Şimdi Ara

Yeni sistem topladım. fakat ufak bir sorunum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar kendime yıllar sonra yeni bir sistem topladım. Eski emektar Pc artık ben buraya kadar demişti götüremiyorum yeni oyunlara falan ayak uyduramıyordu işlemci. (eski işlemcim amd phenom ii x4)
    Yeni sistemim de ufak bir sorunum var. Sistem güzel çalışıyor sorunsuz. Fakat bazen oyunlar'da takılma yaratıyor ara sıra , acaba ekran kartım işlemciyi dar boğaza sokuyor olabilir mi, yoksa eski bilgisayarım'da kullandığım 2011 yılında aldığım corrsair SSD den kaynaklı olabilir mi. Çünkü SSD almadım var diye. Bundan kaynaklıysa yeni bir ssd almam gerekiyor mu, değil ise sorun nedir acaba uzmanı olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

    Gerekli dökümanlar ve çıktıları atabilirim.


    Sistem özellikleri
    CPU: AMD Ryzen 7 1700X Soket AM4 3.4GHz - 3.8GHz 20MB Önbellek 95W 14nm
    Mainboard : MSI X370 X370 KRAIT GAMING AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz(OC) USB 3.1
    RAM : CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram
    GPU : MSI GeForce GTX1080 Ti GAMING X 11GB GDDR5X 352Bit DX12 Nvidia
    SSD : Samsung 256GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD (Okuma Hızı 2200MB / Yazma Hızı 900MB)







  • flood gibi olacak fakat. yazmayı unutmuşum. ramlari 3200 mhz de kullanamıyorum. Bios da yüksek hıza ayarladığım anda Ram hızlarını reset atıyor.
  • Öncelikle merhabalar.Sisteminiz en fazla %2'lik bir darboğaz yapıyor ki buda hissedilemeyecek kadar az.Ama ssd 2011 yılından kalma demişsinizki bu 7 yıllık bir süre demek.Yani okuma yazma oranlarında bir değişiklik olması mümkün olabilir.HDDtune programıyla yazma okuma testi yapıp okuma yazma oranlarının screenshot'ını atarsanız yardımcı olabilirim.Bide sisteminizde overclock yaptınızmı?

    ESEN KALIN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EsKiLeRdDEn

    Öncelikle merhabalar.Sisteminiz en fazla %2'lik bir darboğaz yapıyor ki buda hissedilemeyecek kadar az.Ama ssd 2011 yılından kalma demişsinizki bu 7 yıllık bir süre demek.Yani okuma yazma oranlarında bir değişiklik olması mümkün olabilir.HDDtune programıyla yazma okuma testi yapıp okuma yazma oranlarının screenshot'ını atarsanız yardımcı olabilirim.Bide sisteminizde overclock yaptınızmı?

    ESEN KALIN
    cevabınız için çok teşekkür ederim kısa süreli bir test yaptım söylediğiniz programla . kısa olmasına rağmen zaten kendini belli etti SSD

    http://prntscr.com/kecauk

    overclock hiç yapmadım .. nasıl yapıldığını dahi bilmiyorum.

    zaten ram ler 3200 mhz fakat bunları ben 3200 mhz da kullanamıyorum nedenini anlamış değilim. biostan overclock açtığımda bilgisayar durmadan aralıksız reset atıyor. açılmıyor. sanırım donanım da büyük ihtimal ile GPU da bir sıkıntı var.

    çünkü PUBG ve "batman arkam night" gibi oyunları full ayarlarda açtığımda yaklaşık 1 saat içinde reset atıyor.




  • Secansiz kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.Öncelikle kusura bakmayın aradan çok vakit geçmiş.Şimdi okuma yazma verilerinize bakarsak çok büyük miktarda düşüş var(SSD'nin kendi okuması 2200mb/s,Programdan çıkan sonuş 251mb/s).Benim tavsiyem bütçeniz yetiyorsa yeni bir ssd almanız yönünde.Bütçeniz yetmiyorsa 7200rpm'lik WD marka harddisklerede yönelebilirsiniz.Saygılarımla

    ESEN KALIN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.