Şimdi Ara

Yeni sistem topluyorum tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar yeni bir sistem topluyorum (oyun pc) ve parcalari bu sekilde sectim sizce nasil? Ilave edeceginiz veya degismesini uygun gordugunuz parcalar neler? Yalniz tavsiye edeceginiz parcalarin fiyatlari bu parcalardan cok farkli olmamasina dikkat ederseniz sevinirim cunki bunlari kendi butceme gore sectim. SImdiden tavsiyeleriniz icin tesekkurler.

    Kasa - Thermaltake VL90001W2Z Armor A90 Black ATX Case --- Link : Thermaltake kasa ABD Fiyat - 90$
    Islemci - Intel® Core™ i7-950 Processor --- Link : islemci i7 950 ABD Fiyat - 205$
    Anakart - ASUS Sabertooth X58 Motherboard --- Link : Asus Anakart ABD Fiyat - 195$
    Ekran Karti - MSI N460GTX Cyclone 1GD5/OC --- Link : Msi Ekran Karti ABD Fiyat - 180$
    Ram - Corsair CMX4GX3M1A1333C9 XMS3 4GB DDR3 RAM - PC10666, 1333MHz, 4096MB [2 Adet] Toplam 8 gb Ram ABD Fiyat - 50 x 2 = 100$
    Hard Disk - Seagate ST31000528AS Barracuda 7200.12 Hard Drive - 1TB, 7200 rpm, 32MB, SATA-3G ABD Fiyat - 65 $
    Guc Kaynagi- Cooler Master RS850-AMBAJ3-US Silent Pro M 850W Power Supply --- Link : Cooler Master Guc Kaynagi ABD Fiyat - 90 $
    Dvd Writer - Lg Standart Bir Dvd Writer - ABD Fiyat - 16 $

    Bilgisayar i ABD de topluyorum ABD fiyatlari yanindadir.

    Cpu nun fiyatini microcenter.com adresinden aldim diger parcalarin fiyatlarini ise circuitcity.com adresinden aldim yukarida yazdigim fiyatlar bu adreslerdeki promosyonlu fiyatlaridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 2 Aralık 2010; 0:54:56 >







  • TT Armor kasa internette resimlerde güzel gözüküyor ama değil

    TT armor Alıp birde Cooler master psu alacaksan hiç alma Lianli Pck 62 W al hem 700w 80Plus Psulu Hemde kasası tt armordan (bence) daha güzel..

    Kasaya okadar önem verme asus vento al psusuz 90lira

    Psuyuda Corsair 650hx Saphire Pure 625w yada Seasonic Enermax gibi markaların Psularını al..

    Öyle bir bütçeye 6850 Crossfire iyi gider..

    i7 950 yerine Phenom II x4 945 c3 + 870 A Ud3 alabilirsin..

    Psuyu saphire Pure yapsan (170) Kasayıda Asus Vento yapsan(90lira)

    250liraya kasa + psuyu 400-450lirayada işlemci anakartı yapmış olursun..

    8gb raminide alırsın..ama gerek yok okadar..2x2gb yap..

    Artan paraylada 300lirasını Team Extream S1 SSD alırsın + 500gb Samsung Spinpoint alırsın...

    ben senin günlük bilgisayar kullanımına ihtiyacına göre bir sistem çıkardım karar senin tabiki..

    Oyun performansını ve masaüstü performansını yükselttim Programları açıp kaparken oyunu açarken oyunlarda yeni bölüme geçerken hep hızlı olacak..

    i7950 ile 945 arasında öyle çok büyük bir fark yok bana phenomu 200liraya verseler i7yi 300liraya verseler ben phenom alırım aradaki paraya kesinlikle değmez..

    Ayrıca bunun anakart masrafıda olacak x58 anakartlar 300liradan başlıyor en azı..

    Son olarak toparlarsak Psuyu Saphire Pure 625w corsair 650hx Enermax ECo Seasonic 620 w modellerinden en aşağıda Fsp Blue Storm 550w yada Saga II 550w almalısın..

    Kasa olarak istediğini al ama kasaya öle para verilmez..

    Bu Arada illa i7950 alacağım dersende 3 kanal Ram takmalısın 3 kanal ramle çalışır o işlemci..

    Ayrıca Lg Dwd yazıcı yerine Pıoner Label Flash destekli optik sürücüyü al..




  • dronegd yorumlarin ve tavsiyelerin icin cok tesekkurler.Oncelikle birseyi belirtmeyi unuttum ben bir suredir ABD de yasiyorum dolayisiyla Turkiyede bulunan butun parcalar burda olmayabiliyor yada burda olanlar orda olmayabiliyor bunu belirtmem gerekirdi. Mesela Asus un vento kasasi (3600 u kastediyorsun sanirim) burada pek piyasada yok buldugum yerlerdede 150-160$ arasi fiyatlari fakat tt armor kasa suan alacagim yerde 69$ a geliyor yani soyledigin ventro kasanin yari fiyati. Ayrica almayi dusundugum parcalarin fiyatlarinida ilk mesajimda duzelteyim boylece buradaki (ABD) fiyatlara bakarak almaya degermi degmezmi daha iyi karar verebilirsiniz. Amd islemci tercih etmedim cunki daha once amd lerle basim cok belaya girdi surekli bir isinma ve kitlenme problemi yasadim bilmiyorum belkide ben sanssizdim ve aldigim i7 950 islemcide burda baya iyi bir indirimde idi 200$ a geliyor indirimlerle. Ayrica Cooler Master 850 watt psu da indirim oldugundan onu tercih ettim fiyatini yazacagim uygunmu bakarsiniz yoksa psu lar hakkinda hangisi iyidir kotudur bir bilgim yok sadece yuksek watt oldugundan ve iyi fiyati oldugundan sectim birde fan i cok sessiz yaziyordu. Ekran kartinda ise simdilik tek bir ekran karti alip daha sonra sli a cevirmeyi dusunuyorum yani sistemi biraz yuksek tutup daha sonradan upgrade ile yukseltmekti planim. Ekran karti olarakta ati yerine nvidia ekran karti tavsiye ederseniz sevinirim. Mesela 6850 crossfire demissiniz fakat crossfire yapsam 2 ekran karti 6850 burada 420 dolarak gelicek ben ise simdilik butceme gore 180 $ civarina MSI GeForce GTX 460 Cyclone 1GB GDDR5 PCIe u alip 4-5 ay sonrada bunu sli a cevirmeyi tercih ettim. Sizin tavsiye ettiginiz 6850 sapphire ekran karti burada 210$ civarlarinda. 30 dolara fazla verip bunu almam dahami uygun? Acikcasi ati de pek almak istemiyorum surekli yazilim problemleri yuzunden eski kartimdan bir turlu performans alamamistim. Ayrica i7 da rami 3 kanal seklinde takmassan i7 lerle calismazmi yada performans dususumu olur nedir bunun puf noktasi? Urunlerin fiyatlarini yanina yaziyorum boylece bir fiyat kistasi yapabilirsiniz ve referans olarakta circuitcity.com dan daha cok alisveris ediyorum bu siteden bakabilirsiniz. Ayrica amerikada yasayan arkadaslar var ise bana daha uygun parca satan bir site adresi veya magaza tavsiye edebilirlermi? Simdiden tesekkurler.




  • sistemin iyi hoş ama iki yıldızı kırdım 1.si kasan haf 922 olsun ben kullanıyorum çok memnunum. 2.si power corsair hx 850 yi kesinlikle öneririm ileride sli yapman açısından.SAYGILAR
  • Simdi soyle bir kasa ve guc kaynagi kampanyasi gordum bu nasil benim kasa ve guc kaynagindan iyimi? Cooler Master HAF 932 ATX Full Tower Black Case and OCZ ModXStream 700-Watt Pro Power Supply Bundle Linkide burda Coolermaster ve Ocz Ayrica ileride SLI yapacagim nasil bir guc kaynagi yeterli 700 yeterlimi cunku benim dusundugum 850 w idi. Ayrica bu guc kaynagi nin garantisi 3 yil fakat cooler master in 5 yil . Burdaki coolermaster kasa 1 yil garantili benim sectigim thermaltake 3 yil garantili. Garantide biraz onemli degilmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 2 Aralık 2010; 1:19:58 >
  • öle olduğunu bilmiyordum Amd ısınırın aksine şuanki işlemcileri daha az ısnıyor intele göre..

    ama ısınma şuan önemli değil yani..

    Gtx 460 ile 6850 başa baş gidiyor testlerde ama gtx 460ın tabiki güzel özellikleri var iyi oc olur vs hemde ucuz ise tabiki gtx 460 alın..

    Ramleri 150dolar verip 3 kanal alın..

    İşlemcilerin Bellek kontrolcüleri vardır bazılarında ddr3 1333mhz çift kanal bazılarında 1666mhz çift kanal bazılarındada 1066mhz 3 kanal destekler..

    tabikide 2 kanal takarsanız bişey olmaz ama tam performans alamassınız...

    TT Armor kasanız benim bildiğim armor sanmışım güzel gerçekten 69 dolar ise alınabilir gerçekten..

    senin kasa ve güç kaynağından iyi gibi diyebilirz ama sen yinede hiç birine bakma Kasayı seçmişssin zaten ucuz..

    Psuyu Enermax Seasonic Silverstone Fsp gibi marklara öncelik ver..

    Enermax Modu 87Plus güç kaynağı bulursan kesinlikle al parasına bakma çok güzel psular :)) şekli yetiyor zatn ve piyasadaki en iyi psu serisidir zaten (benim bildiğim kadarıyla)

    Birde Ups Almayıda unutma dalgalanmalar vs için önemli..

    Güzel bir Sistemin oldu işte bölelikle :=)

    SSD de oralarda ucuz ise Pcı EX tabanlı yada Sandforce kontrolcülü sata SSD ler almalısın bir bilgisayara iyi diyebilmek için herşeyi iyi olması lazım..

    bilgisayar açılırken masaüstünde programları açarken oyunda bölümleri geçerken vs dosya transferinde çok lazım olacak ssd.

    Birde Ses kartı ve ses sistemide al görüntü var ses yok demesinler :)

    hadi iyi geceler şimdiden hayırlı olsun bilgisayarın.




  • dronegd tekrar tesekkur ettim yorumlarin icin Amd nin suanki durumunu bilmiyorum fakat eski desktopumda tabiki amd nin eski jenerasyon cpusunu kullanmistim. Ramleride simdilik 2 adet alip daha sonradan 1 tane daha ilave edecegim kesinlikle. Dedigim gibi simdilik degismeyecek parcalara oncelik vermek istedim digerlerini ekran kartini sli yapmak yada hdd ve ramleri arttirmak gibi seyleri biraz daha param olunca artiracagim. Soyledigin psu ya baktim fakat circuitcity.com da yuksek watt da bulamadim. Ups ide hatirlattigin icin tesekkurler burdada baya dalgalanma oluyor. Ses kartinida hic dusunmedim onada bir bakacagim.
  • Hangi psu ları buldun bu dediğim markalar Psunun 12V kanalından verdiği gücü yazar yani 625w Saphire Pure 600 w veriyor 12vdan ama başka bir markaya bakıyorsun Peak değeri 750w 12vdanda 550w veriyor..

    daha düşük bile çıkabiliyor..

    Corsair Hx vx serisi çok kalitelidir..

    Enermaxın zaten kalitesiz psusu yok

    Fspde aynı şekilde uygun fiyata kaliteli psu üretir hem muadillerinden ucuz hemde çok daha iyi psuları vardır..

    Seasonic zaten çok iyi bir marka..

    Yani demem o ki ara bul yani :) bilgisayarının ömrünü uzat daha stabil çalıştır..

    uyumadan önce son mesajımı attım tekrar iyi geceler.
  • Ok cok sagol bakiyorum hepsine. Peki benim sectigim nasil yani bunlar kadar iyi degilmi cunku ben satin alacagim sitedeki yorumlara bakarak hemde cok iyi indirim oldugundan Coolermaster olani sectim. Yani 90$ a baya ucuz geldi ayni ozelliklerde diger markalar 120-140$ civari. Birde Kingwin nasil bir marka? Hadi hayirli geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 2 Aralık 2010; 2:37:34 >
  • kasa seçimin güzel psu ya gelince ocz 700 watt kalite bir psu dur.ama sli ve crossfire için yetmeyebilir.sen işini sağlama almak istiyorsan corsair hx 850dir çünkü bu dediğim psu high power 1200 watt bile yanından geçmez.neye göre söylüyosun dersen verdiği yüksek amperden dolayı.çünkü herşey watt değildir
  • Arkadaslar birde birseyi merak ettim nerde baksam cogu ram kombinasyonlari hep 2gb x bir sayi seklinde mesela 12 gb icin adam gidip 6 adet 2 gb lik rem kombine etmis 6 soketli anakarta. 3 adet 4 luk takamiyormusun yoksa bu anakartlara? Yada 4 gb rami kaldimiyormu dual yada tribal channel da? anlamadim eger oyleyse ben siparis verdim siparisi iptal edeyim. Benim planim simdilik 2 adet 4 luk daha sonrada 1 adet 4 luk ilave edecektim. Acikcasi anakartin manual ini okudum ramlerle alakali birseyler yaziyordu kombinasyonlar felan ama tam anlamadim bilen bir arkadas yardimci olursa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 2 Aralık 2010; 17:13:43 >
  • Kurdoglu Corsair HX 850 190 $ burada fakat benim sectigim Coolermaster Silent 850 kampanyada 90 $ a geliyor 100 $ farka degermi bak coolermasteri incele istersen ilk mesajimda linkini verdim.
  • Arkadaslar soruma cevap verebilicek bilgili bir arkadas varmi acaba bu ramler konusunda 2 ustteki mesajimda biraz acil siparisi iptal edicem eger oyleyse.
  • Yardimci olacak arkadas varmi bu ramler konusunda yarin postaya cikacak urunler iptal edeyim eger uymuyorsa?
  • kardeş senin seçiminde güzel ama herşey watt değildir işin özü amperdir.senin o yazdığın psuyu corsir 650 watt bile sollar geçer. ayıretten cooller master=fsp aynı dır.SAYGILAR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.