Şimdi Ara

Yeni toplanan sistemde acil yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, öncelikle yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum ama yaklaşık 20 yıldır sistem toplarım, ilk defa böyle bir durumla karşı karşıyayım. öncelikle sistemi tanıtayım, ürünler yeni. sorun hemen altında.

    Kasa: Corsair RGB Crystal series 280X.

    Anakart: ASUS Crosshair VIII X570 impact.

    Ekran kartı: Gigabyte Vision RTX 3070.

    İşlemci: AMD Ryzen 5800X.

    CPU soğutucu: ASUS TUF Gaming lc 240.

    RAM: Crucial Ballistix RGB 32 GB 2x16 GB 3600MHz CL16 DDR4 RAM.

    Monitör: Gigabyte M.27Q 170Hz 0.5ms 2K kvm Gaming monitör 27 inch.

    PSU: EVGA P2 850W Full moduler 80+ Platinum.

    Ayrıca kasanın alt tarafında 1 adet Aerocool Duo 12 cm ARGB'li fan ve 1 adet Corsair Air serisi 12 cm fan var.

    Ayrıca 2 adet NVMe M.2, 1 adet SSD, 2 adet HDD anakarta bağlı.


    Şimdi olay şu, bende gigabyte aorus rtx x2080 super vardı ve bu sistem ile 1 haftadır kullanıyordum. Bugün elime Gigabyte Vision RTX 3070 geçti taktım, çalıştı fakat fanlar çalışmadı ancak görüntü vardı. NVIDIA driver ekran kartını tanıdı, ekran kartı ışığı da yanıyordu. Dedim galiba kendi açıyor fanları.


    Sonra bir oyuna girdim, hala dönmüyor fanlar. Daha sonra baktım ki, kart anakartın bir parçasına dokunuyor(benim kullandığım ana kartın arka girişlerin olduğu kısımda 2 fanlı bir bölme var). Dedim ki oraya dokunduğu için herhalde PCI-ex slotuna tam oturmadı. Sonra çıkardım, düzgünce tekrar taktım. Bu sefer de monitör Display Port'ta sinyal yok verdi. Sonra bir daha taktım çıkardım, yine aynı.


    HDMİ ile bağlanayım dedim ancak o da aynı hatayı verdi. Daha sonra bu böyle olmayacak dedim, eski ekran kartına geri döneyim dedim. Taktım, çalıştırdım, fanlar ışıklar her şey tamam ekran kartında fakat yine Display Port sinyal almıyor diyor. Display Port kablosu değiştirdim, yine HDMI taktım. Yine de görüntü gelmiyor. Her iki çıkışı da taktım, yine aynı. Acaba yeni anakartın PCI-e slotunu mu zedeledim yanlışlıkla? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkür ederim.








  • ekran kartlarını başka bir anakartta test ederek daha sağlıklı bir sonuca ulaşabiliriz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: M4M00D

    ekran kartlarını başka bir anakartta test ederek daha sağlıklı bir sonuca ulaşabiliriz.

    yani biri daha yeni kutusundan çıkardığım kart, diğeri de kullandığım kart. rtx 3070'i çıkarırken biraz zorladım. acaba pci-ex slotunu hasarlamış olabilir miyim?

  • drnecmionurtastan kullanıcısına yanıt

    zarar vermiş olabilirsiniz tabiki anakartınıza baktım onboard olmadığını gördüm bu yüzden farklı bir anakartta denemenizi tavsiye ediyorum çünkü oluşabilecek bir elektronik arıza ekran kartlarına da zarar verebilir bilinçsiz bir şekilde tamamen deneme yanılma üzerine test ediyorsunuz şuan. pci-ex slotu koparan gördü bu gözler o yüzden normal karşılıyorum heyecana kapılıp üst üste denemeler yapmayın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.