Şimdi Ara

Yerli Black Hawk helikopterin yerli motoru hazır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
3.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mantığın doğru olsa bile ülke şartlarını hesaba katmadığın belli.
    Savunma sanayii mecburiyetten kurularak bu günlere geldi bugün ağır sanayide metalürji de gelişmiş bir ülke olmasakta savunma sanayinde gösterdiğimiz çaba ve tutku sektörü ileri götürme konusunda büyük yardımcı oldu.
    Elbette savunma sanayisini ülkenin sanayi seviyesinden ayrı degerlendiremeyiz ama araba yapamayan tank nasıl yapar yaklaşımı çok da doğru değil çünkü devletin yaklaşımı maalesef aynı değil.

    Konuya gelirsek arkadaşın bahsettiği gibi bu proje bayağı bir önce başladı. Elbette yazar arkadaş her projenin ne zaman başladığını yazamaz ama biz bir şeyler geveliyorsak konu hakkında bilgi sahibi olmalıyız.
    Uçağın kokpit kısmı Aselsan üretim Tai motor Tei aktarma üniteleri Alp havacılık tarafından üretilecek bu kadar pay kapabilmek için bayağı takla attık ve dışardan hazır alacağımız helikopterin maliyetinin üstüne çıktı
    Biz bu projeden üretim tecrübesi kazanarak çıkacağız kendi helilerimizi yaparken faydasını elbet göreceğiz.
    Tabii araba motosiklet bunlar da şart ama devletin savunma sanayine verdiği önemi ihtimamı bu sivil sektörlere de göstermesi şart çünkü bizim burjuva sınıfımız sanayi altyapımız teknolojik birikimimiz ve geçmişimiz Almanlar Japonlar kadar kuvvetli değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ulan kos koca General Electric motoru TEI'de birleştirildi diye yerli oldu anasını satayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu konun altı bile gösteriyor ki bu ülkeden 1000 senede geçse hiç bir halt olmayacak, millet siyasiler uğruna birbirini bıçaklayacak neredeyse andaval sürüleri
  • Yaşın kaç ki? Şöyle 16 senedir neler yapılmış bir bak bakalım seçim zamanları yapılabilecek şeyler mi? Söylediğin şey o kadar saçmaki küçüklüğünden o söylediğin şeyin büyüklüğününü göremeyecek konumdasın.. bu gibi şeyleri yapmak bazen on yılları alır anlayacağın bir seçim döneminde yapılabilecek şeyler değil. Ee tabi yaşın küçük olduğu için bazı şeyleri bilmiyor olabilirsin bunlar yılların projeleri öyle ha deyince olacak şeyler değil.. şimdi sana bir tarih ödevi veriyorum.. 16 sene önceki Türkiye'ye araştır öğren... O 1994leri 1980leri 70leri enflasyon rakamlarına bak, siyaset dünyasına bak iş dünyasına bak üretilen tüketilen yaşamın her alsnında insana dokunan şeyleri araştır sonra gel bugünle bir karşılaştır bakalım... Çoook uzaklarda değil 2000lerin hemencik başında başbakan öksürdü diye çıkan ekonomik krizlere bak.. bak ki öyle kolay mı oturduğun yerden bir halt bilmeden ahkam kesmek...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • seçim zamanı haberleri olduğunu idda edenlerde hemen konuya çöreklenmiş, seçim zamanı olmadığında benzer haberler çıktığında ortalıkta görünmeyen tayfa.
  • şu teknolojilere önceden sahip olmamız gerekirdi çok geç kaldık. ama biryerden başlamakta iyi.

  • Sikorsky bu helikopterden artık para kazanamıyor, bu yüzden eskiyen ürünün lisanslarını küçük ülkelere satarak sonuna kadar yararlanma peşindeler.

  • sounderland S kullanıcısına yanıt
    üsluba bak ...

    kim kafasını kuma gömüyor acaba, yıllardır olanları görmeyen sen mi yoksa ben mi ?... ben üretim yok demiyorum bunlar sadece seçim zamanında niye üretiliyor.. bkz: yerli otomobil, yerli uçak, yerli traktör liste uzar gider.. ama sen görmezsen özelleştirme adında satılan / kapatılan fabrikaları, bitirilen tarım/hayvancılığı, teminat garantili yol hastahane, havalimanı gibi bariz devletin kasasını boşaltmaya yönelik işleri..

    anlayana sivri sinek saz senin gibilere sazı soksan az !

    ayrıca bilmeni isterim sadece motor değil, Türkiyede o helikopteri 0'dan üretecek kapasite ve bilgi var ama görüyoruz sadece laf ile üretiyoruz.. Araç üretmetk Türkiye gibi bir ülke için zor değil..
    sanırsın biz istemiyoruz üretim olsun, sadece kuru lafa karnımız artık tok




  • Mustafa Oğuzhan Aydemir M kullanıcısına yanıt
    Mustafa Bey.
    Özelleştirmelerin Turgut Özal ile başladığını zaten yazdım. Ancak konu; Şu an bir den pıtrak gibi ortaya çıkan savunma sanayi projelerinin son 16 yıldaki iktidar ile olduğu'' yanılsaması....
    Tarafsız olduğum ancak tarafsız/hak gözle bakarsanız göreceksiniz.
    İyi günler
  • Mustafa Oğuzhan Aydemir M kullanıcısına yanıt
    Demek ki DIJ GÜJLER değil, iç piyasadaki palazlandırılan iktidar yanlısı sermaye sahipleri, kendi aralarında anlaşarak tam rekabet piyasasının önüne geçiyor.

    Sosyal Devlet ilkesinde ki bu aslında Keynesyen bir ekonomi modelildir. Özel teşebbüs için önemli ve stratejik öneme sahip bir çok ürün ve hizmetin maliyet dengesini dengelemek için devlet bizzat üretimin içinde olur.
    Türkiyeti 1923 itibari ile şaha kaldıran da bu karma ekonomik modeldir. Yani 30 Yıldır sata sata biritilemiyen, 80 Yıldır da çal çal bitmeyen kaynağın temeli.

    Afyon'daki seliloz fabrikasının özelleştirilip, koca bir kentin hayalet kasabaya dönüşmesi de fabikalaşıp üretmenin sadece ürün bazında değil, sosyo ekonomik ve kültürel alandaki olumlu etiskini göstermektedir.

    Türkiye üretime dayalı ekonomiden sadece paradan para kazanılan ve üç kağıt ekonomisi denilen, döviz, borsa, faiz denilen bu sürece ne yazık ki tipik sağ/toprak ağası siyaseti ile geldi...




  • Mustafa Oğuzhan Aydemir M kullanıcısına yanıt
    Siz benim yorumuma Özelleştirme propagandası yapan ve size bile ait olamayan yazılarla yanıt veriyorsunuz olmaz ama.
    Ben özelleştirmenin ne olduğunu sizin gibi bir kaç saat önce google'layarak öğrenmedim.
    Bana yorum yapın, o yazıları zaten biliyorum.
  • Mustafa Oğuzhan Aydemir M kullanıcısına yanıt
    Ben o kadar uyanığım ki siz o uyku mahmurluğu ile göremiyorsunuz.

    Siz özelleştirme probagandası yapıyorsunuz.

    Türk Telekom Oger'e devlet banaksı kredileri ile peşkeş çekildi! OGER kredi TAKSİTELERİNİ ÖDEMEDİ, TÜRK TELEKOMUN TÜM GELİRİNİ KENDİMNE AKTARDI! Anlaşma gereği TT hisseleri teminat gösterilemeyecekken, ikinci bir kredi anlaşması yaptı, TT hisseleri bankalara teminat verildi. OGER o parayı da geri ödemedi. ŞİMDİ TT OGERDE kaldığı sürece bir çok taşınamzı ve geliri OGERE aktarıldı.


    Doğuda Kapatılıp işsiz bırakılan yüzbinleri görün, ölen kentleri görün. Bana Propaganda yapmayın. Ben de 20'li yalarda bu propagandayı yedim..


    Başkasının düşüncesi ile bana üstün gelemezsiniz.
  • aybey A kullanıcısına yanıt
    Başkasının düşüncesi demişsiniz, sanki size gökten ilham geliyor zannedecek insanlar da (!)
    Ki kimsenin düşüncesiyle size üstünlük taslamadım, taslamam da.
    Bunlar bilimsel veriler, sadece bilimsel verileri paylaştım size.
    O kadar, dar bir çerçeveden bakıyorsunuz ki olaylara bunun bir bilimsel veri olduğunu anlamayacak kadar algınız kapanmış.
    Tamam 78 senedir uyuyordunuz biliyoruzda 17 senedir uyandınız sanmıştık biz.
    Hâlâ mı uyuyorsunuz ?
    Uyanın artık ..!

    Hani baharda mı gelmedi size (!)

    #HerŞeyDahaGüzelOlacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mustafa Oğuzhan Aydemir M kullanıcısına yanıt
    ****A’râf Suresi 179. Ayet

    Yemin olsun ki, biz, cehennem için, cinlerden ve insanlardan, birçok kişiye vücut verdik/birçoğunu döllendirip yaydık. Kalpleri var bunların, onlarla anlamazlar; gözleri var bunların, onlarla görmezler; kulakları var bunların, onlarla işitmezler. Davarlar gibidir bunlar. Belki daha da şaşkın. Gafillerin ta kendileridir bunlar.****


    Canım Benim, elbette bana ayan olmadı bu bilgiler okudum.
    Ama siz, özelleştirmeyi haklı göstermek için çıkarılan yasa, yönetmelikleri gönderiyorsunuz. Özelleştirme yapmak isteyen bir yönetim, özelleştirmenin yanlışlarını gösteren bir yasa yapar mı?
    Size Atatürk sonrası olanları net ve tarafsız aktarmama rağmen tipik akpci gibi davranıyorsunuz. 1.573 TL'Den aldığı doları 6 TL'ye çıkartma başarısı gösterenleri destekleyin.

    1/4Altın Asgari Üc. Alabildiği altın.
    *Ocak 2002 23.50 TL 163.56 TL 6.96 *(6 sıfır atlamamıştı, ekleyiniz)

    16.5.2019 409,94 *2020,90TL 4,92 *Asgari Geçim İndirimi (Bekâr ve Çocuksuz)
    191,88 TL. 2002 Yılında Daha fazla vergi iadesi alabiliyordun. Adil olmak için AGİ olmadan maaş hesaplanmalı, çünkü AGİ zaten vergi iadesi demek, 2002'de fiş, fatura toplama kapasiten alacağın parayı belirliyordu.
    AGİ'siz 4.46 Altın.


    Soğanı, patatesi, zeytini yani yaşamak için gerekli olan diğer şeyleri de bir zahmet, kendileri için Her şeyi Daha güzel yapacaklara sor da bir anlatsınlar.

    Sloganınız bile ÇALINTI ya :)
    #HERŞEYGÜZELOLACAK ama Kuranda belirtildiği gibi aklınızı işlettiğinizde.

    Hüloooooooğğğğğğğğ


    Tüyü bitmemiş yetimin hakkının hesabı, bunlara göz yumup destek/oy verenler de çekecek Tengri Katında. Az kuran okusanız anladığınız dilde ne anlatmaya çalıştığımı anlayacaksınız.

    Devlet Müfettişlerince ortaya çıkarılanlar aşağıdadır.

    TÜGVA: 74,3 milyon lira.
    T3 (Türkiye Teknoloji Takımı): 41,3 milyon lira.
    TÜRGEV: 41,1 milyon lira.
    Ensar Vakfı: 28,7 milyon lira.
    Okçular Vakfı: 16,6 milyon lira.
    Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı: 16,5 milyon lira.

    ■ Önder İmam Hatipliler Derneğine 13,2 milyon
    ■ Türkiye Maarif Vakfına 26,4 milyon
    ■ İlim Yayma Vakfına 9,3 milyon
    ■ 15 Temmuz Derneğine 7,7 milyon
    ■ İnsan Vakfına 4,3 milyon
    ■ Asitane Vakfına 1,7 milyon
    ■ Birlik Vakfına 758 bin
    ■ Yeni Dünya Vakfına 1,4 milyon
    ■ Dar’ül Fünun İlahiyat Vakfına 2,2 milyon
    ■ Enderun Vakfına 726 bin lira

    Diğer vakıflara aktarılan tutar 15.6 milyon, okullara aktarılan tutar 98.6 milyon, okul spor salonlarına aktarılan tutar ise 441 bin.




  • Cumhurbaşkanlığı bütçesinden başta ADD olmak üzere çeşitli dernek, kurum ve kuruluşlara aktarılan paralar, "Kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler" başlığı altında toplanıyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden toplam 830 bin 60 YTL , 2006 yılında ise 875 bin YTL ödeme yapıldı.

    Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, adı 'darbe hazırlığı' iddialarına karışmış emekli generallerin ablukası altındaki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) 14 Nisan'daki protesto mitingi için Ankara'ya 'ideolojik kıtalar' toplamaya çalışırken, bu derneğin mali kaynaklarıyla ilgili ilginç bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı'nın kendi bütçesinden bankalar aracılığı ile ADD'ye aktardığı para, ADD'nin 'gelir defteri' kayıtlarına göre, toplam 221 bin 811 YTL. ADD'ye en büyük yardımın Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı döneminde olması dikkat çekiyor.

    'Atatürk' ismini korsan bir şekilde kullanan Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhurbaşkanı Sezer döneminde mali yardımlar konusunda Cumhurbaşkanlığı'nın taktirlerine mahzar olmuş bir dernek. ADD'nin Gelir Defteri kayıtlarına göre, Cumhurbaşkanlığı'ndan 2006'da iki ayrı tarihte derneğe 50'şer bin YTL'den toplam 100 bin YTL aktarılmış.

    Kayıtlara göre, 50 bin YTL'lik ödemelerden ilki 17.08.2006, ikincisi ise 25.12.2006'da yapıldı.

    ADD'ye aktarılan paralar sadece bu kadarla sınırlı değil. ADD'nin 'Gelir Defteri' kayıtlarına göre, Cumhurbaşkanlığı'ndan Atatürkçü Düşünce Derneği'ne 2000, 2002, 2004 ve 2005 yıllarında da toplam 121 milyar 811 milyon lira para aktarılmış. ADD'nin 'Gelir Defteri'nde Cumhurbaşkanlığı'ndan aktarılan paraların dökümü şöyle:

    1- 21.05.2000'de 20 bin YTL.

    2- 22.08.2000'de 35 bin YTL.

    3- 10.10.2002'de 15 bin YTL.

    4- 18.05.2004'te 10 bin YTL.

    5- 16.03.2005'te Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu'ndan 750 YTL.

    6- 23.042005'te Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri'nden 6 bin 500 YTL.

    7- 19.12.2005'te Cumhurbaşkanlığı'ndan 34 milyar 561 YTL.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Mustafa Oğuzhan Aydemir M kullanıcısına yanıt
    Abooovvvv 1.'si darbe iddiası bir dönem AKP'lilerce desteklenen FETÖ denilen abd ajanı şirk ve şer cephesinin iddiasıdır. Aman aman dikkat edin bu iddia şu an AKP'lilerce de pek hoş karşılanmaz.
    Bir de terörist bültenliği yapmış, cia emri parası ile haber uyduran propaganda bülteni ''zaman, taraf, stv, cihan haber ajansı'' şeyleri ile kendinizi destekliyorsunuz dikkat edin...

    Haberi ortaya atan kişilerden biri; o dönem yeni şafakta yazan Mehmet Ocaktan. Şu an hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı Ömer Lekesiz ise bu adamı döneklikle suçluyor.
    Taraf Gazetesinden Nevzat Çiçek de bu haberi yapmış.
    Ergenekon Kumpasının uydurma haberleri anlaaycağın. Adam cebinden yapmışsa bile ki (doğru düzgün hiç bir kaynakta bu haber yapılmamış.) abartarak fazla gösterilmş olabilir.

    Kaldı ki 2000 yılı ile başlattın 2005' kadar getirdiğin yazdığın miktarlar o kadar komik ki aklım çıktı. HAdi doğru olsun 34 MİLYAR ne kadar para ediyor bilgin var mı? Eğer azıcık tengri inancun varsa bilmediğin konuda yalan yanlış iftira atma! Oruç oruç hem beni hem de kendini günaha sokuyorsun.


    Adamın harcama kayıtlarının hepsi ortada! gerçek olsa şu an Ergoğan bunu bangır bangır dilldendiridi! İFTİRA ATMA KUL HAKKI ÇOK AĞIRDIR, Dİğer tarafta hesabını veremezsin!

    AMa sana şunu yazayım. Erdoğanın son 15 yılda yaptığı sadece örtülü ödenek harcaması 14.5 Milyar TL (Resmi rakamdır)
    Bu hesabı harcama yılındaki dolar kuru ile günümüze kadar topladığında ise 6.5 Milyar Dolara ulaşmış.

    https://odatv.com/erdoganin-15-yilda-kac-milyar-dolar-harcadigini-hesapladi-13051900.html Al sana haberin kaynağı...

    Kurban olayım Oruç oruç kendini rezil edip önce kendini sonra beni günaha sokma!

    Ki Eğer Sezer böyle bir şey yaptıysa ona yazıklar olsun! Ama bu Erdoğan ev AKP'lilerin toplam devlet kayanğının, ÖZELLŞTİRİLEN TÜM KİTLERDEN gelen KEŞ PAranın SURİYELİLERE yamanması, Zevleti ve Toplumu zarara sokan anlaşmalarla aşırı pahalıya yaprırılan projelerle zengin ettikleri müteahhitlerin cebne koymasına BİR İSLAM, MUHAMMEDİ olarak SUSACAK MISIN?




  • aybey A kullanıcısına yanıt
    Herşey bir yana da bu seçim mevzusu uzarsa imamoğlu müftü kılıçdaroğlu diyanet işleri başkanı olacak imamoğlunun eş başkanı kaftancıoğlu da müslüman olacak herşey bir yana bence bu daha önemli 😂😂😂 Yerli Black Hawk helikopterin yerli motoru hazır Yerli Black Hawk helikopterin yerli motoru hazır Yerli Black Hawk helikopterin yerli motoru hazır Yerli Black Hawk helikopterin yerli motoru hazır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • aybey A kullanıcısına yanıt
    Yerli Black Hawk helikopterin yerli motoru hazır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Senin gibi cahillerin haberi olmayabilir ama bu proje yeni değil, yıllar önce sözleşmeye bağlanıp, adım adım ilerleyen bir proje zırcahil.

  • hahahaha değil yerli helikopter çöp kamyonunun motorunu bile üretemezler. her seçim öncesi bu şekilde yiyorlar cahil hüloları artık bıkmadınız mı aynı numarayı yemekten?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.