Şimdi Ara

Yeni Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Aranıza yeni katılmış biri olarak hepinize iyi forumlar diliyorum ve yeni topladığım sistemi geliştirmek ve tam anlamıyla performans almak üzere sizinle paylaşmak istedim.

    Uzun zamandır araştırmalarını yaptığım ve isteğim parçaların Türkiye'ye geç gelmesinden dolayı baya bir uzun zaman aldı ve beni çok uğraştırdı diyebilirim bu konuyu sizlerle
    paylaşma amaçım sistemi olabildiğince upgrade etmek ve stabil bir hale getirmektir tabiki yardımlarınız ve düşüncelerinizle birlikte :)

    İsterseniz başlayalım..

    Öncelikle sistem özelliklerinde deyinelim.

    Intel 6850k İşlemci 3.60 Ghz
    Asus ROG Rampage V 10 Edition Anakart
    Gskill Ripjaws 32 Gb ( 4x8gb ) DDR4 2133mhz Quad Kit Ram
    Asus ROG Strix Gtx 1080
    Transcend 240 Gb SDD
    WD Blue 1 Tb HDD
    Cooler Master Seidon 240 MM Sıvı Soğutucu


    Resimlere Geçelim..

     Yeni Sistem

     Yeni Sistem

     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem
     Yeni Sistem


    Baya uzun oldu resimleri bitirdikten sonra gelelim toplarken yaşadığım sorunlara ;

    Öncelikle kasadan bahsedelim.
    Kasa benim kendi aldığım bir kasa değil bu yüzden bazı parçalar uymsuzluk gösterdi sanırım resimlerde de görürsünüz zaten.
    Kasamın Modeli ''In-win 909''

    In-win Bilgisayar muhafazaları konusunda uzmanlaşmış Tayvan halka açık bir şirkettir. ABD, İngiltere, Hollanda ve Çin bölgesel ofisleri bulunmaktadır. Şirketin ana ürün hatları Bilgisayarın kasasını, güç kaynağı, rackmount ve kule sunucuları ve periferik bilgisayar depoları bulunmaktadır..
    Türkiye'de sanırım bu model zor bulunuyor ve gercekten pahalı ama kasa muhteşem bir kasa.Bana da yurt dışında yaşayan bir arkadaşım hediye etti.

    Neyse konumuza dönersek eğer..

    - Kasa ve güç kaynağı bir biri ile uyumsuzluk görterdi ve güç kaynağı vide delikler kasanınkilerle uyuşmuyor bu kolay bir sorun ilerde SLI düşüncem olduğu için güç kaynağımı değiştiricem ve bu konuda önerilerinizi bekliyorum suan kullandığım Xigmatek Vector S 750 W yarı modüler güç kaynağı..

    - Anakart da ise şöyle bir sorun var anakartın vida ayaklarını takıp anakartı sabitlediğim zaman arkada bulunan I/O yuvasına oturmuyor kart sanırım anakartın soğutucusunun bunda etkisi var buna çözüm olarak kasanın arka port bölümündeki çıkıntıyı kestirmeyi planlıyorum..

    - Ekran kartı yuvasına monte edildiğinde arka girişteki hdmı portu ile kasa yuvası arasında az bir yer kalıyor ve hdmı kablosunu takınca kartı cok az olsada aşşağıya doğru kasıyor..Bu Kablonun uç kısmının kalın olmasından da kaynaklanabilir daha tam emin değilim daha ince uçlu hdmı kablosu arıyorum şuan çözüm için.

    -İşlemçi Soğutucusunu hemen olmasa bile değiştimeyi düşünüyorum hem hoşuma gitmiyor hemde su boruları fazla kısa kalıyor bu yüzden radyatörü istediğim yere monte edemedim..

    - Arka port içerde kaldığından dolayı mouse klavye monitör vs. kabloları resimde gördüğünüz gibi fan ızgarasından cıkarmak zorunda kaldım daha mantıklı bir yol bulamadım
    bu konuda önerilerinize ihtiyacım var..

    - Güç Kaynağını değiştirdiğim de bütün kabloları sleeve kablolarla değiştirmeyi düşünüyorum.

    - Ayrıca suan kasada sadece 2 adet radyatör fanından başka fan bulunmamakta daha 9 adet fan eklenicek 2 ön 2 alt 1 arka plaka 3+4 adet radyatör için.Şuanda bulunan 2 adet dahil onlarda daha performanslı fanlarla değişecek..

    - Anakart'ın harici ses anfisi bulunmakta ve suan kasa dışında kullanıyorum kasa içini daha tamamen tasarlayamadığım için ona da bir yer bulmam gerekiyor.

    Bu yukarıda yazdıklarım harici sistem canavar gibi çalışıyor bütün işkence testlerime rağmen 68 C' geçmedi işlemci.Ekran Kartı ise zorlama hariç 3. fanı devreye bile sokmadı sanırım daha..Tek sorun pc ilk açıldığında boot ederken klavyeyi görmüyor sistem açıldıktan sonra usb yi cıkarıp takınca sorun kalmıyor ama yinede can sıkıcı bir durum..

    Evet arkadaşlar bu serüvendeki edindiğim tecrübeler bunlar kasa içi tasarımı gerek parça önerileriniz gerek yazılımsal önerileriniz vereceğiniz yeni fikirler bana çok ve çok yardımcı olucaktır. Çok az bi zamanınızı ayırıp bana fikirleriniz sunarsanız beni çok memnun etmiş olursunuz şimdiden zaman ayırıp konumu okuduğunuz için hepinize teşekkürü bir borç bilirim.Saygılarımla iyi forumlar..

    Yazım hatası olduysa hepinizden özür dilerim :)







  • 30 görüntüleme ve bir tane cevap yokmu? :(
  • eline sağlık güzel olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.