Şimdi Ara

Yerel yazdırma biriktiricisi hizmeti çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi geceler. İki aydır bilgisayarımda bir sorunla cebelleşiyorum. Win 7 kullanıcısıyım. "Aygıtlar ve yazıcılar" bölümünde çoğu zaman hiçbir yazıcı olmuyor. "Yazıcı ekle" düğmesine tıkladığımda da "Yerel yazdırma biriktiricisi hizmeti çalışmıyor. Lütfen biriktiriciyi veya makineyi yeniden başlatın." şeklinde bir hata mesajı çıkıyor. "Hizmetler"den "Yazdırma Biriktiricisi"ni başlatmak istediğimde ise "Hata 1053: Hizmet, belirli aralıklarla yapılan başlama veya denetim isteğine yanıt vermedi." mesajı çıkıyor. Öte yandan benim için çok önemli olan işle ilgili bir programı çalıştırmak istediğimde ise, "Error reading PrintDialog1.Copies: System Error: Code:1722 RPC sunucusu kullanılamıyor" mesajı ekrana geliyor ve programı otomatik şekilde kapatıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak ise sorunu çözmüyor. Ancak bazen nedense bu sorun yaşanmıyor ve her şey normale dönüyor. Niye bazen normale dönüyor ve niye çoğu zaman bozuluyor akıl sır erdiremiyorum. Bilgisayara format atmadan bu lanet sorunun çözümü yok mudur? Konuyla ilgili bilgisi olup da yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkür ederim.







  • çalıştıra services.msc yaz ordan yazdırma biriktiricisini otomatik yap başlat de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prof.exx

    çalıştıra services.msc yaz ordan yazdırma biriktiricisini otomatik yap başlat de

    Zaten otomatik konumunda. "Yazdırma Biriktiricisi"ni başlatmak istediğimde "Hata 1053: Hizmet, belirli aralıklarla yapılan başlama veya denetim isteğine yanıt vermedi." mesajı çıkıyor.
  • bağımlılıklarına bak ordaki tüm servisleri başlat. olmazsa format at banada olmuştu format çözdü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prof.exx

    bağımlılıklarına bak ordaki tüm servisleri başlat. olmazsa format at banada olmuştu format çözdü

    Bilgisayardan iyi anlayan biri değilim. Dediğiniz gibi "Hizmetler"den "Yazdırma Biriktiricisi"nin özelliklerine tıklayarak oradan da "Bağımlılıklar" sekmesine tıkladım. Burada görünenlere baktım, hiçbiri pasif konumda değil ("Yazdırma Biriktiricisi" hariç). Yalnız "RPC Bitiş Noktası Eşleştiricisi"nin özelliklerine girdiğimde şöyle bir durum dikkatimi çekti: "Oturum açma" bölümünde "aşağıdaki hesap" kısmı seçili ve orada da hesap adı ve parola girilmiş. Bir diğer konu, bu kısımlarda değişiklik yapamıyorum, yani hepsi değişikliğe kapalı konumda. Bu bilgisayar benim şahsi bilgisayarım. Format atmadan bunu çözebilmenin yolu yok mu?




  • o hesap ayarları filan anormal bişey değil değiştirme onu. ama bide şunu dene Servisler den Yazdırma Biriktiricisini durdurun Bazen durdurmasınıza gerek kalmıyor windowsun verdiği print spooler gönderme raporları bu servisi kendi kendine durduruyor.
    Spool klasörünü açın ve Printers klasörünü açın Bu klasör altındaki tüm dosyaları silin. Print Spooler‘ı ( Yazdırma Biriktiricisi) tekrar başlatın.

    C:\Windows\system32\spool\Printers

    veyahttp://support.microsoft.com/kb/314105
  • Printers klasörü zaten boş. İşin esası, henüz bu bilgisayara yazıcı da bağlamadım ve dolayısıyla hiç çıktı alınmadı. Yalnız şu husus dikkatimi çekti: "Hizmetler"den "RPC Bitiş Noktası Eşleştiricisi"nin özelliklerine tıkladığımda "Çalıştırılabilir dosyanın yolu" olarak şu yol belirtilmiş: C:\Windows\system32\svchost.exe -k RPCSS
    Svchost.exe dosyası system32 klasöründe duruyor ama yanındaki işaretler yolun yanlış olduğunu ortaya koymaz mı? Yolu düzeltmek gerekiyorsa nasıl düzeltebilirim? Bilgisayara virüs mü girdi, anlamadım gitti...
  • Orijinalden alıntı: kilimanjaro34

    Bilgisayara virüs mü girdi, anlamadım gitti.../quote]

    Anti virüs programı ile taratıyorum, virüs falan da tespit etmiyor. Nedir bu sıkıntının kaynağı, anlamadım gitti. Format atacaklarını bilmesem bir bilgisayar tamircisine götüreceğim ama onlar genelde bu tür durumlarda format atarak meseleyi çözüyorlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilimanjaro34 -- 7 Şubat 2013; 12:56:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.