Şimdi Ara

Yeni Ryzen 3 işlemciler Intel Core i9-9900K modelini geride bırakıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
6.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dual 8180 ile versus atmadi mi neyden bahsediyorsunuz anlamadim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • martax32 kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa ryzen 3 ler harbiden bomba gibi geliyor. Evet ryzen 1 çöptü, 2 biraz gerideydi ama intel senelerdir yerinde saydığı için amd yenin yakalaması zor olmuyor :D 2017 yılında çıkan 7700 işlemci 2012 yılında aldığım 3770k işlemciden %13 daha güçlü :P Komedi resmen. Rakip yok diye yedir gitsin. Şimdi etekleri tutuştu ama arge de çok geri kaldılar. Çekirdek fazlası, PCIe 4, yeni işlemcilerde 5ghz gibi manyak tek çekirdek hızları, çok daha iyi enerji verimliliği ile her açıdan avantajlı.

  • Die Shrink ile epey performans artışı yakalamış AMD ama bu halde bile rakiplerini ancak yakaladı veya azıcık öne çıktı. Bana sorarsaniz, rakipleride die shrink hamlesini tamamladığında eski günler ve eski status quo devam eder hatta fark açılabilir bile hele GPU tarafında.

  • Amd inşallah dişli rakip olur intele ama youtubeda izleyince tam emin olamadım. 3.nesil ryzenla yaptıkları testte intel standart saat hızında çalışırken amdnin hızı belli değildi.

  • Testdeki islemci Ryzen 3600X ola bilir mi?
  • intel ve nvidia'nın tek bir firma, amd tarafından çökertilmesini izlemek o kadar hoş ki

    yıllarca kan ağlattılar insanlara. şimdi hepsi birer birer sonuçlanıyor
  • Daha satışına çok varmış eğer intelin 10nm ice lake mimarisini piyasaya sürmesine denk gelirse bence hiç zahmet etmesinler zira hala 7nm işlemcilerini rafine edilmiş 14nm 9900k ile kıyaslıyorlar,intel hiçbir şey yapmasa bile 9900k yı iyileştirip 10nm sunarsa amd ye geçmiş ola. Zaten fiyat olarak da farklı birşey sunmazlar intelden 1.nesil ryzende 500 dolara geçirmişlerdi millete hatta sundukları 7nm ekran kartıda buna işaret ediyor nm küçülttüm mimari iyileştirdim derken rtx2080 performansında rtx2080 fiyatında kart yapmışlar e ne anladım ben bu işten rekabet yaratıcam diye geliyorsun ama aynı fiyata aynı performansı sunuyorsun ne rekabet ama bildiğin aralarında danışıklı dövüşüp duruyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 9 Ocak 2019; 23:4:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PCI-Express 4.0 ile gelecekse Ryzen 3 serisinden tam olarak faydalanmak için X570 şart olacak. Aynı şekilde yeni Vega serisi içinde geçerli bu.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım vega 64 ultrada 130 fps veriyor 1080p de. 2080 ti 4k da 100 fps veriyor, vega 64 de 70 fps veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gustawa

    puan olarak geçsede oyunlarda malesefki inteli geçemiyor.
    TAm anlamıyla katılıyorum. +1
  • Son Intel bükücü

    Yeni Ryzen 3 işlemciler Intel Core i9-9900K modelini geride bırakıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan başlığa bak arkadaş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    İntel'de geçtiğimiz günlerde ice lake mimarisini tanıttı 10nm olarak 2019'da geliyormuş oda.14+++ nm den 10nm ye geçişte önemli bir frekans hız artışı olacağını sanmam ama frekans hız düşüşü olacağını da sanmam sadece güç tüketimi önemsiz miktarda azalır diye düşünüyorum ipc artışı olarak da %1-2 olur ama şöyle bir etmen var intelin nm anlayışı samsung,tmsc,global foundries gibi diğer firmalardan çok farklı yani diğer firmaların yaptığı 7nm finfetler 7nm ler intelin 12nm sine denk geliyordu intel 10nm yaptım diyorsa o gerçekten 10nm dir ve performans güç tüketimi olarak da emin olun tmsc nin 7nm sinden iyidir. Hatta ben şöyle düşünüyorum amd keşke bazı işlemcilerini intel bandında ürettirebilse emin olun ryzenler şuankinden çok daha iyi olurlardı tabi daha pahalı da olurlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    O test sunumda 1080p olarak verildi diye hatirliyorum ama daha onceden de dedigim gibi Forza demosunu GPU odakli degil CPU odakli gosterdiler. Bu acidan da 1080p olmasi mantikli. Yeni ekran kartinin Vega 64 civari performans gostermesi de normal bence. Sistemde calisan yeni nesil islemci saat hizlari ne oldugunu dahi bilmiyoruz. Dar bogaz yapmis olabilir. Bu da R7 ekran kartinin +%25 performansini yemis de olabilir. Daha bunun surucusu, optimizasyonu vs var. O basta islemci olmak uzere ekran karti ve yazilim olarak tam bir on gosterim sistemi.
  • Üstelik sızan işlemci çekirdek ve izlek değerlerine göre Ryzen 5 yani orta sınıf modeliyle bu puanlara ulaşıp i9 9900k'yı geçiyor Ryzen 3.Nesil. Gerçekten şuan Amd beni Intel'den kat kat heyecanlandırıyor hem fiyat/performans ve hem de inovasyon açısından. Umarım Radeon 7 nin alt seviye ekran kartları da yakında duyurulur.

  • .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhandemirci -- 15 Ocak 2020; 2:47:13 >
  • Arkadaslar biraz teknoloji cahiliyim de nm kuculdukce neden performans artiyor? Niye daha kucuk yapmaya calisiyoruz bunlari?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atheet

    Amd inşallah dişli rakip olur intele ama youtubeda izleyince tam emin olamadım. 3.nesil ryzenla yaptıkları testte intel standart saat hızında çalışırken amdnin hızı belli değildi.
    Önemli olan %60 daha az güç tüketerek bunu yapması.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.