizimkiler yerli otomobil üreteceğiz derken yerli üretim yapan markalarımızı avrupalılar satın alıyor. şimdi yerli bir iş mi yapmış olduk.

    ben yerli üretim yapılmasına karşı değilim. fakat üretimin hangi sektörde yapılacağı özel durumlar dışında özel sektöre bırakılmalı.
    örneğin serbest piyasada şu an yazılım üretimi ve satışı kârlı olduğu için o sektörün önünde sayısız engele rağmen büyüyor.
    fakat askeri sanayideki o kadar teşviğe rağmen ihracatı büyümüyor. devlet milli çıkarlar için bu sektörü desteklemeye devam etmeli fakat ihracat potansiyeli olmadığını da kabul etmeli. çift kutuplu dünyada herkes silahı abisinden alıyor.

    otomotivde de benzer bir durum söz konusu. avrupa ile yapılan anlaşmalar ve serbest piyasa şartları açısından yerli otomobile bir avantaj sağlanamaz. avantaj sağlamazsanız bu sefer yerli otomobilin rakiplerinden daha iyi olması gerekir. bunun için de uzun yıllar gerekir. türkiyenin o kadar uzun yılları yok artık. bunun yerine yazılım, genetik ve sağlık gibi henüz gelişmekte sektörlere destek verilmeli.

    en çok uyuz olduğum da babayiğit kelimesi. bu lafı konuşanlar hiç mi ticaret tarihi okumadılar veya büyük şirketlerin nasıl kurulduklarını araştırmadılar acaba. babayiğitler dünyanın her yerinde satın alma dışında bir işe yaramazlar. apple bile ar-ge işinin çoğunu silikon vadisi ve benzeri ortamlara yatırım yapıp gelişen şirketleri satın alarak yapıyor. türkiyedeki babayiğitlerden ar-ge beklemek anlamsız birşey. bunun yerine küçük girişimlerin gelişmesine imkan sağlamak gerekiyor.
    bunun da yolu kosgeb denilen karanlık oluşumun temizlenmesi ve doğru şekilde işletilmesinden geçer.

    bu olmadıkça ülkedeki gençler çaresizlikten dolayı yurt dışına kovulmaya devam edilir. kovulan gençlerin çalıştığı şirketler de bize milyar dolarlık malları satmaya devam eder.




  • emmeeee yol yapdılar nankörlük etmeyin
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    iki de bir "biz" "siz" vurgusu. herkes her şeye siz bunu dediniz siz şunu dediniz.karşımda aklı başında biri olmadıkça tartışmaya girmek mantıksız. olayı bu kadar içselleştirmek saçma. yok bizmiş yok sizmiş. bizler dokunsun sizi o zaman. madem öyle.

    iyi akşamlar. "ellerimi oğuşturup" bekliyorum bakalım tartışacak adam akıllı biri. adama senin deli başkanın diyor babamın oğlu. onun da çok umurunda senin koenigsegg'e binip binmediğin. ayrıca kimsenin koenigsegg istediği yok ? dünya da ikinci örneği için bakınız. PAGANİ
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Deli başkan başta olduktan sonra yerli arabayı Lotec'le yarıştıracağız deseler, kanat takıp Boeingin yerini alacağız deseler gıkımı çıkarmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    Her zamanki gibi neşteri doğru noktaya zerk etmiş olduğumu görüyorum. Tekrar söylüyorum Nahumları sevmem ama adamı dinledim. Söyledikleri doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.