Şimdi Ara

Yerel ağ üzerinden internet paylaşımı sorunu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar masaüstü bilgisayarı nete bağlı ethernet kartıda var bu makinayı cross kablo ile compaq bir laptopada bağladım her 2 makinadan ağ bilgisayarı olan diğer makinayı görüp shared documets a ulaşabiliyorum ancaak asla ve asla istemci olan bilgisayar yani compaq ı nete bağlayamadık bilgisayar teknik servis işi yapan adam getirdim çıkamadı işin içinden ev ağı kurulu 2 makinada birbirini görüyor dosya aktarıyor amma velakin asla ana bilgisayar compaq a net bağlantısını aktarmıyor.ağ ayarlarındaki tcp ip net bıos ayarları adsl bağlantının paylaşımı herşey açık ağ geçidini oluşturamıyoruz!!!!



  • laptop ta varsayılan ağ geçidi olarak masaüstü makinenin ipsini ver..
  • ya windows ta diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden internet bağlansın diye bir seçenek vardı ama nerde offf ondan oluyor
  • Arkadaşlar! tam 4 gün boyunca 3 kişi oturduk aklınıza gelebilecek herşeyi denedik 2 makina birbirlerini görüyor dosya transferi yapıyor tüm firewallar aşağıda antivirüsler kapalı idi ama ana makina laptopa interneti asla bağlamadı sorun şuydu !laptopta bir türlü ağ geçidini oluşturamadık.Aklımızda kalan tek soru ise ağ geçidi oluşmadan bu makinalar nasıl birbirlerine shared documents tan dosya transferi yapabildi?? Bu muamma olarak kaldı gelelim çözüme !! Ana makinaya bas formatı yeniden kur xp yi herşey normale döndü ağ kurulum sihirbazını çalıştırdık küt diye laptop internete çıktı yani kısacası sorun çözüldü ama biz ne olduğunu asla bilemedik.Çözdük ama neyi çözdüğümüzü bilmeden oldu.Bu konuda microsofttan yardım bile istedim görevli bir arkadaşla 2 saat telefonda bağlı kaldık oda çözemedi bu sorunun kaynağını.Sağolasınız!!!




  • yeniden ev ve işyeri ağı kurmaya başla o seçenek karşına çıkacak


    quote:

    Orjinalden alıntı: taneralgin

    ya windows ta diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden internet bağlansın diye bir seçenek vardı ama nerde offf ondan oluyor
  • Aynı sorun bana oldu bugün arkadaşım ama çözdüm sonunda.Blutooth adaptörle neti paylaştırmaya çalışıyordum notebook' a..Ağ kurulu tamam fakat internet paylaşımı olmuyordu.
    İnterneti paylaştıran yerel ağ bağlantısının ip' si 192.168.0.1 olması gerekiyo. Normalde otomatik ip al dedipinde bu ip' yi alır. Fakat benim eternet kartım bu ip' yi aldığı için bluetooth pan yerel bağlantım alamıyormuş. Eterneti devre dışı burakarak çözdüm. Senin sorunun da benimkinin aynısı gibi geldi umarı işine yarar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: yalkinh

    Arkadaşlar! tam 4 gün boyunca 3 kişi oturduk aklınıza gelebilecek herşeyi denedik 2 makina birbirlerini görüyor dosya transferi yapıyor tüm firewallar aşağıda antivirüsler kapalı idi ama ana makina laptopa interneti asla bağlamadı sorun şuydu !laptopta bir türlü ağ geçidini oluşturamadık.Aklımızda kalan tek soru ise ağ geçidi oluşmadan bu makinalar nasıl birbirlerine shared documents tan dosya transferi yapabildi?? Bu muamma olarak kaldı gelelim çözüme !! Ana makinaya bas formatı yeniden kur xp yi herşey normale döndü ağ kurulum sihirbazını çalıştırdık küt diye laptop internete çıktı yani kısacası sorun çözüldü ama biz ne olduğunu asla bilemedik.Çözdük ama neyi çözdüğümüzü bilmeden oldu.Bu konuda microsofttan yardım bile istedim görevli bir arkadaşla 2 saat telefonda bağlı kaldık oda çözemedi bu sorunun kaynağını.Sağolasınız!!!



    net açıklayamadıysam pm at, forumu dikkatli takip etmiyorum cünkü. Daha detaylı yazmaya çalışırım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.