Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
54
Favori
97.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncel

  • Ragnar078 R kullanıcısına yanıt
  • 2024 sus 4.5 ghz 1.2875v da cinebench r20 de stabiliteyi yakaladım prime95 de 10dk sonra kapanıyor. Cinebench üst üste 10 kez koştum hepsini geçti anakart b450m a pro max 4.4 de iste 1.2250 de stabil ne önerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanks55 kullanıcısına yanıt

    4.5 belirtilen voltajda sıcaklıkların korkutucu değilse kullanabilirsin benim kafam rahat olsun 100mhz in peşine koşmayım dersende 4.4 belirtilen frekansta kullanabilirsin

  • 2010 sus var 4.2 ghz 1.25 te bile cs de bir süre sonra donuyo yada pc resetliyor. 4.1 1.25 yaptım onda bile yemedi onceki sut ve pgs bile boyle degildi en azından 4.2 1.25 v de sıkıntı cıkarmıyolardı
  • sonerhac kullanıcısına yanıt

    2010sus en kabiliyetli modeldir anakart, ram, ekran kartı ve psu nedir ?

  • 2033PGS nasıldır? Evet yeni model fakat PGS ve SUS farkı üretildiği yer olduğu için pek bir fark olur mu yoksa yine de yeni model olduğu için iyi çıkma şansı aynı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mami24

    Çok güzel bir video ama yapan arkadaş yanlış yorumlamış. 1080p darboğaz aşikar, gpu genelde %75. Üstelik herşeyi açmış, tüm ayarları köklemiş.


    Şimdi diyor ki 1440p yaptım darboğaz kalktı, ama 115 fps alıyor ? Eee o zaman grafik ayarlarını biraz kısayım fps artsın diyecek, alacak herşeyi low'a, ray trace kapatacak, o kadar ayar kısınca fps 140 olur herhalde, ama o da ne 115 fps, olacak sana 118 fps çünkü o işlemcinin limiti, bu sefer o gördüğü %95 gpu kullanımı, grafik kıstıkça aşağıya düşecek, fps ise neredeyse artmayacak. Bu darboğaz sadece işlemci değil, aslında düzgün optimize olmayan oyun motorunun sonucu birazda.


    Mesela benim 3600 işlemci 4300MHz ve overlocklu rtx 3070 var, warzone'da 1440p filmic smaa açık, downtown 130 fps, farm tarafı 145 fps ortalama. Grafiği iyice kıssam fps artmıyor, multiplayer olunca bu şekilde. Mesela plunder traininge giriyorum, solda bir kırmızı tabela var, ona dönünce 1440p filmic smaa açık fps 200 oluyor, antialias direk kapatırsam 245'a fırlıyor, ama multiplayer oynarken fps aynı kalıyor, çünkü bir sürü diğer oyuncunun verilerini vs. işlemci yapıyor, işlemci zorlanıyor oyunun içinde.


    Yani şöyle işlemci arabanın tekerleği ve hız limiti var, ekran kartı motoru ve hız limiti var. Motor 250km limitli, tekerlek ise 200km, o araç her türlü 200km'de kalıyor. Yada tekerlek 280 ama motor 250, o araba 250'yi geçemiyor. Hangisinden limitlenirse onun hızında kalıyor.





  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt

    b450 gaming plus max

    gtx 1060 msi gaming x 6 gb

    seasonic 620 w 80+ psu

    crucial balistix 3200 2x8 gb oc 3600 mhz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerhac -- 7 Aralık 2020; 10:13:27 >
  • sonerhac kullanıcısına yanıt

    Ramlar istikrarsız olabilir değerleri kontrol edin

  • Amd_Robert

    Herkese selam. Topluluğun neden yüksek olduğunu düşündüğü boşta voltajları neden gördüğünüzü daha iyi anlamak için geçen 48 saat boyunca çoğunuzla halka açık veya özel olarak konuştum. Bazı geri ve ileri-Bu konuya kaplıydı , ama bu konuya daha fazla görünürlük getirmek için kendi yazı göndermek istedi. Sizin için son bir cevabımız var.

    Neler Oluyor Anlamak

    Pek çok popüler izleme aracının bir çekirdeğin davranışını izleme konusunda oldukça agresif olduğunu belirledik. Bazıları sistemdeki her çekirdeği 20 ms boyunca uyandırır ve bunu her 200 ms'de bir sıklıkta yapar. İşlemci ürün yazılımı açısından bakıldığında, bu, çekirdeklerden sürekli performans isteyen bir iş yükü olarak yorumlanır. Ürün yazılımı, bu tür bir modele, daha yüksek saatler, daha yüksek voltajlar artırılarak yanıt verecek şekilde tasarlanmıştır.

    Bu Modelin Etkisi

    Yani, orada oturup izleme aracınıza bakıyorsanız, araç sürekli olarak tüm çekirdeklere uyanma ve güçlendirme talimatı veriyor. Bu, saat hızlarını yüksek tutacak ve ilgili voltajlar, bu artışı desteklemek için yükseltilecektir. Bu klasik bir gözlemci etkisi örneğidir: Aracın geçerli veriler vermesini bekliyorsunuz, ancak aslında ölçtüğü şekliyle geçersiz veriler üretiyor .

    Peki ya Ryzen Dengeli ve Windows Dengeli Planı?

    Şimdiye kadar, 3. Nesil Ryzen'in Ryzen Dengeli güç planının geri dönüşünü müjdelediğini biliyor olabilirsiniz ( yalnızca 3. Nesil CPU'lar için; diğer herkes normal Windows planını kullanabilir). Bu plan, özellikle CPPC2'nin bir sonucu olarak teşvik ettiğimiz 1ms saat seçimini etkinleştirir. Bu, CPU'nun iş yüklerine, özellikle de yoğun iş yüklerine daha hızlı yanıt vermesini sağlar ve bu da sizin için performansı artırır. Buna karşılık, Windows ile birlikte gelen varsayılan "Dengeli" plan, 15 ms'lik bir saat seçim aralığına yapılandırılmıştır.

    Bazıları, Ryzen Dengeli Planı yerine Windows Dengeli planına geçmenin boşta voltajların oturmasına neden olduğunu fark etti. Bunun nedeni, 15 ms aralıklarla varsayılan Dengeli Planın işlemciye, AMD planına göre 15 saat isteğinden 14'ünü göz ardı etmesi talimatını vermesidir.

    Öyleyse, izleme aracı orada oturuyorsa, çekirdekleri artırma istekleriyle dövüyorsa, varsayılan plan bunların çoğunu atacaktır. Çekirdek frekans ve saat ara sıra gerçek boşta kalma değerlerine yerleşecektir. Koşarsan Ama bizim performans arttırıcı planı, CPU izleme aracından yorumlanır her artırmak talep üzerine hareket etmeye devam ediyor. Bu nedenle gerilimler ve saat artacaktır. Gözlemci etkisi iş başında!

    Tamam Rob. Shhhhh. Sadece Bana Voltajları Nasıl Görüyorum? Sadece Kontrol Etmek İstiyorum!

    CPU-Z, size mevcut / gerçek boşta çekirdek voltajını gözlemci etkisi olmadan göstermek için mükemmel bir iş çıkarır. Benim içinde Örnek resimde , bir Ryzen 9 biz kullanımına kamuoyuna tavsiye ediyorum hepsi aynı şeylerle 3900X yapılandırılmış ettik. Windows'u 10 May 2019 Güncelleme Crosshair VIII için en son BIOS ve yonga seti sürücüsü 1.07.07 (dahil AMD güç planı). Evet, çekirdeğin davranışını izliyoruz, ancak boşta voltajın harika göründüğünü görebiliyoruz. Araç, gerekli olmadığında donanım yazılımını güçlendirmeye zorlamıyor.

    Bilmem Gereken Başka Bir Şey Var mı?

    Evet gerçekten. Ryzen CPU, büyük ölçüde cc6 uyku adı verilen düşük güç durumuna bağlıdır. Bu uyku durumunda, çekirdek uyku ve geçitli olduğu için çekirdek saat hızları ve voltajları temelde sıfırdır. Bu uyku durumunda çekirdeğin durumunu, çekirdeği uyandırmadan, durumu araştırmadan ve cc6'nın güç tasarrufunu öldürmeden rapor etmek mümkün değildir. Bu nedenle, MOST araçları size yalnızca çekirdek cc6'ya gitmeden önce çekirdeğin son saatini ve voltajını gösterebilir. Yani tam 4.5GHz + boost @ 1.48V'de olsaydınız, çekirdek uykuya daldı, birçok araç çekirdek (ler) in bu değere takılı kaldığını gösterebilir. Araç daha iyisini bilmiyor.

    Bununla birlikte, AMD Ryzen Master'ın en son sürümü size cc6 durumunda benzersiz bir şekilde saatleri ve voltajları gösterebilir. Başka hiçbir araç bunu yapamaz. Özlerinin nasıl davrandığını anlamak isteyen insanlar için temiz bir bilgi parçası!

    tl; dr: Gözlemci etkisi kötü. Aletlerine her zaman güvenemezsin. CPU-Z size doğru rölanti voltajını verir. Geri kalanına bakacağız. Bu konunun temelini kesin olarak anlamamıza yardımcı olan raporlarınız ve görüşleriniz için herkese teşekkür ederiz.

    // DÜZENLE: Talimatlarımı doğru şekilde uyguladığınızdan emin olmak için:

    Etmeyin , örneğin Ryzen Usta bunları karşılaştırmak için çalışan iki farklı izleme uygulaması olan ve CPU-Z. Veya CPU-Z ve HWINFO. Pek çok kişinin aynı anda iki uygulamayı çalıştırmaya çalıştığını görüyorum, böylece davranışları karşılaştırabilirler. Bu, sonuçlarınızı etkileyecek bir yarış durumuna neden olabilir .
    CPU-Z'yi masaüstünde başka hiçbir izleme uygulaması olmadan tek başına çalıştırın.
    Corsair iCue, NZXT CAM gibi arka plan uygulamalarının veya mobo'nuzla birlikte gelen yazılımların da izleme araçları olduğunu unutmayın.
    Tüm BIOS voltaj ayarlarının NORMAL veya AUTO olarak ayarlandığından emin olun. XMP profilinizi yalnızca bu testin amaçları için etkinleştirin.
    Anakartınız için 1.07.07 yonga seti sürücüsü (amd.com'dan), Windows 10 v1903 ve en son BIOS'a sahip olduğunuzdan emin olun.
    İşlemciniz benimki ile voltajla tam olarak eşleşmiyorsa endişelenmeyin. Siz hiçbir şey yapmadan CPU-Z'ye bakarken tek aradığımız CPU'nun <1.0V'a gitmesi. Bu, rölantinin doğru çalıştığını gösterir.
    Eğer varsa % 100 ikna doğru adımlarımı takip ettik ve hala 1.38V + boş gerilimi görüyoruz ki bu formu doldurun LÜTFEN ( 's anonim!).
    // 07/12/2019 @ DÜZENLE, 00:14 UTC:

    Özellikle voltajın belirli bir değere veya 1.4V civarında küçük bir değer aralığında sıkıştığı raporları arıyorum - orada ne kadar oturup seyrederseniz izleyin. Öyle mükemmel tamam CPU periyodik artırmak frekansları elde etmek 1.4-1.5V kullanıyor ve işlemci boşta gider gibi alt 1.0V içine dips görmelisiniz eğer. Bu düşüşler kısa olabilir ve sorun değil. Yaklaşık 1.2-1.3V'luk yük gerilimleri de mükemmel. Bu, beklendiği gibi çalışan işlemcidir. Ryzen, saniyede 1000'e kadar voltaj ve saat hızı değişiklikleri ile son derece dinamik bir sistemdir. Sisteminizle çalışırken çok fazla zıplama göreceksiniz.

    Pek çok kişinin şimdi Ryzen işlemcileri ilk kez denediğini tahmin ediyorum (çünkü harikalar ) ve daha önce sahip oldukları CPU'ya karşı ne bekleyeceklerini anlayamayabilirler. Gördüğünüz şeyin "normal" olup olmadığını bilmek istersiniz, ancak "normal" neye benzediğini bilemeyebilirsiniz. Anladım! İşlemcinin güçlendirilmesi için voltajlara ihtiyaç duyduğundan ve 1,2-1,5 V voltajların yük koşullarında (oyunlar, uygulamalar, her neyse) Ryzen için tamamen sıradan olduğundan emin olmak istiyorum. Masaüstünde bile, Windows arka plan görevlerinin de sevgiye ihtiyacı var! İşlemcinin hızlanma saatlerini ve voltajlarını da göreceksiniz. Ancak voltajınız iyi ve gerçekten sıkışmışsa , bunu gidermeye çalışıyorum.

    DÜZENLE 7/13/19 @ 18:28 UTC BIOS'unuzun CPU voltajını OTOMATİK veya NORMAL olarak ayarlama seçeneği varsa, lütfen normale ayarlamayı deneyin. Lütfen ayrıca amd.com adresinden yonga seti sürücüsü 1.07.07'yi kurduğunuzdan emin olun. Birkaç kişiden bunun sorununu çözdüğüne dair rapor aldım. Yine de raporları teşhis etmeye devam ediyoruz ve topluluktan gelen verileri takdir ediyoruz!

    18/7/19 DÜZENLE Geçici bir çözüm olarak standart Windows Dengeli planını kullanabilirsiniz. Bu planı% 85 minimum işlemci durumunu,% 100 maksimum işlemci durumunu kullanacak şekilde düzenleyin. ( Örnek ). Biz bu sorunu çözmeye devam ettikçe bu, işleri rahatlatacaktır. 1T ve nT puanlarınız hiç değişmemelidir (+/- normal koşular arası varyans). Bu, artırmayı koruyacak, cc6 çekirdek uyku durumunu koruyacak, boşta hız aşırtma / düşürmeyi koruyacak, ancak CPU'nun hafif yükler altında güçlendirme konusunda daha rahat olmasını sağlayacaktır.

    Lütfen Ryzen'inizin 0.200V - 1.500V aralığında voltaj kullanmasının tamamen normal olduğunu unutmayın - bu, CPU'nun fabrika çalışma aralığıdır. Ayrıca, destek açılıp kapandıkça sıcaklığın 10 ° C'lik salınımlar arasında dönmesi tamamen normaldir . Bu özellikleri her zaman amaçlandığı gibi göreceksiniz, bu nedenle bu tür değerleri görünce şaşırmayın. :)

    Lütfen çipi küçültmeyin veya maksimum işlemci durumunu% 99 olarak ayarlamayın. Bunlar etkisiz ve / veya zararlı değişikliklerdir.

    Herkesin sunduğu raporları takdir ediyoruz ve faydalı oluyorlar. Paylaşacak daha kapsamlı bir güncellemem olduğunda yepyeni bir gönderi yapacağım. Sabrınız için teşekkürler. ♥

    DÜZENLEME 22/7/19 Yakında herkes için bir güncelleme olmasını umuyoruz. Onun için yeni bir konu açacağım. Sabrınız için tekrar teşekkürler. Geçen hafta nazik destek mesajları aldım ve gerçekten minnettarım. İnsanların daha fazlasını duymaya hevesli olduğunu biliyorum. Yakında.

    Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama faydalı bilgiler var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar eski seri 3600 en son ne kadar o.c. yapılıyor, 1.3 voltaj 4200mhz kullanmaktayım, daha ileri gider mi?

  • rustem1905 kullanıcısına yanıt

    Şans işi biraz da bazen donanım yeterli oluyor ama işlemci çürük çıkıyor sıcaklıkları kontrol ederek milim milim artırabilirsiniz 4.3 olur bir ümit

  • Benim 3600 4300mhz ye hatırladığım 1.186 V diye hatırlıyorum sabit volt ile çıkıyordu Asus B450 Tuf pro ATX ile,forumda gerilerde yazdığım postlar vardır.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt

    hocam 2033pgs ile ilgili bir bilginiz var mı acaba? Bu hızları görebilir miyim yoksa eski jenerasyon gibi çıkma olasılığı mı vardır? Teşekkürler.

  • 2033pgs var bende yeni sistem topladım. asus ai suite 3 3950mhz yaptı ama o önemli değil galiba ben manuel olarak voltaj ile kaç yapayım sizce, güvenli 4.2 yapsam yeter mi

  • https://www.dfsbilgisayar.com/amd-ryzen-5-3600x-3-8-4-4ghz-am4-tray-fan-siz

    3600 fiyatına 3600x firma yarın bir miktar daha indirim yapacakmış.
  • Arkadaşlar merhaba, 2013SUS kodlu işlemcisi olan arkadaşlar stabil olarak hangi ayarlarda kullanıyor acaba?

  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.