Şimdi Ara

Yeni Yıl Sürprizi : Yeni C-Serisi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
6.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bugün ankara - kolumana uğradım. durum şöyle;

    - satış görevlisi makyajlı kasanın 10 güne kadar showroomlara geleceğini söyledi.
    - yukarıdaki tahminim doğru çıktı, satıcı ancak en baz donanımın 43.500 euro dan satılacağını, avantgarde ın 50 bin euro, amg nin 52 bin euro dan satılacağını söyledi. ( c180 ler için)
    - yine satış görevlisinin dediğine göre hiç bir donanım paketi (avantgarde ve amg dahil) navigasyon içermemekteymiş. "Bizim araçlarımızda zaten navigasyon çalışmıyor boşuna getirmiyoruz" dedi. Bu benim için çok sürpriz oldu, mercedes pek takip ettiğim bir araç değil ama navigasyon sistemi türkiye de çalışıyor diye biliyordum.

    fiyat konusunu tahmin ediyordum ama yine de diğer duyduklarım ve koluman personelinin tavırları biraz canımı sıktı ve kafamı karıştırdı. öncelikle, makyajlı aracın ne zaman geleceğini danışmaya sorduğumda Mayıs ayında bekliyoruz dediler, sonra beni yönlendirdikleri 10 metre ötedeki satıcı, 10 güne kadar gelir dedi. daha Nisan ın başında olduğumuza göre 10 metre arasında nasıl bu kadar farklı iki bilgi oluyor anlamadım. Ayrıca satış personeli sadece makyajlı versiyonla ilgilendiğimi fark edince yüzü resmen ekşidi, başından savmak için elinden geleni yaptı. ne fiyat ne donanım konusunda bilgi vermeye zerre istekli olmayan bir tavırla, yeni gelecek versiyon sanki teknoloji, kalite ve tutumluluk konularında ciddi gelişmeler sağlamamış gibi "buradakilerin aynısı işte" şeklinde bir küçümseme, bir önemsiz gösterme havasına girdi. daha sadece 1-2 ay öncesinde başka bir forum kullanıcısına "2012 den önce makyajlı arabalar gelmeyecek" dedikleri için bu tavırlarına şaşırmadım, zaten showroomda satışa hazır bekleyen 5-6 c serisi, ellerinde ciddi bir stokla kaldıkları gösteriyordu.

    ama yine de kızmadan edemiyorum. koskoca, prestijin kitabını yazmış bir marka, üstelik türkiyede "mercedes olsun isterse çamurdan olsun" diyen oldukça geniş bir kitle var, verirsin elindeki eski kasaları 2-3 bin euro aşağıya, yine stoklarını eritirsin. bu şekilde tezgahtar numaralarına, müşteriye yalan söylemeye veya yanlış yönlendirmelere ne gerek var ?




  • Mercedes Türkiye web sitesi güncellenmiş, yeni C serisini koymuşlar, ancak daha bazı kısımlar çalışmıyor. Donanım kısmı açılmıyor mesela. Fiyatta sanırım daha güncellenmemiş.
  • Gelsinde C coupe 250 CDI siparişi vericem.
  • 10 litreden fazla tüketimi var 1,8'in..çok fazla!
  • Şimdi makyajlı kasa 1.8 ler 1.6 lar gelinceğe kadar 1.6 fiyatına satılacak ondan sonra zamlanacak mı..Eğer öyleyse alalım 3-4 ay binelim aldığımız fiyata veya az üstüne satalım
  • şİmdi burada zamdan ziyade şunu düşünmek lazım.%60 lık vergi yüküile 43bin den satılabilen c180 1800cc.1600 motor ile nasıl aynı fiyata satılabliyor.Burada biraz absürblük yokmu sizce?
    1600 cc nin vergi oranından dolayı baz donanımı o zaman 36 bin civarından baslamalı.43bin den neden baslıyor?
  • fiyatlarda 3000 eu gibi artıs var.ancak 1,8 motor %18 daha tutumluymus.birde 7 ileri otomatik
  • quote:

    şİmdi burada zamdan ziyade şunu düşünmek lazım.%60 lık vergi yüküile 43bin den satılabilen c180 1800cc.1600 motor ile nasıl aynı fiyata satılabliyor.Burada biraz absürblük yokmu sizce?
    1600 cc nin vergi oranından dolayı baz donanımı o zaman 36 bin civarından baslamalı.43bin den neden baslıyor?


    daha önce de yazmıştım arada kaynadı galiba, makyajlı kasanın eski kasa ile aynı fiyattan satışa sunulacağı bilgisi, mercedes in pazarlama taktiğinden başka birşey değil. aynı fiyat diye zikredilen 43.000 euro ya eski kasanın en full donanımlı halini alabiliyorken yeni kasanın sadece giriş seviyesi donanımı alabiliyorsunuz. yeni kasayı aynı donanım seviyesine çıkarttığınız zaman fiyatı 50-52 bin euro seviyesine geliyor. buna aynı fiyattan satışa sunduk demeye en hafif haliyle pazarlama hilesi denir. daha açık olmak isterseniz yalancılık da diyebilirsiniz.




  • satıcılar yeni kasa farkı diyor.motor hacmi degil
  • Yazın 2012 model 1.6 lar gelince fiyat politikası nasıl olacak galiba
  • NAsıl olacak?
    Aynı fiyatlardan 1.6 ları satmaya baslayacaklar:)
  • Beyler bu kasada C180 CDI diye bir model geçiyor teknik özelliklerde. Fakat fiyat listesine bakınca C180 grubunda hepsi benzinli?

    Resmi siteden:
    "C 180 CDI BlueEFFICIENCY, C 200 CDI BlueEFFICIENCY, C 220 CDI BlueEFFICIENCY, C 250 CDI BlueEFFICIENCY ve C 250 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY"

    Neden fiyat listesinde bu (C 180 CDI BlueEFFICIENCY) araç yok?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_Çağrı

    Beyler bu kasada C180 CDI diye bir model geçiyor teknik özelliklerde. Fakat fiyat listesine bakınca C180 grubunda hepsi benzinli?

    Resmi siteden:
    "C 180 CDI BlueEFFICIENCY, C 200 CDI BlueEFFICIENCY, C 220 CDI BlueEFFICIENCY, C 250 CDI BlueEFFICIENCY ve C 250 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY"

    Neden fiyat listesinde bu (C 180 CDI BlueEFFICIENCY) araç yok?


    şu an türkiyede yok. satış stratejisi olarak. çünkü motor 2.200 hacminde dolayısıyla vergi bakımından dezavantajlı..
    yanılmıyorsam 120bg
  • Bugün Mengerler'de hem makyajlı hem makyajsız panaromik tavanlı fascination paket vardı yan yana duruyordu. Makyajlının fiyatı 50K € makyajsızın fiyatı 47K €'ydu, donanım olarak ise makyajlıda ekstra olarak ILS akıllı ışık sistemi vardı. Yani aralarında sadece 2000-2500 € fark var diyebiliriz. Makyajsızın ort. yakıt tüketimi 7.7 makyajlınınki ise 6.4; yakıt tüketiminde yeni CGI motorlarda farkedilir derecede iyileştirme var.
  • merhaba arkadaşlar,
    c180 Cgi için bayilerden fiyat,stok durumu ve teslim süresi hakkında bilgi alan oldu mu?
    teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tspeedy

    Bugün Mengerler'de hem makyajlı hem makyajsız panaromik tavanlı fascination paket vardı yan yana duruyordu. Makyajlının fiyatı 50K € makyajsızın fiyatı 47K €'ydu, donanım olarak ise makyajlıda ekstra olarak ILS akıllı ışık sistemi vardı. Yani aralarında sadece 2000-2500 € fark var diyebiliriz. Makyajsızın ort. yakıt tüketimi 7.7 makyajlınınki ise 6.4; yakıt tüketiminde yeni CGI motorlarda farkedilir derecede iyileştirme var.


    yakıtı iyi düşürmüşler
  • Bende volvo s40 1.6 dizel var. C180 Amg almak istiyorum.

    çok aşırı fark olur mmu mazot veya benzine ödediğim parada.

    Pişman olurmuyum
  • quote:

    Bende volvo s40 1.6 dizel var. C180 Amg almak istiyorum.

    çok aşırı fark olur mmu mazot veya benzine ödediğim parada.

    Pişman olurmuyum


    Dizel ile benzinli kıyaslanmaz denir! S40'ın sarfiyatını bilmiyorum ama C180, CGI motor + 7G-Tronic bile olsa kesinlikle fark olur!
    Zaten Mercedes'in tarzı ister istemez gaza basma eğilimini de arttırıyor. Araçtan aldığınız zevkle, KM ilişkisi de artan yönde olduğu için yakıt masrafı daha da artıyor.
  • Navigasyon paketli alan var mı acaba ?
  • valla ben full aldım ama navigasyon varmı yokmu bilmiyorum
    yarın bildiririm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.