Şimdi Ara

Yeni sistem topladım ancak işletim sistemi kuramıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikler iyigünler.
    Yeni bir sistem topladım özellikleri:

    i72600k
    msi p67a gd 65
    2x4 gb ribjawx 1600 cl9
    geforce gtx580
    Asus Dvdrom drw-24b3st !!!
    2xsamsung 500 gb sata hdd
    Seasonic 850AT psu

    Sistemi topladım herşey çalışır durumda biosa girebiliyorum. Ancak DVD biosda görünüyor, elektrik geliyor, kapak açılıp kapanıyor, dvd-cd ilk takdığımda 3 defa yanıp sönüyor ancak daha sonra okumaya tenezzül etmiyor.
    Şunları denedim:

    1. Eski pcdeki dvd sürücümü takmayı denedim. Onda da aynı sorun oldu daha sonra bu eski dvd sürücüyü eski makineye geri taktığımda aynı sorun onda da olmaya başladı.
    2.Kabloları ve soketleri değiştirdim ancak gene bir faydası olmadı.

    Format atamıyorum. Biostan ileri geçemiyorum.

    Aldığım hata

    "Reboot and Select Proper Boot Device Or insert media in Selected boot Device and Press a key"

    Not: Sistem de 1st boot dvdrom olup okumuyor 2 dvd sürücüde. Yaklaşık 6-7 cd/dvd denedim win7 den xp e kadar tüm çeşitleri.







  • tek ram ile deneyin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: computeron

    tek ram ile deneyin..


    Malesef iki makinede de tek ramle denemem işe yaramadı. Yeni makinem 2 dvd sürücümü de kullanılmaz mı kıldı naptı?
  • jumper ayarlarına baktınız mı?
  • Satada jumper ayarı var mı? Nasıl olacağını bilmiyorumda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unicron

    Satada jumper ayarı var mı? Nasıl olacağını bilmiyorumda?

    IDE dvd ile deneyiniz..
  • Sorununuz elinizdeki işletim sisteminin updateli olmamasından kaynaklanıyor. 2011 şubat, mart güncellemeli bir windows ile yükleme yapabilirsiniz. Bunun başka çözümü yok, geçen hafta sırf bu sorun yüzünden çözene kadar 2 gün kullanamadım yeni sistemimi.
  • Bahsettiğiniz çözüm garip ancak deneyeceğim. Ancak şöyle bir sorum var: Ne için görünüyor ancak çalışmıyor? VE neden hem biosta hem windowsta tepkisiz kalıyor sizin söylediğinize göre anlam veremedim? Ve sürücüler sadece açılıp kapanıyor. Anakart DVD-CD lerinden tutunda işletim sistemlerine, oyunlara kadar windows tabanında denemedğim şey kalmadı bana mısın demedi. Bios ile updateli işletim sistem dvd si ne alaka gerçekten çözemedim. Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    Sorununuz elinizdeki işletim sisteminin updateli olmamasından kaynaklanıyor. 2011 şubat, mart güncellemeli bir windows ile yükleme yapabilirsiniz. Bunun başka çözümü yok, geçen hafta sırf bu sorun yüzünden çözene kadar 2 gün kullanamadım yeni sistemimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unicron -- 2 Temmuz 2011; 18:17:53 >




  • Son Durum:
    Eski makinemde bir 80 gb hdd imde olan windows 7 ile windows a girip deneme şansına sahip oldum dvd sürücülerin ikiside dvd okumuyor. CD-DVD koyuyorum 2-3 sn okuyor gibi yapıyor sonra tepki alamıyorum. Windows ortamı altında da bios ortamı altında da işe yaramıyor eski sürücüme belki işe yarar die firmware yaptım sonuç halen aynı.

    Eski makinemde de yeni makinemde de dvd sürücülerin kapağı açılıp kapanıyor ancak halen okumuyor. Eski makineme USB yardımıyla format attım ancak sonuç halen aynı. Çalışan sürücümde açılıp kapanmaktan başka işlev görmez oldu. Yeni sisteme taktıktan sonra eskiside bu hale geldi. 2 gündür uğraşıyorum. Artık çıldırma noktasına geldim. Herşey saat gibi dvd sürücleri yeni kasamda uyumsuz bişey mi bu hale getiriyor yoksa? Buna anakart ya da PSU neden olabilir mi ?

    Saçma sorular ya da varsayımlar yapıyor olabilirim. Bunun için özür dilerim. Ama ortalama 3 yılda bir makine toplayan bir adamım. Yani çok deneyimli sayılmam. İlk defa başıma böyle birşey geliyor. Lütfen deneyimli arkadaşlarımızdan ve abilerimizden fikirlerini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unicron -- 2 Temmuz 2011; 18:26:09 >




  • Evet, çözüm hakikaten garip ama Windows 7 updatelerinden sonra kendine gelmiş bir işletim sistemi. Updateler içine entegre edilmiş bir cd işinizi görecektir inanın bana. Ben Windows 7 Ultimate SP1 64bit mart 2011 güncellemeliydi cd.

    Siz dediğim yöntemi bir uygulayın, sorun çözülecektir. Gerçekten güveniyorum ben kendime zira bu kadar basit bir sorun olduğu için aklıma gelmeden 2 gün yapmadığım şey kalmamıştı benim.
  • Ne yaptımsa olmadı arkadaşlar en sonunda aynı gece 11 sularında bir arkadaşımdan gidip başka bir dvd rom aldım ve sorunun sürücüde olduğunu gördüm. Değişim için yolladım bekliyorum.Herkese teşekkür ederim. İyi günler dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.