Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: YuXeXeX , Berkusb , Berkusb , Serkaneng Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.486
Cevap
196
Favori
241.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
31. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU


(En Son Oy Tarihi: 31.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • alphi3458 kullanıcısına yanıt

    dediğim gibi zevkler ve renkler tartışılmaz hayırlı olsun

  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    yine de kısa menzilli toggdan daha uzun menzil vadedecektir ısı pompası yoksa onu bilmem tabii de pil ucuz ama daha verimli yani togg kısa menzilliden kesinlikle daha uzun menzil verecektir dediğim gibi bu tiple bana satması zor ama togg sevmeyen için kısa menzilli ayarında deyip gömmemek lazım

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    kısa menzil togg dan yüzde 10 fazla bataryası var. 52-57 kw bataryaları.

    menzil olarak 315-350. çok bi fark yok. uzun yola çıkacak adam aynı yerlerde mola vermek zorunda kalacak bence.

  • Arkadaşlar merhaba. Kısa menzil Togg ile gerçek kullanıcı menzilleri tecrübe eden var mı aramızda. Yazın ve kışın özellikle şehir içi 250 km'nin altına düşüyor mu ?
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    uzun yola gitmez canım bu da gitmez togg kısa menzil de gitmez şehir içi arabaları

  • kepirlikerem K kullanıcısına yanıt

    Bu iş için kullanıcı deneyimine bile gerek yok. Togg 52kw bataryaya sahip. Ortalama 20kw 100km yaksa 40kw saatte bataryadan geriye bir şey kalmaz. Yani 200km iyimser rakam olur. Bir de bunun için %100 şarj etmen gerekir. Diğerleri içinde geçerli en iyi şartlarda 16-17 kw 100km yakarlar. 50-60kw batarya ile şehir içinde 450-500 gideceğini iddia edenler aklımızla alay ediyordur. Kışın otoyol daha fazla yakar.

  • merhabalar, müstakil evimiz var wallbox fiyatlarına baktım genelde 20-30k civarında fiyatlara satılıyor. togg cihazı 4 saatte şarj edebilmek için bunun dışında ne gibi masraflar çıkıyor ek olarak? evi monofazdan trifaza geçirme gibi projelendirme gibi bunlar da yaklaşık 20k tutar mı? duruma göre cuma günü togg siparişini geçeceğim. cam tavan ve ses sistemi ekletmeyi düşünmüyorum. oradan kalan 60k tutarı bu alete vermek istiyorum. maliyeti 60 k yı aşar mı acaba? youtubede bir çok videoya göz gezdirdim ama hiçbir şekilde maliyete dönük bilgi alamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZIKKIM -- 8 Mayıs 2024; 16:18:45 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Kim diyor veya hangi dokümanda lfp pil daha verimlidir diyor, öyle bir şey yok.hatta nmc daha verimli,birim yoğunluğu ve şarj hızı daha yüksek,araba gibi güç gerektiren yerlerde nmc daha verimli ama daha pahalı onun için tesla ucuz olan lfp kullanıyor,ileride fiyat düşürmek isterse togg da geçebilir.yani kısa menzil 1.800 luk Tesla , kısa menzil 1.500 luk Togg ile benzer menzil dedir,niye 300 fark verip servisi bile sanırım 3 olan Tesla düşünülsün 😉 evet kısa menzilli tesla kısa menzilliTogg ayarında

  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    öyle diyorlardı o da mı yalanmış 

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Hocam verimliden kastınız Tesla araç olarak mı(aerodinami, motor verimi vs.) yoksa batarya olarak mı? Eğer araç olarak kastediyorsanız doğru, sürtünme katsayıları arasında fark var ve Tesla çok daha verimli. Zaten tipi o yüzden garip. Ancak bataryayı kastediyorsanız hemen Googlea "LFP vs Nmc battery" yazarsanız NMC bataryanın genel olarak daha verimli ve pahalı bir teknoloji olduğunu görebilirsiniz çokta kasmaya gerek yok, aksini iddia etmek saçmalık. Tabi para sizin istediğinizi alın hepsinin artısı eksisi var.

  • ccecy kullanıcısına yanıt
    Basit mantıkla haklısınız. Bilemedim bütçem şuan tam standart menzile yetiyor. Şehiriçi çok önemli değil ama yazın bir kaç kez uzun yolculuk yapıyorum. 2 saatte bir şarj etmek sıkıntı olur. En azından 250 kilometreleri görseydi bari.
  • leoga66 L kullanıcısına yanıt

    çok okuyup takip ettim nerede gördüm duydum hatırlamıyorum zaten çok da iddia etmedim alfa-x yazdıktan sonra ayrıca hem teslada hem kgmde hem de byd özelinde lfp bataryalardan gelen ucuzluğun tüketiciye yansıtılmadığı da kabak gibi ortada eğer yalan demeyecekseniz tek artıları daha güvenli olmaları o da yalansa daha da yazmam 

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Nmc batarya lfp den 2 kattan daha fazla pahalıya mal oluyor.

    Enerji yoğunluğu fazla olduğu için çok daha az alana , hacme ihtiyaç duyuyor.

  • Mühendislikte ekmek köfte egrisi.

    Lfp batarya daha düşük iç gerilime sahip daha ağır daha ucuzdur. asıl avantajı ise bu değil, çok daha stabil ve daha önemlisi doğru hatırlıyorsam iç gerilimi hücre başına 3.2. Lakin 4'e gelse bile sorun çıkarmaz. Tam şarj edebilirsiniz ve soğuktan çok etkilenmez.

    Lityum iyon ise 4.2 de çalışır amma 4.4'de ağır sıkıntı çıkarabilir. Ama daha hızlı şarj edersin daha iyi performans alırsın kg başına. Verimi daha iyi.

    Piyasa lfp'ye doğru gidiyor zira ekmek köfte egrisinde daha iyi su anda gelecek ne olur bilinmez.

    Merak edenler için togg lr ve Tesla sr üç aşağı 5 yukarı aynı menzile sahipler. Düzgün havalarda şehir içinde togg , soğuk havada otobanda tesla 30 40 km fazla menzil, verir, togg daha konforlu malzeme kalitesi daha iyi. Tesla yalıtım, iklimlendirme ile yazılım konusunda daha iyi,

    Kafanıza yatanı alın ikiside üzmez ama 800k kredi avantaj. Togg daha makul



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 8 Mayıs 2024; 21:43:36 >




  • Tam tersi diye biliyorum bu amerikada kışın yol kenarında kalan teslalar hep lfp bataryalı deniyor pili ısıttıkları halde şarj başlamıyormuş bir türlü
  • kepirlikerem K kullanıcısına yanıt

    250 km gitmek için uzun yolda 100-110 km hızı geçmemek lazım sanırım hocam. 140 basınca çok fark ediyor tüketim, Uzun menzil Togg var bende onla bile acil değilse 110 civarı gitmeyi tercih ediyorum.

    Gittiğiniz yolun yokuş yukarı aşağı olması da çok fark ediyor. Adana Niğde arası 200 km de yüzde 55 batarya tüketimi okurken Niğde Adana yani dönüş yolunda yüzde 35 tüketiyor. Acayip fark var. Uzun menzil tek şarjla Adana Niğde Adana yapabilir ama özellikle yokuş yukarı giderken 110 u geçmemek şartıyla. Dönüşte basabiliyorum 130-140 aşağı inerken. Kısa menzil tek şarjla anca gider, dönüş rahat olur.


    Şehir içinde 250 km çok rahat yapması lazım kısa menzilin. Şehir dışı yol durumuna bağlı olur.

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Dolubatarya kanalında adamın biri kısa menzil Togg ile Ankara Elazığ yapmıştı sanırım.

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Lfp soğukta problem

  • 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.